Volitve 2026

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.496
11.190
113
Ja, glavni epidemiolog v državi je zagovarjal popolno kratkotrajno zaporo. Preživel sem dve karanteni pa ni bilo hudega, tako da ne bi prav nič trpel. Potem se je pa ustoličilo Milana Kreka in smo imeli žur z nesmisli. Ampak seveda, ti že veš.

• Všeč mi je
Reactions: roCkY

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.952
9.009
113
Kaj pa misliš da se bo zgodilo?

Na eni strani zmanjšaš prihodke in podražiš zadolževanje?
Na drugi strani pa ponudiš: "Trust me bro, vse bo ok"

Nič se ne bo zgodilo. Prejšnja vlada se je veselo zadolževala za blaginjo naroda (dvig plac v JU, božičnica za JU, podaljšanje vinjet...). Ja, to je treba tudi iz nekje vzeti. Pa so najbolj glasni sedaj bili lepo tiho. Zdaj imamo zakon za bogate, ko pa je županom in funkcionarjem šla placa za 2 jurja gor pa so bili vsi tiho. In so se sklicevali na negovalke, katerim je sla placa za 50€ gor.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.755
2.364
113
Prejšnja vlada je obdržala primanjkljaj pod 3%. Kakorkoli že ampak to je še sprejemljivo v očeh EU.

Ti ukrepi prinašajo -1% na leto. Matematika je tu pač neizprosna, neglede na to kdo jo sporoča.

• Haha
Reactions: mosseero in tomi

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.904
6.162
113
Kaj pa misliš da se bo zgodilo?

Na eni strani zmanjšaš prihodke in podražiš zadolževanje?
Na drugi strani pa ponudiš: "Trust me bro, vse bo ok"
Pol je bilo bolje prej, ko se je obljubilo povišice in božičnice v JS, financ minister je pa rekel, "denar v proračunu je, ali ga pa ni"... No, očitno ga ni ane? In če ti manjka samo 3% je krasen čas, da pričneš razmetavati z denarjem.

Sicer pa, odlično gre...

• Všeč mi je
Reactions: erikson in 8888

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.755
2.364
113
Sej nihče ne odobrava tega kar so počel.
To so tud krepko plačali z rezultatom na volitvah.

Delali so slabo!

Ampak odgovor na slabe finančne odločtive in luknjo v proračunu NI še večja luknja in še več slabih odločitev.

Ta zakon nedvoumno je slab. Poglejte malo projekcije makroekonomistov.

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.904
6.162
113
Sej nihče ne odobrava tega kar so počel.
To so tud krepko plačali z rezultatom na volitvah.

Delali so slabo!

Ampak odgovor na slabe finančne odločtive in luknjo v proračunu NI še večja luknja in še več slabih odločitev.

Ta zakon nedvoumno je slab. Poglejte malo projekcije makroekonomistov.
Kje so bili ti makroekonomisti, ko so se sprejemale slabe odločitve? Zimski spanec na udobni plači?

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.927
9.131
113
Če se povozi ustavo in gre tale intervetni zakon na referendum in tam pade, kdo je najvecji zmagovalec tega referenduma?

Za JJja je bil tale zakon samo njegova "porocna zaobljuba", oni na drugi strani so mogli pa za ministrstva glasovati, da se je lepo izmenjala javno in pred vsemi lojalost. Od vseh pa na potiho najbolj njemu na roke gre, ce bi nekako tole padlo. Ja on je naredil "vse", ampak... pazi zdej ironijo... kdo mu je pomagal, da bo takoj milijarda vec v proracunu, ko on vlada... Folk, ki je proti JJju, glasuje za večje davke, ko je on pri koritu. To najbrž še sam ne verjame, da je možno, da je narod prestavil dno svoje gluposti.

Se mu pa sicer res ne zna posrečiti, tezko da bo referendum za tole. Ampak pol pa itak apet zmaga. Zanj je tole win-win, naj se odvije, kakor se hoce

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.029
5.675
113
študenti mladina že protestira.

67044747.jpg

67044749.jpg

• Haha