Povsod jasno ne gre. A8 od Salzburga do Munchna, ki je ena od cest, ki za veliko slovencev predstavlja definicijo kaj je "Nemčija", je zelo slaba in ali preveč prometna. Del okoli Chiemseeja in potem naprej od Rosenheima je tehnično sicer ok, a je prometa preveč. Zelo dobro je nadaljevanje A8 od Munchna proti Stuttgartu, saj so cesto naredili čisto na novo in je poravnana, pregledna in široka. Tam ni problem vozit krepko čez 200 (v mojem primeru do 235) tudi dlje časa, jasno pa da to ne gre v času konic. Nekih večjih del tam ni, ker gre za novo cesto, tako da so edini problem nesreče. A9 od Munchna do Nurnberga zna biti tudi zabasana, a vseeno promet teče zelo hitro in več kot enkrat sem doživel, da je šel vse promet (razen kamionov) recimo 180. Cesta je namreč tudi tam narejena čisto na novo, kar pomeni da so staro vrgli čisto ven in naredili nov potek, z nasipi in useki ter z manjšimi radiji ovinkov in je lepo pregledno in varno.
Letos sem vozil tudi po A9 do Berlina in naprej proti Hannovru in so bile ceste prav tako nove, široke in predvsem ne preveč polne. Smo pa res vozili pozno popoldne/zvečer in se je dalo. Prav orenk ponoči pa jaz ne vozim tako hitro, ker nikoli ne veš, kdaj naletiš na koga z slabimi žarnicami, pa še koncentracija začne padat.
Zelo slabo oziroma z ogromno omejitvami pa je recimo okoli Hannovra (A7), pa del od Nurnberga bo Wurzburga (A3), cel del skozi Schleswih-holstein (A7 Hamburg-Flensburg) itd...