Razlike mladi/stari ko te ustavi policija

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
O čem ti to?
confused-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
O vprasanjih, kje? kod? kam? zakaj? s kom? Sej gre men tud na jetra,da me buzerirajo s takimi uprasanji....

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik oorosh pravi:

Sam sem mnenja, da če imaš korekten odnos do policistov, imajo oni enak odnos do tebe. Se pa najdejo izjeme v vsakem poklicu.

Naletim na kontrolo, pa ko še vredu ne stopi do okna, mu že pribijem "Lep dober dan želim gospodu/dami, vrjetno dokumente ne? Izvolite" Jaz upam da nisem bil prehiter... Zares prijazen (ne pocukran), ampak če je model degen, se ga nebos resil pa če ce na
glavo postavis.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
O vprasanjih, kje? kod? kam? zakaj? s kom? Sej gre men tud na jetra,da me buzerirajo s takimi uprasanji....

Kaj mislis da če ustavijo lopova in ga vprašajo kod je hodil, da bo rekel "Tu sem zdaj prvo eno izložbo maznil, z enega golfa sn še
neko torbico pobral, tam na križišču sem zbil starko in še njej sunil denarnico, zdaj pa grem počasi do svojega dilerja... ?

Al kaj?
confused-1.gif

Ura je 3 zjutraj, ustavijo me v mojem kraju oz. na edini cesti ki vodi do mojega kraja, v dokumentih piše s kod sem,
na tablici imam grb svoje občine, pa me policist vpraša "Kam greste?" Nevem, men se zdi da na kurbe. Al kaj mu naj pribijem?

Al pa ko me vpraša ki delam... Kaj bo na podlagi moje službe ocenil v kako hudem prekršku sem?
Al bom dobo manjšo kazn če rečem da vozim rešilca in večjo kazen če rečem da sem bivši restant?

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kaj mislis da če ustavijo lopova in ga vprašajo kod je hodil, da bo rekel "Tu sem zdaj prvo eno izložbo maznil, z enega golfa sn še
neko torbico pobral, tam na križišču sem zbil starko in še njej sunil denarnico, zdaj pa grem počasi do svojega dilerja... ?

Redki kriminalci imajo karizmo in zmožnost kontroliranja svojih reakcij. Če je bil zločin pred kratkim so pa itak še malo v afektu in jih je toliko lažje dobit na besedne pasti v "redni kontroli prometa".

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ga zanima, drugače te ne bi vprašal. Je pa odvisno tudi ali bo tvoj odgovor prepričljiv. Če pa rečeš da ga nič ne briga in hkrati potrjuješ sume zaradi katerih te je ustavil, pa ima vse možnosti da te povabi na postajo pa se še tam pogovorita. Je pa dejstvo da so taka vprašanja pogosto samo pritisk, sploh če imaš občutek da bo stranka začela delat težave. Nima veze, point je da kar seješ to žanješ in velja za oboje tako policiste kot občane v postopkih.

Mora imeti kakšen utemeljen sum za to, da te take zadeve sprašuje (kot si omenil v prejšnjem odgovoru). Če se pritožiš in da se izkaže, da ni bilo tistega dne ob tisti uri nobenega ropa, kraje itd. zaradi česar bi te on upravičeno spraševal take podatke, dvomim da ne bi bilo sankcij za policista.
Ravno tako kot te nima pravice legitimirati oz. ugotavljati identitete sredi belega dne, ker stojiš pa se pogovarjaš s kolegom (pa se to ni redko dogajalo).

Še manj pa te lahko zaradi tega, ker te ustavi pri kontroli prometa in mu ne odgovoriš na taka vprašanja, pelje na PP. Če pa že, ti mora tudi povedati razlog zakaj si vabljen na PP na razgovor.

Mene nič ne motijo taka vprašanja, če imajo res kakšen razlog, se mi pa dozdeva (in po lastnih izkušnjah sklepam), da jim je to kar neko rutinsko vprašanje in sprašujejo vsakega pri navadni kontroli prometa. Kar pa mene moti, saj njih en jebeštrga briga s kom sem jaz bil in kam imam namen iti, dokler nisem storil ničesar. In že zaradi tega jim ne želim odgovarjati na taka vprašanja.

Enkrat sem jim pa odgovoril, ker me je nekaj jebal od kod grem (od punce) in kaj sem tam počel (wtf to njega briga), da sem seksal z bejbo in je kar naenkrat začel nekaj jecljati, da ga ne zanima (a pol minute prej ga je pa zelo zanimalo očitno)
stupid-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Od kolegov sem dostikrat slišal da so predvsem prleški plavci tapravi bedaki, saj zelo radi sprašujejo neke brezvezne stvari in se ful duvajo.... pa tako enkrat peljem v prlekijo računalnik na servis, 500 m pred servisom me ustavi, vozniško in dokumente prosim.... mu dam, potem pa mi je policist, največ 30 let star, zastavil naslednja vprašanja: je to vaš računalnik? Je ja. je nov? ne ravno več. zakaj ga imate v avtu? na servis ga peljem. Kam? Tukaj naprej v vas. Kateri serviser? Povem priimek, se mi je pa zdelo že pošteno weird kaj me sprašuje okoli kompa.

zato sem ga tudi vprašal če je kaj narobe, je rekel da ne, dal nazaj dokumente in zaželel srečno vožnjo. Sem serviserju omenil to, pa je rekel da tak bedastih policajev kot jih imajo tam okoli zlepa ne srečaš
smile-1.gif

Nekaj let prej pa na poti v Ljutomer v diskoteko, malo pred Ljutomerom naju s kolegom ustavi policaj, je kar vprašal od kje je ta kraj iz vozniškega in sma mu povedala, pa ga je zanimalo kaj delama 60 km od doma...... hehe, je tak hudo čudno da si 20 km ali več od doma?
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.762
15.816
113
ksz...

zadnjič ko je malce bolj snežilo sem po glavni cesti čez mesto vlekel za sabo 3 komade folka z vso opremo (čelade, očala, rokavice z ojačitvami, ..) na dveh sankah, enkrat vmes smo prileteli tudi mimo policijske patrulje, ki je imela ravno nek drug avto v postopku. seveda so se takoj zapodili za mano in ko so me ustavili sem pihnil 0,0 ter se odpeljal dalje samo z opozorilom. kar nisem mogel verjeti svojim ušesom, ko sem slišal da jo bom odnesel brez kazni... itaq pa sploh niso vedeli kaj mi naj rečejo
grin1.gif

je pa tudi res da sem imel popolnoma kulturen odnos do njih in mi začuda niso šli niti pregledat obvezne opreme itd.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
ksz...

itaq pa sploh niso vedeli kaj mi naj rečejo
grin1.gif

JAz bi te povprašal po vozniškem dovolenju za prikolico oz. vlečno sredstvo
evil.gif

V času še mobisuxa smo se kar preko foruma dogovrili kdaj pa kdaj se dobimo na parkingu pod pohorjem da se malo sučemo ko je
bil svež sneg. Nas je bilo tudi po 30 avtov in smo tako 10 po 10 metali pošrek. In jaz seveda nesrečko sredi izvajanja oz iravnavanja
70° kota, takole bočno pridrsim pred kareto ki je ravnokar zavijala na parking, tako pri voznikovem stranskem oknu sem ga gledal
kako se mu približujem. Usto opozorilo. Kaj ti pa če napisat?
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Neobvladovanje vozila in nevarno vožnjo. Lost(1) že ve, kako to gre.
evil.gif

Neobvladanje vozila na ledenem predelu ki niti ni cesta? No itak ti lahko napiše kaj če,
meni je napisal v Lenartu enkrat kazen za pas na ta način, da je risel do okna, mu dam prometno,
voznisko pa sem mel zadaj v žepu v tošlu, da sem jo dobil ven sem se moral odpasat... Hopa, pa sma že pisala...
rolleyes-1.gif

Sem se pritožil, nespomnim pa se če je bilo uspašno...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Kakega pol leta nazaj me ob 5 zjutraj v nedeljo ustavi policajka, valda vpraša; "je bilo kaj alkohola?", ji odgovorim; "nekaj malega pa res če sem iskren". Mi vrne vozniško ter prometno in zaželi srečno vožnjo.
zmaga.gif

Ziher to ni blo v najinem mestu
evil.gif

Na oko te je ocenil da si sposoben za furo pa ti ni težil,... Ko bi blo več takih plavcev bi blo superca...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.762
15.816
113
pa sej nisem driftal da bi mi očital izgubo kontrole nad vozilom... no ja, sem v bistvu ampak preden so me ustavili. da je pa to nevarno mi je pa povedal gospod policaj ja... sovoznik se je pa samo smejal in zmajeval z glavo.
pomoje sem celi policijski postaji popestril večer. spet.
grin1.gif

p.s. vmes je do nas prišla še druga patrulja, da so se malo posvetovali. baje več glav več ve... samo očitno ne pri policajih
tongue-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ga zanima, drugače te ne bi vprašal. Je pa odvisno tudi ali bo tvoj odgovor prepričljiv. Če pa rečeš da ga nič ne briga in hkrati potrjuješ sume zaradi katerih te je ustavil, pa ima vse možnosti da te povabi na postajo pa se še tam pogovorita. Je pa dejstvo da so taka vprašanja pogosto samo pritisk, sploh če imaš občutek da bo stranka začela delat težave. Nima veze, point je da kar seješ to žanješ in velja za oboje tako policiste kot občane v postopkih.

Mora imeti kakšen utemeljen sum za to, da te take zadeve sprašuje (kot si omenil v prejšnjem odgovoru). Če se pritožiš in da se izkaže, da ni bilo tistega dne ob tisti uri nobenega ropa, kraje itd. zaradi česar bi te on upravičeno spraševal take podatke, dvomim da ne bi bilo sankcij za policista.
Ravno tako kot te nima pravice legitimirati oz. ugotavljati identitete sredi belega dne, ker stojiš pa se pogovarjaš s kolegom (pa se to ni redko dogajalo).

Še manj pa te lahko zaradi tega, ker te ustavi pri kontroli prometa in mu ne odgovoriš na taka vprašanja, pelje na PP. Če pa že, ti mora tudi povedati razlog zakaj si vabljen na PP na razgovor.

Mene nič ne motijo taka vprašanja, če imajo res kakšen razlog, se mi pa dozdeva (in po lastnih izkušnjah sklepam), da jim je to kar neko rutinsko vprašanje in sprašujejo vsakega pri navadni kontroli prometa. Kar pa mene moti, saj njih en jebeštrga briga s kom sem jaz bil in kam imam namen iti, dokler nisem storil ničesar. In že zaradi tega jim ne želim odgovarjati na taka vprašanja.

Enkrat sem jim pa odgovoril, ker me je nekaj jebal od kod grem (od punce) in kaj sem tam počel (wtf to njega briga), da sem seksal z bejbo in je kar naenkrat začel nekaj jecljati, da ga ne zanima (a pol minute prej ga je pa zelo zanimalo očitno)
stupid-1.gif

Utemeljen sum je stalno sploh ce na alterju sodelujes =P

Seveda je nekje meja teh vprašanj. Je pa res da ko boš ti začel se prepirat o utemeljenih sumih in bo hkrati imel še policaj slab dan, se začne brezvezno pregledovanje opreme itd. ne vem, odnos je tak kot ga vzpostavis.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
predvsem pa hočejo videti kako govoriš. Da ne odreja zastonj alko testa. Ker kakšni se znajo narest trezne, jezik se jim pa zapleta... in tako hitro ugotovi, kakšno je stanje...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Kakega pol leta nazaj me ob 5 zjutraj v nedeljo ustavi policajka, valda vpraša; "je bilo kaj alkohola?", ji odgovorim; "nekaj malega pa res če sem iskren". Mi vrne vozniško ter prometno in zaželi srečno vožnjo.
zmaga.gif
Je že ocenil da si trezen. Ti je vrnil vozniško in v lov na naslednjega.

Kaj pa bi drugega? A bi te moral povabiti na alkotest, počakat 15 min, rezultat bi pa pokazal, da si pil v dovoljenih mejah, a je zapisnik še treba pisat? A bi bilo kaj drugač? Pa bi policaj izgubil s tabo četrt ure za nič pokasiranega.