Citat:
Uporabnik oorosh pravi:
Sam sem mnenja, da če imaš korekten odnos do policistov, imajo oni enak odnos do tebe. Se pa najdejo izjeme v vsakem poklicu.
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
O vprasanjih, kje? kod? kam? zakaj? s kom? Sej gre men tud na jetra,da me buzerirajo s takimi uprasanji....
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Jaz imam občutek da si ti ko te ustavijo čisto priden in vzoren državljan.
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kaj mislis da če ustavijo lopova in ga vprašajo kod je hodil, da bo rekel "Tu sem zdaj prvo eno izložbo maznil, z enega golfa sn še
neko torbico pobral, tam na križišču sem zbil starko in še njej sunil denarnico, zdaj pa grem počasi do svojega dilerja... ?
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ga zanima, drugače te ne bi vprašal. Je pa odvisno tudi ali bo tvoj odgovor prepričljiv. Če pa rečeš da ga nič ne briga in hkrati potrjuješ sume zaradi katerih te je ustavil, pa ima vse možnosti da te povabi na postajo pa se še tam pogovorita. Je pa dejstvo da so taka vprašanja pogosto samo pritisk, sploh če imaš občutek da bo stranka začela delat težave. Nima veze, point je da kar seješ to žanješ in velja za oboje tako policiste kot občane v postopkih.
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
ksz...
itaq pa sploh niso vedeli kaj mi naj rečejo
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Neobvladovanje vozila in nevarno vožnjo. Lost(1) že ve, kako to gre.
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Kakega pol leta nazaj me ob 5 zjutraj v nedeljo ustavi policajka, valda vpraša; "je bilo kaj alkohola?", ji odgovorim; "nekaj malega pa res če sem iskren". Mi vrne vozniško ter prometno in zaželi srečno vožnjo.
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ga zanima, drugače te ne bi vprašal. Je pa odvisno tudi ali bo tvoj odgovor prepričljiv. Če pa rečeš da ga nič ne briga in hkrati potrjuješ sume zaradi katerih te je ustavil, pa ima vse možnosti da te povabi na postajo pa se še tam pogovorita. Je pa dejstvo da so taka vprašanja pogosto samo pritisk, sploh če imaš občutek da bo stranka začela delat težave. Nima veze, point je da kar seješ to žanješ in velja za oboje tako policiste kot občane v postopkih.
Mora imeti kakšen utemeljen sum za to, da te take zadeve sprašuje (kot si omenil v prejšnjem odgovoru). Če se pritožiš in da se izkaže, da ni bilo tistega dne ob tisti uri nobenega ropa, kraje itd. zaradi česar bi te on upravičeno spraševal take podatke, dvomim da ne bi bilo sankcij za policista.
Ravno tako kot te nima pravice legitimirati oz. ugotavljati identitete sredi belega dne, ker stojiš pa se pogovarjaš s kolegom (pa se to ni redko dogajalo).
Še manj pa te lahko zaradi tega, ker te ustavi pri kontroli prometa in mu ne odgovoriš na taka vprašanja, pelje na PP. Če pa že, ti mora tudi povedati razlog zakaj si vabljen na PP na razgovor.
Mene nič ne motijo taka vprašanja, če imajo res kakšen razlog, se mi pa dozdeva (in po lastnih izkušnjah sklepam), da jim je to kar neko rutinsko vprašanje in sprašujejo vsakega pri navadni kontroli prometa. Kar pa mene moti, saj njih en jebeštrga briga s kom sem jaz bil in kam imam namen iti, dokler nisem storil ničesar. In že zaradi tega jim ne želim odgovarjati na taka vprašanja.
Enkrat sem jim pa odgovoril, ker me je nekaj jebal od kod grem (od punce) in kaj sem tam počel (wtf to njega briga), da sem seksal z bejbo in je kar naenkrat začel nekaj jecljati, da ga ne zanima (a pol minute prej ga je pa zelo zanimalo očitno)
Je že ocenil da si trezen. Ti je vrnil vozniško in v lov na naslednjega.Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Kakega pol leta nazaj me ob 5 zjutraj v nedeljo ustavi policajka, valda vpraša; "je bilo kaj alkohola?", ji odgovorim; "nekaj malega pa res če sem iskren". Mi vrne vozniško ter prometno in zaželi srečno vožnjo.