Voznik avtobusa kot voznik začetnik

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
V novem zakonu je zapisano, da vozila ki ima več kot 8 sedežev ne sme voziti voznik, ki ima več kot 7 kazenskih točk.
Torej se lahko zgodi, da voznik avtobusa ki si pridobi več kot 7 točk izgubi službo, ker bo brez dela se bo žena ločila pobrala vse,tako da na koncu ostane brez vsega socialni problem.
Zanimivo je tudi da lahko nekdo ki ima 10 kazenskih točk opravi izpit za avtobus,vendar ga nato kljub veljavnem vozniškem dovoljenju ne sme voziti.A ni tole malo butasto,ter diskriminacija voznikov avtobusov?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.325
7.351
113
Ne, to je varovanje javnega prometa oz posebnih vrst prometa. Ce si nevaren voznik pac do neke meje lahko ogrozas sebe (samomor pac ni kazniv), vsekakor pa je na drzavi da takim ljudem onemogoci opravljanje sluzbe kjer bi ogrozali se 50 potnikov zraven.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
Apollo8 te točke lahko dobiš ko imaš dopust.Recimo se s kolesom pelješ v gostilno spiješ 2 pira pa te ustavijo in pihneš.Ali pa se 2x pelješ malo prehitro z motorjem pa jih pokasiraš.Nobena od teh točk ni v zvezi z tvojim poklicem.In v 3 letih se ti lahko zgodi da kje kaj pokasiraš.
Isto bedasto se mi zdi za učitelja avtošole samo 5 kazenskih točk.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zajebano, kajne ? Lahko se tudi peljes v gostilo z bicikom, tam spijes dva pira, vaskega bebca za sankom, ki ti sitnari, trescis na gobec tolikokrat, da dokoncno utihne, pa te pohopsajo in ne mores vec opravljati svoje sluzbe ... vrtnarja. Zivljenje ni posteno, prej kot to pokapiras, manj neugodno bos zivel.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.325
7.351
113
nekdo ki je poklicni voznik ljudi pac mora spostovat cpp in si ne more privoscit kazenskih pik.

Pa po dveh pirih ne mores tok pihnit in ce te je tega strah se pac ne pijan vozit s kolesom

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
čakaj, če te dobijo pijanega na kolesu, ti gre lahko vozniški izpit za avto oziroma dobiš kazenske točke?
confused-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.325
7.351
113
ja, ker je kolo v zvcp definirano kot vozilo in velja za voznika enaka zakonodaja in kazni kot za voznika avtomobila.

ProDriver

Pripravnik
2. mar 2011
84
0
6
KLIK
Ne vem ali si že ali si mel v planu postat "bus voznik" , vem pa da se nebi NIKOLI odločil kot mladi voznik
za ta poklic glede na plačo in zahteve katere so postavili z novimi zakoni.

Od mene toliko da ne izpadem ponovno "jokica"

LP

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
čakaj, če te dobijo pijanega na kolesu, ti gre lahko vozniški izpit za avto oziroma dobiš kazenske točke?
confused-1.gif

ja, samo ne vem kako je točno z vrnitvijo vozniške

ker recimo, te dobijo na motorju 50 preveč v naselju, ti gre vozniško za motor in dobiš prepoved za nekaj časa, potem pa dobiš nazaj za ostale kategorije, za motor morš pa ponovno delat

zdaj pa ne vem, a morš kolesarski izpit še enkrat delat?
hysterical-1.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
V novem zakonu je zapisano, da vozila ki ima več kot 8 sedežev ne sme voziti voznik, ki ima več kot 7 kazenskih točk.
Torej se lahko zgodi, da voznik avtobusa ki si pridobi več kot 7 točk izgubi službo, ker bo brez dela se bo žena ločila pobrala vse,tako da na koncu ostane brez vsega socialni problem.
Zanimivo je tudi da lahko nekdo ki ima 10 kazenskih točk opravi izpit za avtobus,vendar ga nato kljub veljavnem vozniškem dovoljenju ne sme voziti.A ni tole malo butasto,ter diskriminacija voznikov avtobusov?

Uf kdaj ti potegne...Vožnja vozila s prednostjo se zaključi z 6 pridobljeno točko...
uf-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ja, ker je kolo v zvcp definirano kot vozilo in velja za voznika enaka zakonodaja in kazni kot za voznika avtomobila.

potem pa živim v res bedasti državi...ampak hej, za kolo odrasla oseba ne potrebuje izpita, torej je nekdo, ki ima vozniško dovoljenje recimo kategorije B, v izrazito neenakopravnem položaju kot nekdo ki nima nič. A bodo nemaniču vzeli izpit oziroma dali kt??? saj ne morejo!!! Če ga nima.

Mimogrede, a slučajno veš, je konjska vprega tudi definirana kot vozilo? Vsaj rolerji upam da niso...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
A bodo nemaniču vzeli izpit oziroma dali kt??? saj ne morejo!!! Če ga nima.

Morda pa dobi voznjo brez izpita, kar ni tako majhen znesek
evil.gif

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Naši zakoni postajajo čedalje bolj nori, sem imel predavanje o novem zakonu in lahko rečem samo, da je tisti, je to skropucalo napisal, takoj za odpustiti iz službe. Tole o voznikih avtobusov, bo pa verjetno na ustavnem sodišču padlo. Nora država kaj češ.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

No, tule si pa kiksnil. ZVCP-1, 130 (2) d.
Citat:
če ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, z najmanj 950 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče 10 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

Torej: pike dobiš le, če si prekršek storil kot voznik MOTORNEGA vozila. Biciklist ne dobi pik (ne glede na to, ali ima vozniško za avto ali ne). Ker biciklist, tudi če sicer ima vozniško za avto (ali kako drugo motorno vozilo) medtem, ko je na biciklu, ni voznik motornega vozila. Je voznik, ni pa voznik motornega vozila. Ni isto imeti vozniško in biti voznik. Prvo je povezano s opravljenim izpitom, drugo samo neposredno z upravljenjem določenega tipa vozila v času storitve prekrška.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.325
7.351
113
ja dejansko sem kiksnil. Zavedlo me je to, da se jih pac zapira ce napihajo prevec... Namrec ostalo se vedno velja tako denarna kazen kot pridrzanje.... No slednje z novim zakonom ni vec obligatorno ce se ne motim....

Mi bos pa verjetno oprostil da kolesarjem ravno ne dajem pihat in se posledicno s to "tezavo" se nisem srecal...

en je spraseval glede rolerjev - so posebno prevozno sredstvo

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ja dejansko sem kiksnil......
Kisnil ja, kako lepa beseda. Pisal si nekaj, kar nikoli ni bilo v veljavi. Ko sem pa jest zadnjič kiksnil z navajanjem člena starega zakona, ki že dolgih 2 leti ni v veljavi si pa pisal da lažem in sprevračam dejstva, izmišljam stvari... no pa saj nisi bil edini.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Mi bos pa verjetno oprostil da kolesarjem ravno ne dajem pihat in se posledicno s to "tezavo" se nisem srecal...
Bi rekej da je vožnja v pijanem stanju precej bolj nevarna na kolesu, kot pa v avtu.
Ampak je rekla dacarka, kako se največ pokasira. Treba je vzet pri tistih ki imajo in kjer je masa. . Kdor ima avto ima tudi denar, za vinjene kolesarje bi se pa težje to reklo.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

No, tule si pa kiksnil. ZVCP-1, 130 (2) d.
Citat:
če ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, z najmanj 950 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče 10 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

Torej: pike dobiš le, če si prekršek storil kot voznik MOTORNEGA vozila. Biciklist ne dobi pik (ne glede na to, ali ima vozniško za avto ali ne). Ker biciklist, tudi če sicer ima vozniško za avto (ali kako drugo motorno vozilo) medtem, ko je na biciklu, ni voznik motornega vozila. Je voznik, ni pa voznik motornega vozila. Ni isto imeti vozniško in biti voznik. Prvo je povezano s opravljenim izpitom, drugo samo neposredno z upravljenjem določenega tipa vozila v času storitve prekrška.

Kaj pa če ima tisto kolo, ki ima še en mali akumolator za tiste lenobe, ki ne zmorejo v breg?
A to spada že pod motor s pomožnim motorjem?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.325
7.351
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ja dejansko sem kiksnil......
Kisnil ja, kako lepa beseda. Pisal si nekaj, kar nikoli ni bilo v veljavi. Ko sem pa jest zadnjič kiksnil z navajanjem člena starega zakona, ki že dolgih 2 leti ni v veljavi si pa pisal da lažem in sprevračam dejstva, izmišljam stvari... no pa saj nisi bil edini.
Ja, ker moj namen v sodelovanju pri teh debatah je, da komu ki ga nekaj zanima odgovorim kar vem. In pac vsake toliko se lahko zmotim. Tvoj namen pa je sprevracanje dejstev. Ti si namrec trdil da je zastaralni rok za huda kazniva dejanja krajsi kot za prekrske in navedel neveljaven zakon. Ampak guess what, ko je se veljal star KZ in star ZP, so bili tudi zastaralni roki za prekrske krajsi kar pomeni da sorazmerja kot si ga hotel prikazati ti ni bilo.

Kar se kolesarjev tice - vsekakor je pijan kolesar na cesti nevaren sam sebi. tega nikjer nisem zanikal. to da sem napisal da pac z njimi nimam opravka se ne pomeni da odobravam da folk pijan vozi bicikle. ce bi bil ti bolj funkcionalno pismen bi to zasledil tocno v tej temi.