Volitve 2026

mistique

Guru
16. jun 2009
16.627
3.670
113
Saj davki se ne pobirajo brezveze? Pa dajatve ob registraciji vozila... pa bencinski evro... pa...

Pri "domačih" bankah pa ni brezveze da ne dajo niti % obresti na vpogled, med tem ko njim daje EBC 2% (kar tuje pogosto dajo v konkurenčnem boju vsaj delno nazaj ljudem, ob "brezplačnem" vodenju računa).
Davki se nikoli niso pobirali za brezveze. Pobiranje davkov ni ključen del problema.
Samo ne maram besede "brezplačno". To v kapitalizmu ne obstaja in bi bilo super, da se navadimo, da je tako.

Domače banke se imajo super...vprašaj vedeževalca Blaža Brodnjaka (ker se ravno izpostavlja). NLB-jevci se na LinkedInu smešijo s pljuvanjem čez neo banke in vsakogar, ki ponuja alternativo...predrznost par exellence.

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.168
2.883
113
Ni stroška Cetisa za izdelavo fizične kartice. Kar delajo zaposleni v JU jaz ne jemljem kot dodatni strošek, ker so itak tam in itak jih je preveč.

Bojo pa verjetno aplikacijo dali delati zunanjemu pa bo spet strošek. Bi morala imeti EU enotno.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

mistique

Guru
16. jun 2009
16.627
3.670
113
Naredili, vzdrževali, nadgrajevali...ne bi bila prva aplikacija, ki stroškov procesa ni znižala. Sem za 100% digitalno upravo, ampak to ni brez stroškov. Če upoštevam na državo prisesane IT firme, ki obstajajo po principu "dražje jih je zamenjati, kot gledati", ti povem, da tisto z db selectom niti ni bila šala...

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.168
2.883
113
Zakaj so te 7 mestne ponudbe tako začudenje? Meni so kvečjemu premajhne. To so 3 neto mesečne plače poslanca. Ni to malo premalo za "izdajo"?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.103
1.679
113
Zakaj so te 7 mestne ponudbe tako začudenje? Meni so kvečjemu premajhne. To so 3 neto mesečne plače poslanca. Ni to malo premalo za "izdajo"?
“7-mestna cifra podkupovanja” pomeni, da je šlo za podkupnino v višini med 1.000.000 in 9.999.999 enot neke valute — torej milijonski znesek.

Ni vec tako malo al ?
Razen ce je mislila 6 mestno oziroma 5.

• Všeč mi je
Reactions: delavec44

mistique

Guru
16. jun 2009
16.627
3.670
113
Aha, pol je pa ok. Ne gre za izkoriščanje, ker je plačilo pošteno!

Kličem na Črni kubus, da so ostali brez projekta...

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.622
2.245
113
41
Nova koalicijska pogodba se sliši based as fuxk, kot bi rekli mladi.

- ukinitev financiranja NVOjev, razen področja zascite in reševanja
- testiranje funkcionarjev na droge
- hitrejše pridobivanje dovoljenj (ce ni odgovora v pričakovanjem roku se avtomatsko smatra za odobreno)
....
Kolko mio letno gre za multispolno zbiranje dezevnice v Makedoniji in fajtanje v first klas letalskih razredih?
Štekam zakaj jokajo sindikati.. Da se gre iz odtegljaja pri plači na trajnik, bo ziher nek % fikusov sploh skapcal da plačujejo clanarino in se bo vprašal zakaj ze..

erikson

Guru
25. avg 2007
25.557
8.928
113
golob jansa predsednica.png

jello

Guru
22. sep 2008
11.372
4.532
113
V sosednji temi matematika za tretji razred oš je pravkar razprava kakšen idiotizem je posiljevanje otrok s pojmi števka, 3x več, dvakrat toliko,...

Cilj je nekako to, da so vsaj toliko pismeni da ko pridejo na trg dela in jim ponudijo trimestno plačo, da vedo da je to 100 eur in ne tri jurje.

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.168
2.883
113
V sosednji temi matematika za tretji razred oš je pravkar razprava kakšen idiotizem je posiljevanje otrok s pojmi števka, 3x več, dvakrat toliko,...

Cilj je nekako to, da so vsaj toliko pismeni da ko pridejo na trg dela in jim ponudijo trimestno plačo, da vedo da je to 100 eur in ne tri jurje.

Pač nisem razmišljal in sem šel na prvi občutek, žal napačen. Zaradi tega še nisem nepismen. Vsak se lahko zmoti. Priznati zmote pa ne zmore vsak. ;)

Mi je bilo, pa je še vedno, tudi nepredstavljivo, da bi kdo ponudil 1,5 mio.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.240
14.564
113
kod Džej-Zija
Glede na to, da oblast obrača cifre (tokrat mišljeno številke, ne števke :D), ki krepko presegajo 1,5 mio, se mi taka ponudba ne zdi nepredstavljiva. Spomnimo se Rotnika, ki se je Alstonu pustil podmazati za nekaj milijonov, Alston z druščino je pa naši državi potem ukradel milijardo.