Vprašanje glede gnojevke

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
A še zmeraj jokate ?? Ma jest sem se že navadil,ker imam zasmrajene vse cunje zunaj,ko se sušijo z brisačami vred.Tako,da ko imam odprto okno ob gnojenju se sploh nič ne opazi !

Ja kmeti imajo doba štalo in uživajo v kmečkem življenju,mi pa dobimo dober občutek življenja na deželi,ko dobimo tiste naravne dišave direkt v bajto. Upam,da nam ne računajo kak prispevek za naravni zrak?

Zakaj imam občutek da imajo probleme z vonjavami in domačimi žvalmi samo prišleki, priseljenci, no sedaj je moderno jim reči migranti
evil.gif

Jaz na tole gledam da je kmet imel krave preden je bila tam fensy sosedova hiša in se ti njemu prilagajaj, edinole če boš kot migrant...
bonk.gif

Sandra imaš napačne občutke. Rodil sem se tukaj,kot tudi moji stari starši in imeli smo kmetijo in cenim kmetovanje !

Ne odobravam pa polivanje gnojevke večkrat na isto parcelo in stran od kmetev ko jo vozijo na travnike v najemu ! Sploh pa sovražim idiote,ko vozijo brez da bi bila kakšna napoved dežja,ker potem dobesedno več dni smrdi v hiši bolj kot zunaj ali v hlevu !! ŠTEKAŠ ?

Vse šteka, kmet mora imeti prostor za gnojnico in prostor kamor jo izlije. Ne sme jo v kanalizacijo ampak po travnikih in njivah.
Izgleda da prazni ko je polna in ne gleda na sosede in vreme.
uf-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
najbrž gleda na vreme itd itd...

dejstvo je da ljudi moti vsaka malenkost... noben ne sme delat, sploh kakšni pisarniški molji so najboljši... sprehaja psička pa jamra. da smrdi. da so kamni ob cesti... in veselo prijavlja... ker delat se ne sme. kmetje so prasci prav tako ostali obrrniki itd.. itak je to golazn 1. klase... a ne?

dejste ne...

aja pa res smrdi kvečjem pizdarija iz bioplinske elektrarne... sam tisto je BIO se ne smete jezit mestni dečki...

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Nisi mi odgovoril na vprašanje. A za zimo imaš dovolj kapacitet? Ker pozimi je pa prepovedano polivanje z gnojnico.

Da ti pa slučajno ne nalimam prispevka enega "normalnega" kmeta, o tem, kako je treba gnojnico obdelat da čim manj onesnažuje okolje in skoraj ne smrdi. Tudi če je živina futrana z naravnimi hranili gnjnica ne smrdi tako nagravžno, kot če je futrana z umetnimi krmili.

Sam itak SLO kmetje ste povečini lepo v tvojem stilu....aaa mestne srajce blabla, nej grejo delat, blabla....za ostalo se vam fučka. Ko greš pogledat v kako res kmetijsko razvito državo, zanimivo po gnojnici nikol ne smrdi, da o zablatenih cestah niti ne začnem govorit. Sam to bo treba pa mal čez planke pogledat.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.562
464
83
Jah lej marsikje ste birokratske mestne srace krive, da gre gnojnica večkrat ven kot bi bilo potrbno. neglede na to da je volumen jam sedaj predpisan. Marsikdo bi naredil večjo jamo a birokracija ne da. Niti centimeter ne sme objekt čez katastrsko mejo ki je bila postavljena pred par 100 leti. Čakaj 10+ let na nov PUP,...

Ko je pa treba cesto za uporabo priseljenih mestnih srajc, dase ne bodo drenjale skozi osko naselje naredit vsakih 300-500m je pa kmet spet največji p..., ker dovoli le eno po najslabših zemljiščih. Zemlje za to pa ni škoda. A za obrtniško delavnico, strojno lopa, skladišče , jamo ne to pa ni šans.

Jebat ga.Zavež si tazadno pa tudi kmetov ne bo.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.562
464
83
Očitno ne živiš v SLO ali pa hodiš okoli z zaprtimi očmi in pokritimi ušesi.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
ne vem no sem bil tudi na severu pa sem zavohal nagravžen smrad (in to kar nekaj km na dolgo) k so polival eno pizdarijo po njivah. prav tako na umazano cesto sem naletel...

s tem, da imajo tujci čisto drugačne dimenzije obdelavnih površin sploh nebi... je čist drug sistem kmetovanja

in gnojevka se prav lepo meša... itd... s tem da pač vsak gnoj smrdi. ja, najbolje je če se ga hitro zadela... včasih pa pač to ni možno. ja najbolje je da se nič ne dela. je zakon. ni smradu ni packarij ni nič...

tko. pa pika.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Očitno ne živiš v SLO ali pa hodiš okoli z zaprtimi očmi in pokritimi ušesi.

Mogoče si pa ti zaplankan, nikol se ne ve. Za tvojo katastrsko mejo ni kriva nobena mestna srajca. To je lepo med tabo in tvojimi mejaši.Prostorski načrti so pa lepo stvar tvoje občine in tudi s tem nimajo mestne srajce popolnoma nič. Slovenija ni nobena perla gar se tiče omenjene problematike. Sam manj pi.zdakanja čez mestne srajce, pa lepo uredit zadeve, pa bo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.118
6.947
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
A dejnehi. Ne palijo name te floskule. Sploh ta o katastrski meji je divja.
Kaj ti je divja.,. Če zemljišče ni stavbno si precej omejen z gradnjo. Pa če tudi bi ga rad samo za nekaj metrov razsiril.
Pri meni je tako dolgo časa trajalo, da sem se odselil. In kmetija gre se bolj pospešeno navzdol.
frown-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
težava je samo v temu, da se eni dejansko borijo proti vsemu... radi bi vse sterilno brez vplivov (takih in drugačnih). oziroma nej bo industrija, proizvodnja samo ne bliz mene ali bliz tam kjer jst zahajam...

pol pa minirajo vse pa pametujejo...

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Ja, vem in te razumem. Samo ne moreš potem vsakega, ki reče kaj čez kmeta vrečt v enako kategorijo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
se pa strinjam tudi jaz s teboj, da se najde kakšen pacek med kmeti... da ima dejansko tako prakso da nagaja... ampak žleht ljudje so tudi med drugimi poklici...