Zakoni se skoz spreminjajo, trend je v večanju represije.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Daj vsaj preberi kaj sem napisal: "Sem napisal: se mi lahko zgodi, par 100€ in nekaj pik že ko se bom iz sužbe odpeljal, če ne bom pazil. Jebiga, tako pač je."
Tako si za cca 4 pire v jugi dobil xxx din in prepoved vožnje za 3 mesece, z naslednjim zakonom sit + 5 pik, zdej € in 9 pik..... in bo tud prišel cajt, ko se bosedanjih tvojih 100€ in par pik spremenilo v kakšen odvzem. recimo lahko spregledaš kak znak, prevoziš rdečo, v trojanah ob požaru pelješ rikverc ven..... možnosti je veliko in še več jih bo. področje kaznovanja in višina kazni se skoz povečijejo, vplačila v proračun iz kazni pa tudi. In dokler bo folk (kot npr ti) še zahteval višje kazni bo represija še večja. Še predlani si pri nas za hitrost 30+ mimo vasi plačal 80€, zdej pa 1000€ in 9 pik. se je naselje čudežno razširilo, pa nobena bajta ni nanovo zrasla.
Tko da tud ti boš enkrat padel na mino. Da pa bi enim dajali drugačne kazni kot drugim je pa neenakost pred zakonom. Naj se tisti ki avto življensko rabijo bolj pazijo, kaj misliš?
Tud jest nism še nikol pridelal nobene pike, odkar obstajajo. Karne pomeni da nisem nikoli kršil zakone, ampak le da me niso dobili. in najbrž je s tabo enako, pa če priznaš ali ne. Za vsako rit raste palica, tudi za tvojo.
Pa se lahko tud najde kak tak [censored] na oblasti - kot ti npr, ki bi uno, ki se vozi naslednji dan po skajenem jointu z 6 let v zapor, tisti, ki pa na dvorišču iz malomarnostiu do smrti povozi otroka pa nič, vsaj tako si enkrat pisal.
Je pa zdej kaznovanje še najbolj podobno srednjeveškemu kupovanju / prodajanju odpustkov Cerkvi.