Vožnja brez izpita

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Daj vsaj preberi kaj sem napisal: "Sem napisal: se mi lahko zgodi, par 100€ in nekaj pik že ko se bom iz sužbe odpeljal, če ne bom pazil. Jebiga, tako pač je."
Zakoni se skoz spreminjajo, trend je v večanju represije.
Tako si za cca 4 pire v jugi dobil xxx din in prepoved vožnje za 3 mesece, z naslednjim zakonom sit + 5 pik, zdej € in 9 pik..... in bo tud prišel cajt, ko se bosedanjih tvojih 100€ in par pik spremenilo v kakšen odvzem. recimo lahko spregledaš kak znak, prevoziš rdečo, v trojanah ob požaru pelješ rikverc ven..... možnosti je veliko in še več jih bo. področje kaznovanja in višina kazni se skoz povečijejo, vplačila v proračun iz kazni pa tudi. In dokler bo folk (kot npr ti) še zahteval višje kazni bo represija še večja. Še predlani si pri nas za hitrost 30+ mimo vasi plačal 80€, zdej pa 1000€ in 9 pik. se je naselje čudežno razširilo, pa nobena bajta ni nanovo zrasla.

Tko da tud ti boš enkrat padel na mino. Da pa bi enim dajali drugačne kazni kot drugim je pa neenakost pred zakonom. Naj se tisti ki avto življensko rabijo bolj pazijo, kaj misliš?

Tud jest nism še nikol pridelal nobene pike, odkar obstajajo. Karne pomeni da nisem nikoli kršil zakone, ampak le da me niso dobili. in najbrž je s tabo enako, pa če priznaš ali ne. Za vsako rit raste palica, tudi za tvojo.

Pa se lahko tud najde kak tak [censored] na oblasti - kot ti npr, ki bi uno, ki se vozi naslednji dan po skajenem jointu z 6 let v zapor, tisti, ki pa na dvorišču iz malomarnostiu do smrti povozi otroka pa nič, vsaj tako si enkrat pisal.

Je pa zdej kaznovanje še najbolj podobno srednjeveškemu kupovanju / prodajanju odpustkov Cerkvi.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In glede na svojo nekaznovanost in naravo dela je veliko možnosti, da mi tudi ob grdi p... odpustijo prepoved in so samo denar in .

Sej te ne poznam, pa tudi prebrala sem le nekaj tvojih kao pametnih postov, ampak si za moje pojme mal omejen glede razmišljanja.

A so zate posebni zakoni?
Navaden butelj si!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In glede na svojo nekaznovanost in naravo dela je veliko možnosti, da mi tudi ob grdi p... odpustijo prepoved in so samo denar in .

Sej te ne poznam, pa tudi prebrala sem le nekaj tvojih kao pametnih postov, ampak si za moje pojme mal omejen glede razmišljanja.

A so zate posebni zakoni?
Navaden butelj si!

Zakaj samo zame oz. posebej zakoni? To možnost ima vsakdo ...Je pa res, da ima nekdo, ki še ni bil kaznovan, nima pik, zna stvari razložit ... večjo kot nekdo, ki ima kup pik, v kartoteki že kako prepoved ipd ...
Kot rečeno: ttega mi še ni bilo treba, poznam pa par ljudi, ki so jim odvzem odpustili - in nekaj takih, ki jim ga niso. In ker primere poznam vem, da ni šlo po vezah, ampak po zgoraj naštetem.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Važno da ima narava dela vezo s tem, koliko in kaj ti odpustijo.

Marsikdo, ki mu je bil odvzet izpit, verjetno tudi ni bil kaznovan.. pikice pa se hitro naberejo... takšne stvari lahko postanejo zarečen kruhek veš, takrat pa človek drugače razmišlja. In morda bi ob takšni "priložnosti" naletel na nekoga, ki ga tvoja nekaznovanost in narava dela ne zanima preveč, še manj pa tvoje razlage...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Važno da ima narava dela vezo s tem, koliko in kaj ti odpustijo.

Marsikdo, ki mu je bil odvzet izpit, verjetno tudi ni bil kaznovan.. pikice pa se hitro naberejo... takšne stvari lahko postanejo zarečen kruhek veš, takrat pa človek drugače razmišlja. In morda bi ob takšni "priložnosti" naletel na nekoga, ki ga tvoja nekaznovanost in narava dela ne zanima preveč, še manj pa tvoje razlage...

Pa kaj ti zdaj ni jasno? Seveda ima tudi narava službe nekaj s tem. Ni vseeno, a človeka s prepovedjo spraviš ob kruh ali ne. Tako kot ima nekaj zveze s tem tudi, a sploh imaš (glede na to, kakšne so tvoje življenske okoliščine, recimo kje živiš ali kje delaš) možnost funkcionirat brez avta. Uporabnega javnega prevoza ni povsod, veš ...
In ja, so različni policaji in različni sodniki. Zato včasih rata, včasih ne, Tako pač je v živlkjenju.
Ravno danes je kolega dobil odločbo, denar in pike so bile, prepoved so mu odpustili. Zato, ker brez avta praktično ne more do službe, zato, ker doslej ni imel niti pike (še kazen ne vem kdaj je nazadnje plačal) in zato, ker vendarle realno ni nikogar ogrožal (ena od tistih tabel za naselje pol kilometra od naselja je bila v igri). Lahko pa mu seveda ne bi ratalo in bi imel celo sranje s transportom ...

Z izjavo "pikice se pa hitro naberejo" se pa ne morem strinjat, sorry. 18 pik nabrat ni slučaj ali "se zgodi". Dokler se vsaj poskušaš držat pravil, jih 18 v kosu ne nebereš zlahka. Če pa že imaš smolo in prideš na 9 ali 10 ali kaj takega pa pač začneš 100% pazit, ddokler ne potečejo.
9 pik kasirat naenkrat je lahko smola. Ampak ko jih drugič kasiraš (in zato gre izpit), pa to definitivno ni več smola ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pa kaj ti zdaj ni jasno? Seveda ima tudi narava službe nekaj s tem. Ni vseeno, a človeka s prepovedjo spraviš ob kruh ali ne. Tako kot ima nekaj zveze s tem tudi, a sploh imaš (glede na to, kakšne so tvoje življenske okoliščine, recimo kje živiš ali kje delaš) možnost funkcionirat brez avta. Uporabnega javnega prevoza ni povsod, veš ...

Pa ima to kar pišeš kakšno zakonsko podlago? Al si ti le želje, o katerih si pisal malo prej že "uzakonil"?
Kolikor vem je zakon jasen , za določen prekršek točno določeno €€€, ni nikjer omenjen poklic al kaj podobnega.
A ni več enakost pred zakonom? Torej po tvoje poklicni šoferji ne morejo izgubit izpita?

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In ja, so različni policaji in različni sodniki. Zato včasih rata, včasih ne, Tako pač je v živlkjenju.

Res je, lahko se policaju ali sodniku ne boš zasmilil da si novinar, (zakon ne predvideva za novinarje manjših kazni), pa ti bo vzel izpit, ko bo pa ena z lepšim dekoltejem prišla ji bo pa dal samo opomin. [censored] ga, tko je.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ravno danes je kolega dobil odločbo, denar in pike so bile, prepoved so mu odpustili. Zato, ker brez avta praktično ne more do službe, zato, ker doslej ni imel niti pike (še kazen ne vem kdaj je nazadnje plačal) in zato, ker vendarle realno ni nikogar ogrožal (ena od tistih tabel za naselje pol kilometra od naselja je bila v igri). Lahko pa mu seveda ne bi ratalo in bi imel celo sranje s transportom ...
Je imel srečo, je pa jemanje izpitov idiotsko. Itak bi se kolega vozil brez, država je popustila samo v tem, da se je odpovedala upanju, da ga bo še enkrat ujeli brez. Men ni policaj še nobenega prekrška nikoli spregledal, prav nasprotno, so se zelo trudili, da bi kje kaj pokasirali, nekoč mi je gledal v rezervne žarnice, če so vse nitke cele.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Z izjavo "pikice se pa hitro naberejo" se pa ne morem strinjat, sorry. 18 pik nabrat ni slučaj ali "se zgodi". Dokler se vsaj poskušaš držat pravil, jih 18 v kosu ne nebereš zlahka. Če pa že imaš smolo in prideš na 9 ali 10 ali kaj takega pa pač začneš 100% pazit, ddokler ne potečejo.
9 pik kasirat naenkrat je lahko smola. Ampak ko jih drugič kasiraš (in zato gre izpit), pa to definitivno ni več smola ...
no,in ko si že zaradi smole pokasiral 9 pik, si lahko naslenjič bil malo prehlajen, in za zajtrk pojedel par makovk, pa si jih pokasiral še 10 zraven . A je tako ali ni? Pa je šel izpit, pa ne samo licenca, tudi šolsko spričevalo, saj moraš v šolo ponovno čisto od začetka, če ga hočeš ponovno pridobit.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Sej mu brezveze razglagaš, ker ne razume.

Policaja ne zanima, kaj ti delaš in kakšna je narava tvojega dela, če si zaje*** si pač zaje***, vi vemo kakšen je zakon, kakšne so kazni in to je za vse enako. Da pa nekomu čez prste pogledajo pa se tudi zgodi, hvala bogu.

Če ostanemo pri naravi dela - torej poklicni šofer lahko dela več piz*** na cesti kot nek prodajalček, ki mora do službe čez cesto, zato ker je narava dela šoferja takšna, da se s tem preživlja in potrebuje izpit, ker mora razvozit robo, drugače ne more delat, posledično se ne more več preživljat in mu bo oproščeno, prodajalček pa itak nima težav kako priti v službo, ker gre le čez cesto, tako da izpit ni zanj življenjsko potreben?
bonk.gif

Ma dej no, pa koga to briga, kdo kaj pa zakaj si ti, njih tam prav nič, razen če si sinek od kakšnega tistih stricov, ki ti lahko odpustijo? (take bi bilo pa tudi treba
uf-1.gif
- ali možnost vsem ali nobenemu!)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Policaja ne zanima, kaj ti delaš in kakšna je narava tvojega dela, če si zaje*** si pač zaje***, vi vemo kakšen je zakon, kakšne so kazni in to je za vse enako. Da pa nekomu čez prste pogledajo pa se tudi zgodi, hvala bogu.

Če ostanemo pri naravi dela - torej poklicni šofer lahko dela več piz*** na cesti kot nek prodajalček, ki mora do službe čez cesto, zato ker je narava dela šoferja takšna, da se s tem preživlja in potrebuje izpit, ker mora razvozit robo, drugače ne more delat, posledično se ne more več preživljat in mu bo oproščeno, prodajalček pa itak nima težav kako priti v službo, ker gre le čez cesto, tako da izpit ni zanj življenjsko potreben?
bonk.gif
1. NE govorimno o policajih, ampak o dogajanju pri sodniku ... Se pa tudi s policisti da, če si kulturen, zmenit marsikaj. Pri sodniku je pa točno tako, kot sem napisal.
2. Ja, TUDI take stvari se upošteva. Si moreš mislit, da zna it sodnik pod zakonski minimum (kar sme povsem legalno naredit), kadar so za to dobri razlogi. Ni pogosto, se pa preverjeno da ...

Sicer pa: ti si misli svoje, jaz vem svoje, v realnem življenju pa se bo še naprej dogajalo, kot se dogaja ...

Nazadnje urejeno:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
ksz

V glavnem žalostno je vseskupi. Ko ti policaj, ki je začel delat pri svojih 18 letih in po 26 letih delovne dobe, potrdi, da se gre zelo samo še za denar, me resnično mine. Tako pač je. Sej dokaz je na dlani. Če se ob določenih pikah ne odzoveš na test varne vožnje fašeš kazen? WTF?!? Menim, da se bo že vsak posameznik odločil ali bo šel ali ne. Whatever....
crazy1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
1. NE govorimno o policajih, ampak o dogajanju pri sodniku ... Se pa tudi s policisti da, če si kulturen, zmenit marsikaj. Pri sodniku je pa točno tako, kot sem napisal.
2. Ja, TUDI take stvari se upošteva. Si moreš mislit, da zna it sodnik pod zakonski minimum (kar sme povsem legalno naredit), kadar so za to dobri razlogi. Ni pogosto, se pa preverjeno da ...
Na cesti te lahko policaj kaznuje, ali pa izda samo opomin, vse je zakonko legalno, odvisno s katro nogo je vstal, al mu je baba dala. tud sodnik te lahko kaznuje z več ali manj, lahko tudi nič. Da bi pa bilo kakšno pravilo, da ti izpita ne bo vzel, če ga potrebuješ za službo pa ni res. Meni so že izdali prepoved vožnje, pa spadam v to kategorijo. Sem se pač tisti čas vozil brez. Kolk let zapora bi si po tvoje zaslužil zato, ker sem se vozil brez in koga sem s tem oškodoval?
Jest sm že kulturen, amak kaj, ko policaji niso.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.915
113
v lokalni ostariji
nekaj ima sjtv1 prav. to je da gre sodnik lahko pod zakonski minimum in ti pusti vozniško (25. člen ZoP). vendar je tega bolj malo...

nekaj pa ne veš: ti lahko pikice počasi nabiraš, 5 in 5 in 5 in 5... v 3 letih...pa si ob izpit...

se zgodi verjemi... enkrat greš čez rumeno, fašeš, enkrat se prehitro razvrstiš v krizišču (povoziš polno črto) fašeš pike... in v 3 letih, ko malo pozabiš, dobiš še odvzem...

jebat ga...

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Zakon o prekrških:

26. člen

(6) Sodišče sme storilcu odmeriti sankcijo pod mejo, ki je predpisana, če tako določa zakon ali če ugotovi, da so podane posebne olajševalne okoliščine, ki utemeljujejo izrek milejše sankcije. Pri tem sme izreči globo do najnižje mere iz 17. člena tega zakona, stransko sankcijo kazenskih točk, ki je predpisana v številu 18 kazenskih točk, pa sme omiliti tako, da se izreče vozniku začetniku 6 kazenskih točk, drugim voznikom pa 17 kazenskih točk.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.712
113
pri taščici
Upam da se ne bo zarečenga kruha največ pojedlo.
Ampak do sedaj(14 let, cca 200-300kkm) mi še ni uspelo na radar naletet(razen enkrat ob prehitevanju trakotrja v naselju), ni mi uspelo dobit KT.
Kako vozijo tisti ki jih je tako strah KT naj se zamislijo nad lastno vožnjo!
Je pa res da že kar nekaj let ne vozim več veliko ponoči ob vikendih.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Da bi pa bilo kakšno pravilo, da ti izpita ne bo vzel, če ga potrebuješ za službo pa ni res.

Izrekanje kazenskih točk v prometu s prenehanjem veljavnosti vozniškega dovoljenja

235. člen

(5) Imetniku vozniškega dovoljenja, za katerega je vožnja motornega vozila osnovni poklic, se lahko prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja ne izreče za kategorijo motornih vozil, s katero opravlja osnovni poklic, razen če je z vozilom te kategorije dosegel ali presegel tretjino kazenskih točk, predpisanih za izrek prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, ali storil prekršek, za katerega je predpisanih 18 kazenskih točk.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Da bi pa bilo kakšno pravilo, da ti izpita ne bo vzel, če ga potrebuješ za službo pa ni res.

Izrekanje kazenskih točk v prometu s prenehanjem veljavnosti vozniškega dovoljenja

235. člen

(5) Imetniku vozniškega dovoljenja, za katerega je vožnja motornega vozila osnovni poklic, se lahko prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja ne izreče za kategorijo motornih vozil, s katero opravlja osnovni poklic, razen če je z vozilom te kategorije dosegel ali presegel tretjino kazenskih točk, predpisanih za izrek prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, ali storil prekršek, za katerega je predpisanih 18 kazenskih točk.

- besedica " se lahko " ne pomeni da se izpit ne sme vzeti, temveč da izmed večih obstaja tudi ta možnost, ki ne bo nujno irečena.
- novinarjem, (trgovski potnik, serviser, gasilec....) ni vožnja osnovni poklic, in jih ta člen ne zadane.
- poklicni vozniki, ki vozijo avto B kategorije, in so delali prekrške z isto kategorijo... jih tud ta člen ne zadane.

- tovornjakarji, ki so ga srali z osebnim avtom, pa lahko dobijo samo 17 točk, pa še vedno smo pri besedici "lahko" , kar pomeni mogoče da, mogoče pa ne.