Vprašanje glede gnojevke

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Kmetijski kombinat da ga ima. Oni ga verjetno rabijo, ker imajo večje površine za obdelat. Tu okoli nas pač ni tako in se res komaj obrne na lastni njivi. Seveda pa tišči glavo še naprej v pesek in se delaj ubogega. Mogoče se pa s tvojih zapisov vidi, kako kmetje dojemate meščane in pač dobiš nazaj enako porcijo.

Ne moj znanec ni prevzeten, mu šiba, ne jamra in se smeji teh bedakih o katerih govorim.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.681
113
Kakšno porcijo? A ti razumeš, da so njive različno velike ali ne? Mi smo sicer med manjšimi in imamo njive od 10 ar do 3,67 ha velikosti. Po tvoje rabim sedaj traktor primeren za 10 ar njivo, da ne boš imel česa kritizirati, jaz pa naj delam z njim tudi na 3,67 ha njivi (čeprav bom za isto delo porabil par dni več na letni ravni)?

Me veseli, da mu šiba, saj ni edini, marsikomu pa tudi ne. Mimogrede, si poskusil svojemu "znancu" v obraz povedati, da je kmetavzar?

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
V naši okolici ni tako velikih njiv, ker so hribčki pa dolince, bo šlo razumet?

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.681
113
Hja no, tudi eden največjih kmetov v naši okolici se vozi na njive 10, 20 in več km daleč, ker imajo komplekse bolj kombinati, tako, da bi se znal tudi kdo pri vas.

Sicer mi pa nisi odgovoril na vprašanje...

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Ne nisem mu zabrusil tega, ker on ni kmetavzar, on je kmet, ki se mu ne fučka za vse okoli njega. Kmetavzar pa poliva gnojevko tud na lep sončni dan pri 36 stopinjah o kakem dežju pa niti od daleč ne duha ne sluha, da o zablateni cesti niti ne govorim.. V katero kategorijo pašeš pa veš sam.

Nazadnje urejeno:

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.681
113
Zanimiva definicija, ki je doslej nisem poznal. Realno je pa tako, da nihče pri zdravi pameti ne poliva gnojevke po travinju, pri 36 stopinjah in, da ni napovedan dež. Ker s tem povsem uničiš travo. Lahko pa polivaš po njivah a jo je treba čimprej zadelati, ker se drugače izgubi efekt gnojnice, ki je v očeh kmeta zlato.

Sedaj pa ne vem, ali so vsi kmetje razen tvojega kolega debili s traktorji za 200 jurjev, ali pa pretiravaš...

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Si mogoče pomislil, da se jim za travo tam fučka, prav tako kot za okolico in pač polivajo zato, ker imajo polne jame? Realno je pač tako ponekod. In tisto smrdi za po... povsem drugače kot par kilometrov stran. Sam verjetno ne dopuščaš možnosti, da je kak kmet brez zdrave pameti. Seveda ne, ker ti moraš čez mestne srajce vpit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Glede guzve na ac in dokazovanja, si sam dokazal da ste za guzvo krivi Dolenjci in Grosupeljčani ker se ne znate vključiti na ac in ne Golovec.
Če bi vas slo več na vlak v lj (imate eno izmed boljših povezav najbrž) bi tudi na ac bilo manj guzve. Tako pa ste še hujši kot kmet s prevelikim trakotrjem na premajhni njivi. Imate avte za 5 oseb z 200 konji v katerem se vozi ena oseba 20km/h. Zato je dovolj kolo.

Še glede robnikov. Najbolje da se neha orati s plugi, in da poprimete za lopate.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
V naši okolici ni tako velikih njiv, ker so hribčki pa dolince, bo šlo razumet?
Ti se nisi bil na nobeni njivi. Kaj šele na hribček dolinca. Okoli.grosuplja imate njive za katere bi tisti s hribčki dolincami "pobijali" za vaše njive.
Pa veš zakaj? Zato ker jim jaz kot kmet pravim da so budale da kmetujejo na njivah v takih hribih in grapah, medtem ko se v Grosuplje živina na ravnem pase.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Itak da imam, znanec obdeluje s starim Romunom in Italijanom tako velike njive da samo na eni njivi vidis iz enega konca njive drug konec njive. Vse ostale njive so "večje".

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Škoda debate ker eni res vidite samo slabo, še dobro da imamo supermarkete kjer lahko kupite evropski šrot.

I

Izbrisan uporabnik #9334

smile-1.gif

Če bi jaz bil kooonj, ... in ti bi bla kobila.....
midva bi, skupaj,
grims-1.gif
, na njivo gnooooj vozilaaaaa !

(Avtor?, Neki fantje iz štajerske, Rogaška Sl. ali tam nekje
confused-1.gif
)

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.910
113
Sori majstri, ampak jaz logike v tem navdušenju nad malimi traktorčki in cisternami izpred 40 let ne vidim prav nobene. Včasih je gnojnico vozil 3 dni, vsak dan 20x po promenadi (beri mimo bajte), od tega je vsaj 5x za sabo potegnil 100m gnojne špure. Danes s 15x večjo cisterno pelje 3x, ponavadi zvečer preden gre spat, še veš ne kdaj je zvozil. Dokler ne zavohaš.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Mene pa je ful presenetilo to polivanje gnojnice. Sem bil prepričan, da je to zaradi podtalnice že zdavnaj prepovedano, pa očitno ni (povsod). Če se prav spomnim je na velikiem delu Dravskega polja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
In kaj bi jo po tvoje lahko pospravil?
Kam pa gre tvoja?
Kam pa gre od psa....

Problem znajo biti koncentracije, spiranje in smrad. Smrad najb počasi odpravili z obvezno "vdelavo" v tla (ne bo več dovoljeno polivanje) . Koliko pa stane taka cisterna in kako boš s tako cisterno gnojil po bregovih pa....bodo povedali v bruslju

tole skupaj najbrž novo ne stane 200jurjev...

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Sam je traktor zapet spredaj pravi malček proti ene parim zverinam iz moje okolice. Tok da se razumemo, kaj je zame prevelik traktor.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
In kaj bi jo po tvoje lahko pospravil?
Kam pa gre tvoja?
Kam pa gre od psa....

......
si že kdaj slišal za čistilne naprave ?
stanovanjke hiše jih morajo imeti tam kjer ni kanalizacije
en vem zakaj jih kmetije ne rabiljo. pa ne mi s ceno, ker cene so nižje od enega traktroja.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Hanzi: moj drek gre v javno kanalizacijo, za katero mesečno plačam dvakrat toliko kot za javni vodovod iz katerega dobim veliko večino tega kar spustim v kanalizacijo.
Od psa pa gre v odpadke, ki jih prav tako mastno plačujem.

Pa kolikor vem nič od tega NE SME na njivo!