Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.290
1.410
113
Glavno da se losamo rusov, no matter what.

Kako losamo? Rusi, kolikor sem gledal, trenutno s plinom in nafto sluzijo rekordne zneske. EU gor ali dol. Vse, kar trenutno pocnejo sankcije EU je to, da lasten narod porivajo v drek. EU ljudje dobijo vedno manj (ok tudi ostali) za svoj kes. EU preti, da za zimo ne bo plina. Rekordne cene nafte.

Putin je tele ja. In nima kaj početi v Ukrajini. Vendar nevem kako ne vidite, da ukrepi EUja Ukrajincem ne pomagako, Rusom ne skodijo, nas, Eu drzavljane pa potiskajo v revscino in mogoce celo mraz.

I

Izbrisan uporabnik 474

Ker Bruseljski kravatarji še vedno dobivajo enake €€€, za "krizna zasedanja" dobivajo dodatne €€€ in dokler bodo naši on-line kavč bojevniki še vedno dobivali €€€, bo pač tako. Sloga za Ukrajino. Ko bo pa na TRR manj €€ in v trgovinah prekleto več €€€, pa bo tudi "sloga za Ukrajino" splahnela. Se je že zgodilo v ZDA, se že dogaja v UK, se že dogaja v Nemčiji, Avstrijska javnost nikoli ni bila pretirano ukrofilsko naštimana, Orban jim je že v štartu pokazal fakicha...

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in Ytbnd

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113
Kako losamo? Rusi, kolikor sem gledal, trenutno s plinom in nafto sluzijo rekordne zneske. EU gor ali do
Verjamem, da bodo na dolgi rok RU na slabšem... Glavni indikartor je to, da ljudje bežijo iz RU, Kitajske....Tehnološko bodo zaostali... in RU in kitajska kopirata od zahoda. Že to je znak, da sami niso ničesa sposobmi.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower
I

Izbrisan uporabnik 474

in RU in kitajska kopirata od zahoda. Že to je znak, da sami niso ničesa sposobmi.

Tu se prekleto motiš - ne ker nista sposobni, ampak ker je (veliko) ceneje. Potemtakem ZDA (in EU) nista sposobni narediti enega consumer drona, glede na to, da DJI hara po celem svetu, vključno z javnim sektorjem v ZDA?
Prav tako imaš v veliko medicinskih in laboratorijskih sistemih kar nekaj ruskih senzorjev, ki so preprost next level od tega, kar ZDA lahko sproducira...
ZDA (in EU) tudi nimata proizvodnih obratov, ki bi bili sposobni sproducirati čipe v sub 10nm tehnologiji niti takšnega obrata ne postaviš "čez noč"

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Komu bo kitajc prodal ko se eu ekonomija sesuje?

A naši že kaj razmisljajo s čem se bo raja grela pozimi?

Se sedaj lepo vidi na bencinskih servisih. Čist vseeno kakšna je cena če nimajo goriv.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower in piagolo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.366
7.061
113
žal se jih ne bomo losali, oni bodo s Kitajsko lepo prosperirali v gospodarstvu, kaj pa EU... torej po tvojem, samo da se jih losamo, lahko damo na kocko celotno EU gospodarstvo...
Seveda, ker rusija in kitajska sta tako tehnološko napredni da zahoda sploh ne potrebujeta?
Saj ne, da je vse kar je v kitajskem, v bistvu zahodni produkt...

I

Izbrisan uporabnik 474

Seveda, ker rusija in kitajska sta tako tehnološko napredni da zahoda sploh ne potrebujeta?
Saj ne, da je vse kar je v kitajskem, v bistvu zahodni produkt...

Ne, ni vse. To predstavo imamo mi v consumer izdelkih. V industriji, kjer se pretakajo denarji z precej več ničlami, kot si jih mi v glavi izrišemo, pa je slika nekoliko drugačna. Navezava Rusija/Kitajska veliko lažje preživi brez ZDA/EU, kot obratno. Ne glej samo končne produkte, poglej še surovine...

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113
Tu se prekleto motiš - ne ker nista sposobni, ampak ker je (veliko) ceneje. Potemtakem ZDA (in EU) nista sposobni narediti enega consumer drona, glede na to, da DJI hara po celem svetu, vključno z javnim sektorjem v ZDA?
Prav tako imaš v veliko medicinskih in laboratorijskih sistemih kar nekaj ruskih senzorjev, ki so preprost next level od tega, kar ZDA lahko sproducira...
ZDA (in EU) tudi nimata proizvodnih obratov, ki bi bili sposobni sproducirati čipe v sub 10nm tehnologiji niti takšnega obrata ne postaviš "čez noč"

Res je tudi to ja. Vprašanje je le kdo je od koga bolj odvisen in kdo bo vzržal dlje. :) Če pogledam nazaj na čas korone, kako smo lepo držali skupaj, se nam res lepo piše. Še kakega pro-Ruskega radovednega potrča rabimo, da nam razširi obzorja in nas združi.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Kamele0N

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113
Ja, sem videl, ko so Huawei odrezali od zahodnega sveta... Crknil takoj... Čakaj, ne, ni crknil....!?!
A ga uporabljaš ? Oz poznaš kog,a ki ga ?

1655711500984.png

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.183
1.171
113
Zgleda res, brez še enega drugega telefona, ki ima dejansko uporaben android, pa tudi pri tebi ne gre očitno, saj ga očitno imaš, da si Huaweia lahko poslikal.
Authenticator dela, Revolut dela, SKB dela, Flik dela, Rekono dela, Avant2Go dela, Gmail dela, Outlook dela, Google maps dela.
Edina aplikacija, ki mi ne dela, je Google Keep, moram spletno verzijo uporabljat.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.