Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ogromno ljudi že ta hip živi na limitu revščine. Sam s polno guzico je najlažje lapat od dreves, mize pa nedeljskih izletov. Ker v enem BS3 je pa ful dreves za podret....bebec....
Ne FeGEtiraj...bs3 je na toplarno.
Ja je polno dreves stavim pa da jih lahko samo gledajo.ker jih ne vejo podirat.
Če bo kriza se bo vse preselilo k žlahti po slo in balkanu.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Bolj to ker zahod spet gleda stran. Če bi sli neke sancije se pa zaradi finančnih interesov ne.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
En izsek iz Dnevnika.si

Zakaj EU ne pomaga z vojsko?​

Zelenski sicer v teh dneh tudi ponavlja, da je Ukrajina v boju proti Rusiji ostala sama, s čimer predvsem misli na to, da se EU in ZDA nočejo boriti z orožjem proti Rusiji. »Evropske države se za vojaško pomoč ne odločijo zaradi treh razlogov,« pravi profesor Prebilič. »Prvi je ta, da je Ruska federacija jedrska velesila, torej razpolaga z orožjem, ki ga v Evropi, razen Francije in Velike Britanije, nimamo. Drugi je povezan s tem, da si politične elite, pa tudi Evropejci, vojaškega spopada ne želijo in si ga ne predstavljajo kot obliko reševanja konfliktov v 21. stoletju. Tretji razlog pa so omejene obrambne zmogljivosti držav EU, ki so več in bolj intenzivno vlagale v izobraževanje, socialo, znanost in razvoj ter manj v varnost in obrambo. Vsakršna vojaška pomoč bi bila na strani Ruske federacije razumljena kot akt posrednega vmešavanja in evropske države se posledic, ki jih je napovedal Putin, bojijo.« Kljub vsemu so torej sankcije, kot pravi Prebilič, »trenutno edini instrument, ki ga ima EU na voljo in ga je sposobna izvesti«.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Meni 20 posto plače ne prizadane eksistence. Je pa ogromno zaposlenih družin, ki jim ogrozi preživetje samo 10% dvig cene energentov. Tko da ne vem kaj si hotel povedat z mizo in drevesi.
Kje je problem. Zime je skoraj konc. Okol bs3 mas kup vrtičkov tako da si posadi krompir in drugo zelenjavo. Če bo pa hudo boš v klet namesto krame mel drva.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Meta Platforms, the parent company of Facebook, Instagram and WhatsApp has announced that it will bar Russian state media from running ads or monetising on its platforms anywhere in the world, the parent company of social media company Facebook said on Friday.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.361
5.652
113
Predvsem bi bilo dobro da ves, kako se obnasati in pisati svojim letom primerno.
Bila je provokacija....priznam!

Rus ti bo zdaj zdaj vkorakal na, dvorišče.....tebe pa skrbi ker se boš moral odpovedat komoditeti ogrevanja na plin....

Nekak v stilu....

Selo gori, a baba se češlja.....

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne, mene skrbi, da se je nekoga kot je Putin sprovociralo do toliksne mere, da je sel tip kazati mišice. Vse to pod taktirko ZDA. Naši pajaci pa temu ploskajo. Jeba ke, če gres kazat zobe, ker mislis, da te bo odbranil nekdo drug. Zdaj se je pokazala vsa beda in blef. In kaj so dosegli? Putin je dobil potrditev tistega, kar je verjetno že dolgo vedel. Kaj to pomeni za naprej? Si ne upam napovedati...

Ne bi midva o provokacijah, ker pomena tako ali tako ne razumes. Si pa krasen decko za motorna olja.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.361
5.652
113
Zdaj je kar je.....al stisnemo prpo in nam vseeno "uđe" al pa zajahamo medveda...do medvedjega golaža!

Ti se sam mene drž! Ti bom zakuru drva v sodu v tvoji garaŽ....pa še olje zamenju v T72 na tvojem dvorišču... :D

A hint: če drva nočjo zagoret ker je zunaj -25C rabljen oljni filter fajn zagori!

Bljat!

• Všeč mi je
Reactions: darjan

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ne, mene skrbi, da se je nekoga kot je Putin sprovociralo do toliksne mere, da je sel tip kazati mišice. Vse to pod taktirko ZDA. Naši pajaci pa temu ploskajo. Jeba ke, če gres kazat zobe, ker mislis, da te bo odbranil nekdo drug. Zdaj se je pokazala vsa beda in blef. In kaj so dosegli? Putin je dobil potrditev tistega, kar je verjetno že dolgo vedel. Kaj to pomeni za naprej? Si ne upam napovedati...

Ne bi midva o provokacijah, ker pomena tako ali tako ne razumes. Si pa krasen decko za motorna olja.
Saj smo tebe sprovociral z poleni.

Pride čas ko ni več plina....

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Bolj skrbi kitajc na žlico...
Glede da so v korona časih pokupl lar se je dalo koruze soje in pšenice ,pomisliš da se na mekaj pripravljajo.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.