Vozniško dovolenje kot osebni dokument?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
No ja, boljse kot od zacetne groznje, da bom cel dan prezivel na kvesturi, vsekakor je. Se pa najde kaksen juzni bumbar, ki bi dejansko stvari zakompliciral.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
ja na naslednjem linku spodaj pa imas napisane dokumente, ki jih sprejemajo kot veljavne...to je pac spet eno slovensko skropucalo od prevodov in pojasnil...

Sem na hitro malo preklikal tisti link in sem povsod našel samo vrste dokumentov v posameznih državah, ne pa kateri so tudi veljavne potne listine. Imaš kakšen bolj natančen link?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Tisto spodaj je samo lin na seznam vseh dokumentov, ki jih izdajajo posamezne države. Nima nobene zveze s to temo oz s tem, ali lahko potuješ naokoli le z vozniškim.
Še 1x: v SLO velja kup dokumentov, v tujini (tudi EU in tudi Schengen) pa uradno samo osebna in potni list.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Tisto spodaj je samo lin na seznam vseh dokumentov, ki jih izdajajo posamezne države. Nima nobene zveze s to temo oz s tem, ali lahko potuješ naokoli le z vozniškim.
Še 1x: v SLO velja kup dokumentov, v tujini (tudi EU in tudi Schengen) pa uradno samo osebna in potni list.

http://www.mnz.gov.si/si/mnz_za_vas/osebni_dokumenti_in_prebivalisce/

evo se tukaj si preberi.... tam ko je gor slika lahko uporabljas...in tako je tudi v tujini...mene še noben ni po drugem dokumentu vprašal, če sem pokazal vozniško...če velja pri nas velja v EU

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.020
183
63
Sam grem čez vikend mal po Avstriji. Ravno mi je potekla osebna, tako da bom šel samo z vozniško.... in pa seveda s pretečeno osebno.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
vozniško dovoljenje ni namenjeno prehajanju državne meje. Temu so namenjene potne listine in osebna izkaznica

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Kakor vem, pred državnimi organi RS svojo istovetnost lahko dokazuješ z osebno izkaznico, potnim listom, vozniškim dovoljenjem, dovoljenjem za upravljanje plovil (ne vem, kako točno se imenuje) in nekaterimi oržnimi listinami (ki imajo sliko).

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.020
183
63
Ja saj to vem, itak pa bom šel čez tak MP, kjer ni žive duše in sploh ne veš, da si že v Avstriji.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kje pa imate vi še mejne prehode z avstrijo?
confused-1.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Kakor vem, pred državnimi organi RS svojo istovetnost lahko dokazuješ z osebno izkaznico, potnim listom, vozniškim dovoljenjem, dovoljenjem za upravljanje plovil (ne vem, kako točno se imenuje) in nekaterimi oržnimi listinami (ki imajo sliko).
je kdo trdil nasprotno?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
je kdo trdil nasprotno?

Bi moral ali drugače ne smem napisati?
confused-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

evo se tukaj si preberi.... tam ko je gor slika lahko uporabljas...in tako je tudi v tujini...mene še noben ni po drugem dokumentu vprašal, če sem pokazal vozniško...če velja pri nas velja v EU

Mene je po osebnem dokumentu povprašala nemška autobahn kontrola. Do sedaj dvakrat odkar smo v EU.

Zgornji link pa ne pove ničesar o tem kateri dokumenti so ok izven Slovenije.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
ni ravno direktno linkano, maš pa na levi strani v stolpcu rubriko potni list in osebna izkaznica.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ni res, v tujini to ne velja. V tujini veljata osebna (ne vsepovsod) in potni list (vsepovsod). Vozniška ne.
In ne, če pri nas velja, to še ne pomeni, da avtomatsko velja v EU.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
ni ravno direktno linkano, maš pa na levi strani v stolpcu rubriko potni list in osebna izkaznica.

To, da sta potni list in osebna izkaznica edina sprejemljiva dokumenta, jaz vem. Hepan trdi, da se lahko hecaš tudi z raznimi orožnimi dovoljenji, pa me zanima kje to izrecno piše...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Na območju SLO je vozniško (kartica!) enakovredno osebni.

Pojdi na banko podpisat kako pogodbo, pa boš videl, koliko boš opravil v vozniškim dovoljenjem (nič!)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
načeloma velja da če ti kdo reče ali imaš osebni dokument mu lahko pokažeš izpit (tudi roziko, dasriavno ni na njemu bivališča...preverjeno deluje na pošti, banki).

Za prehod prek meje pa rabiš osebno izkaznico....tako na meji (če obstoja) kakor v tuji državi.

Jaz v denarnici drugega kot izpita ne nosim - zmanjšaš riziko da v enem šusu zgubiš več dokumentov.