Volitve 2026

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.003
10.563
113
Pred kratkim sem osebno videl, kako daleč zadaj smo pri infrastrukturi.

Primer:

Celovec-Graz: po cesti je to 139km in recimo da uro in pol vožnje. Primerljiva razdalja pri nas je Ljubljana Maribor, 129km in recimo dobra ura vožnje. Z vlakom smo v avstriji na tej razdalji porabili 40 minut, pri nas bi pa? Intercity ICS, za katerega je doplačilo, rabi 1:45 ure, redni vlak pa še uro več, torej skoraj tri ure.

AB je bila ministrica 4 leta, v vladi z večino kot je praktično ni imela še nobena vlada. Dobili smo na pol narejen kravanški predor in na pol narejen drugi tir, oboje še ne prinaša nobenih prednosti. Imamo pa šefa Darsa, ki je ohromil Slovenijo, on pa plačuje po par sto jurjev vredne pogodbe za svojo osebno promocijo.

AB so volilci že vsaj dvakrat dali rdeči karton, pa se je vseeno nekako pririnila spet zraven. Mislim da bo počasi tega dovolj.
No v tem sklicu je izvoljena.

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.858
6.122
113
Glede na to, da v Sloveniji po nekih "čudnih" naključjih kilometer tira stane 4x toliko kot na sosednjem Hrvaškem je logična posledica tega, da se za isti denar naredi tudi 4x manj. Kam izgine razlika v ceni pa je prepuščeno domišliji posameznikov.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.891
157
63
  • Haha
Reactions: B81 in tomi

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.698
4.765
113

da vidimo sedaj vse razlage, kako je potreben interventni zakon in kako nam gre slabo...
Problem pri nas je da v dobiček mečejo vse živo, recimo terjatve, zalogo... to je za firmo vse strošek. Nepradane zaloge so v dobičku, terjatve tudi. Po domače neplačan račun plačaš davek, gre v dobiček, bilanca pa negativna....

Ajpes je statistični urad, ki lepo prikazuje številke ko pogledaš realno bilanco pa posluješ v globoko v minusu.... Da pa ti umetno zalogo nižaš, delaš razne rezervacije da pa kmeri začnejo pregledovati...

Čez noč se zapirajo firme..... Naše gospodarstvo precej počasneje raste kot pri recimo južnih sosedih. In ja intervetni zakon je potreben krvavo...

dask

Majstr
21. sep 2023
917
1.069
93

da vidimo sedaj vse razlage, kako je potreben interventni zakon in kako nam gre slabo...
Tole točno potrjuje rek "statistika je ku.ba" ....

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.891
157
63
Problem pri nas je da v dobiček mečejo vse živo, recimo terjatve, zalogo... to je za firmo vse strošek. Nepradane zaloge so v dobičku, terjatve tudi. Po domače neplačan račun plačaš davek, gre v dobiček, bilanca pa negativna....

Ajpes je statistični urad, ki lepo prikazuje številke ko pogledaš realno bilanco pa posluješ v globoko v minusu.... Da pa ti umetno zalogo nižaš, delaš razne rezervacije da pa kmeri začnejo pregledovati...

Čez noč se zapirajo firme..... Naše gospodarstvo precej počasneje raste kot pri recimo južnih sosedih. In ja intervetni zakon je potreben krvavo...
neto dobiček...je lahko samo eno

dalje piše tudi, da je poročilo oddalo največ subjektov do sedaj...kako to če se vse zapira?

B81

22. jul 2007
40.065
12.624
113

ne samo to.... še skoraj 16% višji davek od dobička podjetij pobiramo od 2024 dalje zaradi poplav. Še enkrat, kje je gnar, bomoboga :evil:

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.698
4.765
113
neto dobiček...je lahko samo eno

dalje piše tudi, da je poročilo oddalo največ subjektov do sedaj...kako to če se vse zapira?
To ni neto dobiček ampak bilančni dobiček...

Ti bom razložu. si podjetnik izdaš fakturo za 100k ne dobiš plačano, plačaš še izhodni davek + plače... recimo da je narejenega iz te prodaje 15k plusa.... Če odštejemo še prizanane stroške..

Realni imaš 15k bilančnega dobička od tega boš plačal še davek na dobiček in fasal še čez celo leto akotacije davka na dobiček (se pravi 2x) ga boš plačal...

zdej mi zračunaj neto dobiče po ajpesovo...
mogoče ti prbije, kaj govorim mogoče boš trdil da je to win win.. Sem pa poenostavil da je lažje razumljivo... Recimo če imaš ogromno zalog ti to gre enostavno v dobiček, ampak ti z njimi imaš strošek, si jih plačal, ti ležijo, amortizacija ti ne teče itd....

stvar gledaš kot konj...

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

delter333

Guru
21. maj 2010
2.824
2.578
113
Notranjska

Ne tu se vidi zgolj zamolčana inflacija, nič drugega.

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.909
8.948
113
Po 4 letih svaljkanja po EU ustanovah so jo vzeli iz naftalina;

1000024483.jpg

pipo

Guru
19. mar 2008
1.010
543
113
To ni neto dobiček ampak bilančni dobiček...

Ti bom razložu. si podjetnik izdaš fakturo za 100k ne dobiš plačano, plačaš še izhodni davek + plače... recimo da je narejenega iz te prodaje 15k plusa.... Če odštejemo še prizanane stroške..

Realni imaš 15k bilančnega dobička od tega boš plačal še davek na dobiček in fasal še čez celo leto akotacije davka na dobiček (se pravi 2x) ga boš plačal...

zdej mi zračunaj neto dobiče po ajpesovo...
mogoče ti prbije, kaj govorim mogoče boš trdil da je to win win.. Sem pa poenostavil da je lažje razumljivo... Recimo če imaš ogromno zalog ti to gre enostavno v dobiček, ampak ti z njimi imaš strošek, si jih plačal, ti ležijo, amortizacija ti ne teče itd....

stvar gledaš kot konj...

jap, po računovodskih standardih se kaže dobilek, dnarja za plače pa ni... pa to niso osamljeni primeri.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.698
4.765
113
jap, po računovodskih standardih se kaže dobilek, dnarja za plače pa ni... pa to niso osamljeni primeri.
O tem govorim.... Problem je potem še dodaten DDPO, ki naravnost zalaga državo z namišljenim dobičkom. Poleg enormnih stroškov dela. Brezveze je to birokratu razlagat, če ko ta odpre samo sp.. ga srat prime.

Tole statistično zbiranje bilanc je brezveze, realno stanje bi mogl dajat, potem nastane en problem, država takoj bankrotira!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.993
18.671
113
Brez panike prosim, samo malo še pa se bo vse obrnilo (konkretno) na bolje:

GospodarskaRastByGolop.jpg

• Ljubezen
Reactions: Vadim in BuDi