vožnja brez obveznih očal

gr69

Guru
15. dec 2009
11.576
2.627
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

on topic: men pise ze ocala, pa me ustavi ena gospodicna, in sm mogu snet soncna in mi je pogledala v oko, ce imam res lece...

A ti samo piše "vozi z očali" ali tudi "vozi z lečami"? Ker v prvem primeru si v prekršku. Ja, vem, da se glupo sliši samo tako pač je. Ob naslednjem zdravniškem, dohtarju naročiti, da napiše oboje na zdravniško potrdilo.
No - najbolje, da se zmeniš, da napiše "vozi brez očal".
hysterical-1.gif

Al pa tudi ne, ker si potem v prekršku, ko voziš z očali.
17758-icon_confused.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.696
6.717
113
pri taščici
Kdaj ti pa vpišejo očala?
Moja jih je dobila (na mojo zahtevo, ker ni videla "nič več") pri 30+ pa kot vem nima nič vpisano. Bo dobila vpis pri naslednjem zdravniškem? Prvi je predviden pri 80 al kdaj ze

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
No - najbolje, da se zmeniš, da napiše "vozi brez očal".
hysterical-1.gif

Al pa tudi ne, ker si potem v prekršku, ko voziš z očali.
17758-icon_confused.gif
Nikjer ne piše, da ne smeš voziti s pripomočki, ki niso vpisani. Če niso v nasprotju s čim drugim, seveda (npr slušalke).

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.693
3.296
113
Predlagam, da ti "poskrbiš" za kolegico brezplačno, ker očitno tistega njenega prijatelja mora plačevati za te "usluge"
evil.gif

Pravi nategun, zraven takih prijateljev sovražnikov ne rabiš...

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Če je opomba 01.06., potem lahko voziš z očali ali lečami, 01.01. mislm da so samo očala.

Če je mojster kupu za 200€ raybanke, je zih kupu potem najdražje, k jih je vidu tam v trgovini/optiki.

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Moja jih je dobila (na mojo zahtevo, ker ni videla "nič več") pri 30+ pa kot vem nima nič vpisano. Bo dobila vpis pri naslednjem zdravniškem? Prvi je predviden pri 80 al kdaj ze

Vpišejo ti, če vidijo da jih imaš ali pa presodijo, da jih potrebuješ. Meni recimo je pozabila, tako da jih sploh nimam vpisanih čeprav ni šans, da bi se vsedel za volan brez očal, ker brez ne vidim nič.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

a ni tko da je bilo treba v 5 letih od uvedbe kartic zamenjat stari izpit za kartico?

na kartici nič ne piše, al piše? nimam zdele izpita s seboj...

Meni je v tastrem pisalo da vozi z očali, ampak takrat še nisem imel leč, pol ko sm ga naslednjič delal, so dopisali tudi leče.
smile-1.gif

Aha še on topic:

Dej res malo pomagaj teli kolegici, ker tale tič že špila na čustveno noto, očitno jo že tok pozna, da ve da jo bo obrnu.

Naj mu napiše, Da ga ima rada pa vse, sam pač nima zdele 1k eurov za posodit, ker bo spomladi kupovala nov avto/laptop/kolo in rabi denar na kupu.

Predvsem pa dedc ni življensko ogorožen, kot trdi.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.159
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
A zato jamra da bo izpit zgubil, ker fehta tebe, da mu dnar posodiš?
Ja, sam da ne fehta mene, nisva tako dobra kolega, da bi kaj dobil od mene, fehta pa eno prjatlco, ki sedaj tu zraven sprašuje, al kaj dat al nič. Onadva sta si bolj bližnja frenda Pa rabi še za avto regitrirat pa olje kupit, pa neke položnice kar jurja bi rad.

Ja no, kolk je kazen če te dobijo brez očal, pa al moraš potem it na kakšen pregled al kaj?
Ok, potem mi detektor za nategune še kar vredu dela.
zmaga.gif

nacek

Guru
13. okt 2012
2.939
576
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

a ni tko da je bilo treba v 5 letih od uvedbe kartic zamenjat stari izpit za kartico?

na kartici nič ne piše, al piše? nimam zdele izpita s seboj...

Meni je v tastrem pisalo da vozi z očali, ampak takrat še nisem imel leč, pol ko sm ga naslednjič delal, so dopisali tudi leče.
smile-1.gif

Aha še on topic:

Dej res malo pomagaj teli kolegici, ker tale tič že špila na čustveno noto, očitno jo že tok pozna, da ve da jo bo obrnu.

Naj mu napiše, Da ga ima rada pa vse, sam pač nima zdele 1k eurov za posodit, ker bo spomladi kupovala nov avto/laptop/kolo in rabi denar na kupu.

določili so takole
smirk-1.gif

Zdaj je v Sloveniji od približno 1.300.000 veljavnih vozniških dovoljenj še vedno 902.550 rožnatih izkaznic, ki jih bodo morali za enotno vozniško dovoljenje v obliki polikarobatske kartice zamenjati do 30. aprila 2018.

http://www.delo.si/novice/slovenija/stara-vozniska-dovoljenje-veljavna-do-leta-2018.html

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
mei piše 01.01 to je voznja z očali očala imam vedno gor ali pa nekje v dosegu (na polički) zavisi kakšni so pogoji.Tudi če me je ustavil policaj mi zaradi očal ,ki sem jih takrat nataknil na nos ni nikoli težil.
Brez očal ,če jih imaš napisane v vozniški ,pa logično da ti bo težil.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Saj punca res nima 1k za posodit, pa jo je tip že naštimal, da je v banki zaprosila za limit v tej višini, in si ji že sporočili, da so ji odobrili pa da naj pride danes podpisat.
Danes naj bi jo pa na banko peljal, da podpiše papirje pa da dvigne denar.
Ampak izgleda smo punco včeraj uspeli prepričat, tako da je dons dopoldan telefone izklopila, pa ni šla nikamor, sem ravno govoril z njo. Edino pametno.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
ja fak no.

pa dej pejt ga prijavit zarad izsiljevanja!! Sej verjetno ga bo že klic kriminalista streznil.

ko bo pa tega konc, naj gre pa punca na kakšen tečaj za samozavest. ne more se tkole uklanjat butlu. kaj če nebi imela vas? bi bila zdele zakreditirana za 1000, k bi jih sama odplačala.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
ksz

Do katere dioptrije pa ti še dovolijo vozit?
A je kakšna omejitev ali je samo ko ne vidiš več od 2 vrstice naprej tistih črk...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.696
6.717
113
pri taščici
Saj ko roza menjaš za plastiko ne delaš zdravniškega. Oziroma moja je prej imela plastiko kot očala. Kdaj se ji bodo očala pojavila na plastiki (pa recimo da ne bo sama sprožila postopka, je pa dobila od zdravnika napotnico za okulistu. Vozi pa redno z očali, ker sicer sploh ponoči vidi slabo ( dioptrija med 2 in 3 pa se precej cilindra se mi zdi.)

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.358
-2.815
113
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
Zdaj je v Sloveniji od približno 1.300.000 veljavnih vozniških dovoljenj še vedno 902.550 rožnatih izkaznic, ki jih bodo morali za enotno vozniško dovoljenje v obliki polikarobatske kartice zamenjati do 30. aprila 2018.

Kako to mislijo da bo treba zamenjat? A ni rožnata izkaznica uradni dokument, in vsaj na mojem piše, da je veljaven še precj let, in za takšno dobo sem to dovoljenje tudi plačal?
Ali država ne spoštuje tega, kar je sama določila in napisala na knjižico, in to računala?

Pa to je tako, kot bi v začetku meseca kupil mesečno karto za avtobus, po enem tednu bi pa rekli, da ta ne velja več in da je treba kupit novo karto, ki bo veljala en teden.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
ma dej ne komplicirej. a boš do 2070 imel tist papir v žepu al kaj?

če ga država izda, ga lahko tudi prekliče.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
x2 .... izpit imaš veljaven do 80. leta starosti, edino sam dokument, torej kartico bo treba menjati na 5 (10) let.