Vozniško dovolenje kot osebni dokument?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik SimonS pravi:
Vozniška velja v Sloveniji kot identifikacijski dokument in ne kot osebna.
17758-icon_confused.gif

saj po svoje je pravilno napisal
grin1.gif

Vozniška ni osebna ...drži.

a z vozniško se prav tako lahko identificiraš kako z osebno izkaznico.

V tujini, pa kolikor jaz vem, vseeno rabiš osebno izkaznico (države EU-ja) tudi če le ta ni več potrebna pri prestopu meje (potrebna tako da si jo pokazal...imeti jo vseeno moraš).

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.501
113
49
Na sončni strani ALP
Za SLO ti je Apollo8 na prejšnji strani napisal:

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ksz

V Sloveniji kot osebni dokument veljajo vse listine izdane s strani drzave, ki imajo fotografijo imetnika. Tudi orozni list naprimer... tudi stara vozniska.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
To pa ne bo držalo. Meni je država na vozniško dala veljavnost do mojega 80-tega leta. In za takšno dobo sem jo takrat plačal. To je uradno. Mi piše v vozniškem, ane verjameš?

Pa ne bo država sedaj preklicala svoj podpis in razveljavila kar je sama uveljavila in za kar sem plačal. Saj niso pizde da bi prekršili kar so obljubili in podpisali. In če že bi bilo tako, bom dobil nazaj povrnjene stroške enostranskega preklica s strani države? Saj nabava nove bo nekaaj koštala ali ne?

Ti dam stanovanje v najem za 10 let, ti ga plačaš, jaz podpišem za 10 let, po 3tih letih se pa spomnim, da ne velja, da moraš še enkrat plačat. A to gre tako?

LOOOOL, ti pa si naiven. V Sloveniji si doma. Tu se predpisi spreminjajo hitreje kot vreme, ti pa misliš, da boš imel isti papir 30 let. Čez 30 let še Slovenije ne bo več.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Zadnja leta je precej bolje. Včasih smo potne liste morali menjati pred iztekom roka, ker je nekdo pogruntal, da stari niso dovolj varni. Tablice na vozilih tudi niso bile "večne" in si jih moral menjati. Sedaj že zelo veliko reči preživi do roka trajanja in imaš v prometu več različnih verzij istega uradnega dokumenta. Prijazno.
Mislim, da bi po zakonu moral samoiniciativno menjati dokument s sliko, ko podoba ni več dovolj ustrezna realnemu stanju. Če nimaš ravno odličnega plastičnega kirurga, ti več kot 20 let ne ostane noben dokument s sliko.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
eno je obrazec, eno pa dovoljenje.
dovoljenje ti velja do 80 leta , obrazec pa bo potrebno zamenjati.
V kolikor ga ne boš zamenjal, ti bo vozniško prenehalo veljati.
bo šlo ?
Ne bo šlo.
Na prejšnjem mi je pisalo do nekega datuma, pa mi po poteku tega ni bilo treba ponovno na izpitno vožnjo.

Na sedanjem mi piše " Vozniško dovoljenje... velja do ..mojega 80-tega leta. in podpis uradne osebe in štempelj. "
Torej praviš da mi dovoljenje velja do 80-tega, obenem pa praviš da mi bo preteklo prej, če knjižice ne zamenjam? POtem ne velja toliko kot so sami napisali in sem plačal?
A tisti podpis uradne osebe in štempelj v naši državi nič ne veljata?

Pa saj ti osebna tudi velja do nekega datuma, a do takrat moraš živeti, potem pa umreš?

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Za SLO ti je Apollo8 na prejšnji strani napisal:

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ksz

V Sloveniji kot osebni dokument veljajo vse listine izdane s strani drzave, ki imajo fotografijo imetnika. Tudi orozni list naprimer... tudi stara vozniska.
Ali bo stara vozniška s sliko, na kateri npr. piše da velja do l. 2025 leta 2023 veljala kot osebni dokument ali ne?

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Zadnja leta je precej bolje. Včasih smo potne liste morali menjati pred iztekom roka, ker je nekdo pogruntal, da stari niso dovolj varni. ....
Ali pa je nekdo pogruntal, da bi dvorno tiskarsko podjetje lahko še kaj dodatno zaslužilo, in spravil nekaj v žep, pa fotografi, pa nenazadnje tudi država.
Saj tiste nalepke o registraciji so tudi bile prepotrebne ali ne?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
v tem primeru je ideja da je povsod v EU enoten obrazec za vozniško. Pa če se ne motim, je tudi marsikje v svetu zelo podobna kartica.
Tista rdeča knjižica vozniškega preveč spominja na partijsko knjižico

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
eno je obrazec, eno pa dovoljenje.
dovoljenje ti velja do 80 leta , obrazec pa bo potrebno zamenjati.
V kolikor ga ne boš zamenjal, ti bo vozniško prenehalo veljati.
bo šlo ?
Ne bo šlo.
Na prejšnjem mi je pisalo do nekega datuma, pa mi po poteku tega ni bilo treba ponovno na izpitno vožnjo.

Na sedanjem mi piše " Vozniško dovoljenje... velja do ..mojega 80-tega leta. in podpis uradne osebe in štempelj. "
Torej praviš da mi dovoljenje velja do 80-tega, obenem pa praviš da mi bo preteklo prej, če knjižice ne zamenjam? POtem ne velja toliko kot so sami napisali in sem plačal?
A tisti podpis uradne osebe in štempelj v naši državi nič ne veljata?

Pa saj ti osebna tudi velja do nekega datuma, a do takrat moraš živeti, potem pa umreš?

Voznipko ti bo prenehalo veljati. To ne pomeni,d a bi motral še1x delat izpit, le obrazec bo neveljaven in če ga boš imel bo enako, kot a nimaš vozniškega izpita. Ko boš šel po nov obrazec, pa ti bodo vpisai, kar je pisalo v starem.
"Izobrazbe" ti ne bodo vzeli, ampak če pri sebi ne bopš imel veljavnega dokumenta (torej od takrat naprej novega vozškega, lastične kartice), bo v tistem hipu (recimo za policista) veljalo, da nimaš vozniškega.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Hehe " osebna izkaznica" sem bil tudi jaz v južni italiji v kempu , očitno jim gre v uho
smile-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.825
5.933
113
Potem lahko čez N let pričakujemo spet novo vozniško dovoljenje, čeprav na starem piše da velja do 80 leta
bonk.gif
?
Črnec prosim.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Seveda. Ali pa RFID čip pod kožo. BAR koda na čelo. Karkoli se lahko izmislijo in predpišejo, saj vsak dan sprejmejo kako novo neumnost.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:Potem lahko čez N let pričakujemo spet novo vozniško dovoljenje, čeprav na starem piše da velja do 80 leta
bonk.gif
?
Listina za vozniško dovoljenje v obliki kartice tako ali tako nima več veljavnosti v "neskončnost", temveč omejeno do max 10 let. Potem pa je treba dobiti novo listino. Enako kot osebna in podobno.
Jaz sem staro menjal pred letom 2018, ker tisto ni šlo v nobeno denarnico.

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
851
113
ni res. na mojem vozniškem dovoljenju - kartici je zapisana veljavnost do 2057 leta.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ni res. na mojem vozniškem dovoljenju - kartici je zapisana veljavnost do 2057 leta.

To ti pise zadaj pri kategorijah, do kdaj ti velja posamicna kategorija (stolpec 11)...

skitched-20150327-143807.jpg

Podatek 4b pa pove, do kdaj je veljavnost same listine... in ta je najvec 10 let od datuma izdaje (podatek 4a) ...

skitched-20150327-143956.jpg

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik sass pravi:
To so se ti zlagali. Kar piše v uradnih dokumentih ne meš vsega verjet.

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
629
56
28
Tako kot tekoči račun...ostaja, kartice se menjajo...
Ne vem, a nekateri nočejo razumet, al so res malo...al pa fejst čiv čiv...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
membrain ima point...menjava obstoječih roza dovoljenj za kartice bi morala bit brezplačna pač do leta, do katerega bi sicer veljal stari dokument.

S tem, da če se ne motim, bi morali po 'direktivi' menjati tam do leta 2025 ali kdaj...ampak mi smo seveda spet bolj papšeki od papežain je treba seveda državljanom delati dodatne strošje in rok postaviti na 2018.