To si tako napisal, kod da je polnjenje štromarja krajše kot tankanja bencina v formulo ena. .
Imamo doma električnega Škodilaka (všečni avtek) . . Zato bolj spremljam to sceno. V špecerijo se peljem ( z bencinarjem). Vedno me pot nanese mimo polnilnice. Iz navade vržem pogled nanjo, da vidim če je prosta. Najbolj pogosto je gor priklopljena kakšna Kia. Špecerijo opravim pri Lidlu, skočim še do Tuša po manjkajočo robo, in vmes tankam gorivo pri OMV-ju. Preden odidem domov spijem kavo s smetano pri priljubljeni kofeteriji.
Pri povratku domov mimo polnilnice, zopet vržem pogled, ali je prosta. Hmmm.. tista Kia je še vedno prikloplena.....
Prejšnji mesec sem se vozil do Dalmacije in nazaj. To sem želel čimbolj hitro opraviti z eno potezo, zato sem natankal poln rezervoar v Avensisa. Šestdeset litrov bencina za celotno pot osemsto kilometrov bi moglo biti zadosti, vendar me je skrbelo, da bom pred domom malo na "tesnem" z gorivom in bo vožnja stresna.
Težavo sem rešil s petlitersko kanto goriva za kosilnico, katero sem vzel iz kleti, in dal v prtljažnik od avta za rezervo...
To z električnim ne moreš narediti.
In zaključek tvojega primera je?
To je isto, kot če bi jaz kupil BMW šestvaljnega dizla za jajcanje do službe in nazaj 2km.
Pač kupiš avto, ki USTREZA tvoji uporabi.
Meni recimo ni jasno zakaj si v špecerijo šel z bencinarjem, če je točno v temu EV najboljši. Isto kot mi ne bi bilo jasno, če bi šel z EVjem recimo z dosegom 150km na 800km pot in potem pizdil, kaj si ti ja nor, je nisem naredil z enim polnenjem. No shit. Če si taka budala, ti noben avto ne bo ustrezal.
Recimo moje mnenje: imeti EVja, ki ima uradni doseg 1x več, kot ga dnevno potrebuješ je dovolj. Itak ga zvečer priklopiš na timer na poceni tarifo in to je to. Nikoli več ti ni treba iti na bencinsko. Izgubiš pa kaj? 5 sekund vsakič. Seveda moraš imeti tako uporabo, da je to vse predvidljivo. Pač 1x ali 2x letno greš na hitro polnilnico in to je to. Če nimaš take uporabe, potem je EV lahko le drugi avto oz. lahko tudi prvi, ampak moraš imeti še enega ICE zraven.
Mi je pa smešno, ko EV vozniki pišejo, kako to je EV najboljši za na kruh namazat, za dolge vožnje. Greš na sestanek na drugo stran Slovenije in pač vmes še priklkjučiš in filaš. Ja kul ne, če je kje v bližini. Če pač ni, boš pa šel ''na kavo'' zraven, a ne? Lepo te prosim no. Jaz sem v drugih časih delal po 500-600km dnevno in bil pri strankah. Še časa za kosilo nisem imel, kaj šele, da bi se ustavljal za pol ure in filal avto.
Si pač kupiš avto, ki ustreza tvojim zahtevam in načinu uporabe in je. Je pa res, da je težko tipičnemu Slovencu realno gledati na avto in ga realno ocenit. Potem pač pridemo do tega, sem ga za 15 min priključil med sestankom, pa skočil na kavico na Petrol in nafilal. To je vse najboljše. Ja itak.