Vozniško dovolenje kot osebni dokument?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Jaz bom tudi nekaj fprašal oziroma povedal čuj
grin1.gif

Jaz sem doma iz obale in vsak dokument, ki ga tukaj naredim (vozniška, osebna....) je pisan v dveh jezikih (Slo in Ita). Nikjer na nobenemu dokumentu primorci nimamo angleškega jezika, kar mi je seveda zelo smešno in čudno, saj recimo v Avstrij, Nemčiji, Franciji, Angliji, ...itd... NE bomo znali popolnoma ničesar prebrat iz mojega osebnega dokumenta, kateri VELJA po celi EU (recimo osebni dokument).

WTF?
rolleyes-1.gif

Zanjič, ko sem bil v Švici smo morali za uspešno opravljen nakup pokazat ID in valda sem dal svojo osebno izkaznico in model je samo gledal in si po svoje mislil (wadafaq tle gor piše)??
bonk.gif

Malo mi je mimo.. Kaj menite ostali na to?
rolleyes-1.gif
Tvoj osebni dokument je napisan v uradnem jeziku EU (pravzaprav celo v dveh) In velja po celi EU. Če pa kdo ne zna prebrati pa ni tvoj problem.

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Da dodam še bistvo, zakaj ostali dokumenti (razen osebne in potnega lista) ne veljajo za prehod meje. To je državljanstvo, ki je napisano samo na osebni in potnem listu.

To uradno velja za vse zunanje in notranje meje, ampak na notranih mejah itak ni več kontrole. Če pa doživiš kontrolo in si brez dokumenta, pa si v prekršku, spustijo pa te vseeno naprej.

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Velja velja
smile-1.gif

Mi je zadnjič na pošti komplicirala, ker sem imel samo vozniško, pa sem ji pomolil print tega in je bilo takoj ok.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tako kot si napisal.

Vozniška povsem enakovredno osebni izkaznici služi za izkazovanje istovetnosti.

Ne dokazuje pa državljanstva tako kot osebna in potni list.

Citat:

37. člen

Državljanstvo Republike Slovenije se dokazuje z osebno izkaznico, potno listino, izpiskom iz matičnega registra ali potrdilom o državljanstvu.

Obrazec potrdila o državljanstvu predpiše minister, pristojen za notranje zadeve.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik kocka pravi:
Da dodam še bistvo, zakaj ostali dokumenti (razen osebne in potnega lista) ne veljajo za prehod meje. To je državljanstvo, ki je napisano samo na osebni in potnem listu.

To uradno velja za vse zunanje in notranje meje, ampak na notranih mejah itak ni več kontrole. Če pa doživiš kontrolo in si brez dokumenta, pa si v prekršku, spustijo pa te vseeno naprej.

Zato ker lahko vozniško pri nas dobi tudi tujec in ima status oz. dovoljenje za prebivanje.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
rolleyes-1.gif
Na potnem listu in osebni mi vse piše v štirih jezikih: slo/ madž / eng pa še neki "čuden", verjetno francoski.

V vozniški (stara, roza) pa izključno le v slovenščini.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Jaz bom tudi nekaj fprašal oziroma povedal čuj
grin1.gif

Jaz sem doma iz obale in vsak dokument, ki ga tukaj naredim (vozniška, osebna....) je pisan v dveh jezikih (Slo in Ita). Nikjer na nobenemu dokumentu primorci nimamo angleškega jezika, kar mi je seveda zelo smešno in čudno, saj recimo v Avstrij, Nemčiji, Franciji, Angliji, ...itd... NE bomo znali popolnoma ničesar prebrat iz mojega osebnega dokumenta, kateri VELJA po celi EU (recimo osebni dokument).

WTF?
rolleyes-1.gif

Zanjič, ko sem bil v Švici smo morali za uspešno opravljen nakup pokazat ID in valda sem dal svojo osebno izkaznico in model je samo gledal in si po svoje mislil (wadafaq tle gor piše)??
bonk.gif

rolleyes-1.gif
Tvoj osebni dokument je napisan v uradnem jeziku EU (pravzaprav celo v dveh) In velja po celi EU. Če pa kdo ne zna prebrati pa ni tvoj problem.
Sem imel podoben primer z italijansko policijo (ne vem katero točno, ko jih imajo cel kup). Ker vsebuje moj priimek črko č in je na osebni izkaznici spodaj pisano ch me je parkrat vprašal zakaj zgoraj č spodaj pa ch.
Moj odgovor je bil bbbbbbbbb
smile-1.gif
(ali v mislim kaj za vraga jaz vem zakaj tako napišejo), na koncu ko je vse skupaj preveril mi je osebno vrnil in se odpeljal (no v bistvu sta bila dva, en je bral in spraševal drugi me je pa preverjal). V glaven bolje da nimaš opravka z njimi ker nikoli ne veš kaj se lahko izcimi.
V tujini pa moraš imeti osebno izkaznico oz. potni list.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
Italijano na zacetku ful neki zatezijo, pol se pa da vse zmenit. Tud njim se ne da ukvarjat cel popoldan z nekom, ki ni naredil nic narobe, razen da nima osebnega dokumenta pri sebi. Mene so ustavili 300 m od hise in bi lahko sel iskat potni list, seveda se niso strinjali, pa so me preverili po radiu...teoreticno bi jim lahko povedal bilo katero ime.
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Italijanski jezik je v Švici eden od štirih uradnih jezikov, tako da si ni po mojem mislil prav nič čudnega.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Citat:
Uporabnik kebab pravi:
Velja velja
smile-1.gif

Mi je zadnjič na pošti komplicirala, ker sem imel samo vozniško, pa sem ji pomolil print tega in je bilo takoj ok.

Evo isto men, skos imam vojne s folkam kamorkoli prsmrdim s to novo voznisko&osebno izkaznico. Posebej na posti so elergicne na to.... Problem je ker ne vem kje mam jest se ta list...
rolleyes-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Italijano na zacetku ful neki zatezijo, pol se pa da vse zmenit. Tud njim se ne da ukvarjat cel popoldan z nekom, ki ni naredil nic narobe, razen da nima osebnega dokumenta pri sebi. Mene so ustavili 300 m od hise in bi lahko sel iskat potni list, seveda se niso strinjali, pa so me preverili po radiu...teoreticno bi jim lahko povedal bilo katero ime.
smile-1.gif
A to je po tvoje, da se zmenis? Kaj bi bilo sele, ce bi se po tvoje lotil zajeb....
evil.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
snecer znotraj EU je voznisko dovoljenje dovolj indetifikacija in ne smejo od tebe zahtevati drugega dokumenta....dokument ki ti znotraj SLO zagotavlja dokazovanje istovetnosti, mora kot tak upostevati tudi članica EU. vsaka druga zahteva tujih policajev je zajebavanje ali ruganje....

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz tudi mislim, da je tako.

Ker poznamo še cel kup dokumentov, npr. izpit za čoln in podobno pa si s tem ne moreš kaj dosti pomagat.

Dejstvo je, da za prehod meje v Šengenu potrebuješ pri sebi osebno ali potni list.

Ali ni tako?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
ja na naslednjem linku spodaj pa imas napisane dokumente, ki jih sprejemajo kot veljavne...to je pac spet eno slovensko skropucalo od prevodov in pojasnil...