Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.497
3.223
113
Lublana
Obišči stran
Še prej odgovori, zakaj se je Amerika bala ruske prisotnosti na Kubi. In to tako zelo, da je izvedla desant na suvereno državo z namenom odstaviti oblast, ko se je to izjalovilo pa uvedla popolno blokado Kube in čisto resno grozila z jedrskim orožjem, če se rusi ne odstranijo ????? (potem so se rusi odstranili...)

Po drugi strani, kaj bi se v primeru, da v Ukrajino pride nato in Krim pripade Ukrajini, kaj bi se zgodilo z rusko črnomorsko floto, ki ima že 300 let sedež v Sevastopolu ? Bi se rusi morali od tam umaknit (kam?) , v njihovo oporišče pa da pride nato? Je tako ali ni, al je še kakšna druga opcija?

Torej ti zdaj praviš, da je napad na Ukrajino posledica konflikta izpred 60ih let na Kubi kjer so rusi dejansko namestili jedrsko orožje?

Morda veš kaj več ampak jaz nisem slišal, da je v Ukrajini že Natovo jedrsko orožje. Prav tako ne vem, če je jedrsko orožje Nata v Estoniji in Latviji, ki prav tako mejita na Rusijo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Magična meja da tujci počasi začnejo prevladovati je 7% Tako da, ja Slovenije je zafurana. Pa večina EU tudi

A veš kaj je najbolj smešno. V življenju si pojedel več prascev/jagenjčkov z unimi od tadol, kot pa z domačimi. Sej nisi napačen dec, samo genetika te je zjebala.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.287
4.303
113
Kmalu bomo do tarče, ki sem jo predvideval.
0.00659 :)

Če pade še pod to vrednostjo, sploh si ne znam predstaljat kaj bo pol. Putka nori, baje bo vsem dolžnikom plačeval v rublih, haha crkavam..
Še najbolj zvesti zapuščajo kmere!

1646665042701.png

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.215
3.845
113
Jaz bi dal take pogoje:

-Ukrajina lahko gre v EU, po običajnem procesu (torej ene 20 let)
-Ukrajina da v ustavo, da ne gre v NATO (varnost pa bi ji že zdaj garantirala EU)
-Krim ostane Rusiji
-Doneck in Lugansk ostaneta Rusiji, v mejah, kot so bile na dan začetka invazije.
-Putin gre pred sodišče v Haag

Ja, tole zadnje je problem, samo nekdo bo moral odgovarjati za vse tole.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.287
4.303
113
Jaz bi dal take pogoje:

-Ukrajina da v ustavo, da ne gre v NATO (varnost pa bi ji že zdaj garantirala EU)
-Krim ostane Rusiji
-Doneck in Lugansk ostaneta Rusiji, v mejah, kot so bile na dan začetka invazije.

Ne scarij bo prej takle (Romunski), iz starni Rusov. Samo vprašanje je do kake bede bo zopet pripeljal svoje ljudstvo. Kmalu bo meje zaprl...
Možno je če bo totalna blokada, da se bodo še države pod Ruskim vplivom uprle...

To bi bil tudi idealn scenarij, nato dobijo novega Gorbačova....

1646665956456.png

sad

Guru
24. avg 2007
21.731
10.348
113
Kako ostaneta? In zakaj? Kaj pa pravica do samoodločbe? A zdej se bo Putin odločal za njih?
Pa ne takšen referendum kot je bil na Krimu, ko so Rusi prej nekaj let ''masirali'' prebivalstvo in še malo pofejkali referendum.
Pa tudi Krim je vprašanje...

sad

Guru
24. avg 2007
21.731
10.348
113
Včasih se pa tudi velike zadušijo z malo ;).
Sicer pa jaz ne morem podati pametnega predloga. To presega moje zmožnosti dojemanja in razumevanja celotne situacije. :eek:
Ja, vem, nisem vreden Alterja.:evil:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.912
2.465
113
Pomurje
Jaz bi dal take pogoje:

-Krim ostane Rusiji

Zaraven teh pogojev tudi EU mora pomesti pred svojim pragom!
Začat gradit svojo pokončno diplomacijo, ki je zdaj lahko brez 5kolone - angležev!
Nemcem prepovedat oboroževanje v vrednosti kot so si jo zadali.
Naredit skupno EU vojsko, ne vsak po svoje.
Raztolmačit vsem narodom v EU, da ni več novih delitev držav (španci-katalonci) in predvsem balkanski kotel.
Določit, da je jederska energija zelena in ob enem rešit težave s temi odopadki.

Ko bo Obama&Co v Hagu še jaz Putina za ušesa tja zvlečem. Pa naj do smrti tam tenis in poker igrajo.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Robert in darjan

B81

22. jul 2007
38.662
11.610
113
Zaraven teh pogojev tudi EU mora pomesti pred svojim pragom!
Začat gradit svojo pokončno diplomacijo, ki je zdaj lahko brez 5kolone - angležev!
Nemcem prepovedat oboroževanje v vrednosti kot so si jo zadali.
Naredit skupno EU vojsko, ne vsak po svoje.
Raztolmačit vsem narodom v EU, da ni več novih delitev držav (španci-katalonci) in predvsem balkanski kotel.
Določit, da je jederska energija zelena in ob enem rešit težave s temi odopadki.

Ko bo Obama&Co v Hagu še jaz Putina za ušesa tja zvlečem. Pa naj do smrti tam tenis in poker igrajo.
Raje reci putinu, naj da vlogo za clanstvo v NATU. Bo problem resen.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.935
113
11 marec
Ruska radikalna putika bo popolnoma ukinila internet v rusiji.
Mirsi bo navdušen.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.