Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
More than nine million people have crossed the border from Ukraine since Russia invaded the country, according to the UN Refugee Agency.

A total of 9,136,006 border crossings have been recorded since the Russian invasion began on 24 February, the agency said on Wednesday.

Torej, kao, zaradi 8mio rusov ki je trpelo na vzhodu je sedaj vec kot 9mio ljudi na begu.
in na 10.000 tisoce mrtvih, od tega ~400 otrok. Res opravicljiva posebna vojaska operacija?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in XXXL

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Darjan, samo zate - Bucha:

V obrambo vsem darjanom, v vojnem stanju, za mene ni milosti... vceraj si streljal name, danes se vdaš, jutri pa misliš, da bova živela skupaj? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Zastopim, da so Ukrajinci pobili vse, ki so sodelovali z Rusi, tudi jaz bi storil isto. Ne zastopim pa vseh darjanov, ki še vedno govorijo, da so te poboje izvršili Rusi. Ukrajinci so jih, in prav je tako.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Ukraine has been able to reopen a grain supply-line by using ports on the Danube river in its far west.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.013
978
113
V obrambo vsem darjanom, v vojnem stanju, za mene ni milosti... vceraj si streljal name, danes se vdaš, jutri pa misliš, da bova živela skupaj? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Zastopim, da so Ukrajinci pobili vse, ki so sodelovali z Rusi, tudi jaz bi storil isto. Ne zastopim pa vseh darjanov, ki še vedno govorijo, da so te poboje izvršili Rusi. Ukrajinci so jih, in prav je tako.
No ja , ni črno/belo....kako veš kdo je sodeloval s sovražnikom. Kako/kje boš postavil mejo?
Ga boš ubil :
-ker ga je zatožil sosed, ki sta bila že 10 let skregana ?,
-zato ker jim je kuhal kosilo ?,
-zato ker jim je avto popravil ?,
-zato ker je njegov fotr bil ovaduh?
..........

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
No ja , ni črno/belo....kako veš kdo je sodeloval s sovražnikom. Kako/kje boš postavil mejo?
Ga boš ubil :
-ker ga je zatožil sosed, ki sta bila že 10 let skregana ?,
-zato ker jim je kuhal kosilo ?,
-zato ker jim je avto popravil ?,
-zato ker je njegov fotr bil ovaduh?
..........
Vidim, da si en tistih, ki recimo ob priporočeni varnostni razdalji 2m (zaradi covida) takoj vprašaš: a na 1.99m bo pa vse narobe...
Kdo je proti in kdo ne bi dobro vedel. Če3 je vojna, je vojna. Če se greš, sprejmi posledice, drugače se umakni. Da mi nekdo pobija bližnje, potem se mi vda, ker mu je zmanjkalo municije, nekateri v Ženevi pa mislijo, da bom potem skrbel za njega... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Jp...

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
The EU will encourage member countries to cut gas demand by incentivising industry to use less, so the bloc is ready for possible further cuts to supply, according to a draft plan seen by Reuters.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.013
978
113
Vidim, da si en tistih, ki recimo ob priporočeni varnostni razdalji 2m (zaradi covida) takoj vprašaš: a na 1.99m bo pa vse narobe...
Kdo je proti in kdo ne bi dobro vedel. Če3 je vojna, je vojna. Če se greš, sprejmi posledice, drugače se umakni. Da mi nekdo pobija bližnje, potem se mi vda, ker mu je zmanjaklo municije, nekateri v Ženevi pa mislijo, da bom potem skrbel za njega... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Jp...
Kje boš torej postavil mejo? ,
Vsi se pač ne morejo umakniti (ne govorim o tistih, ki so ti koga ubili) in bi predvsem radi preživeli.
al bi kar ...1 od 10 je res kriv, ampak za vsak slučaj jih bomo vseh 10.
Bi bo ww2 pobil vse Nemce, ker so bili bolj ali manj vsi kao za Firerja ?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.013
978
113
The EU will encourage member countries to cut gas demand by incentivising industry to use less, so the bloc is ready for possible further cuts to supply, according to a draft plan seen by Reuters.
Sej napisat pa "spodbujat" je lahko, samo to ne pomeni , da bo samo v pisarnah kakšna °C manj,.....se lahko zgodi , da bo kar več firm manj.
No, bomo videli....

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Kje boš torej postavil mejo? ,
Vsi se pač ne morejo umakniti (ne govorim o tistih, ki so ti koga ubili) in bi predvsem radi preživeli.
al bi kar ...1 od 10 je res kriv, ampak za vsak slučaj jih bomo vseh 10.
Bi bo ww2 pobil vse Nemce, ker so bili bolj ali manj vsi kao za Firerja ?
Kar seješ, to žanješ. Ne gre drugače. Če sadiš krompir, žanješ pa koruzo, pol mora biti nekaj narobe mar ne?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.814
113
Da mi nekdo pobija bližnje, potem se mi vda, ker mu je zmanjkalo municije, nekateri v Ženevi pa mislijo, da bom potem skrbel za njega... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Jp...
Čakaj, čakaj - kaj ni govora o civilistih z belim trakom, ki nakazuje naklonjenost Rusom in ne o ruskih vojakih, ki so se vdali?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Čakaj, čakaj - kaj ni govora o civilistih z belim trakom, ki nakazuje naklonjenost Rusom in ne o ruskih vojakih, ki so se vdali?
Točno to. Izbrali so stran. In plačali najvišjo ceno... Jaz na njihovem mestu bi odšel skupaj z Ruskimi vojaki. Tu ni več poti nazaj. To ni več vaška veselica, kjer se fantje stepejo, potem pa pivo skupaj pijejo...

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Kar naj se zmenijo glede žita, ampak tako, da ne bo to škodovalo obrambi Ukrajine. Bodo cene hrane mal padle. Ceno nafte bo pa ameriški FED znižal z višanjem obrestne mere. To bo malo globalne recesije, ampak Rusi se bodo pa vsaj za neki časa pospravili. Cena nafte bo padla. Rusi, ga serjejo vsakič, ko je vrh cene nafte. To je tradicija že zadnjih 60 ali 70 let. Včeraj sem gledal en video na to temo. Škoda, ker je potrebna globalna recesija, da se Rus umiri.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.825
5.933
113
Jaz se čudim Rusiji da sploh še kaj pošilja državam,ki pošiljajo orožje tistim v Kievu.Ja tudi Slovenija je med temi genijalnimi državami.

Evro pa pospešeno tone,cene energentov pa gredo navzgor. Upam da vsaj kdo v Ljubljani razume kaj se bo zgodilo s Slovenijo,če se nemška in italijanska industrija zaustavi zaradi pomanjkanja energentov. Ali pa bo tudi Golobova vlada nadaljevala idiotizem Janševe vlade in dvigovala rokico pri glasovanju o sankcijah?

Prejkoslej se bo EU zlomila zaradi energetskega pritiska in vsega, kar temu sledi v ekonomskem smislu. Verjetno naslednje leto. In bo treba Putina prosjacit za vse, kar smo imelo z njimi dogovorjeno.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.