Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Ste bili pa tokrat res milostni vaša visokost. Ker nazadnje ste me omejili v neki drugi temi za 666 dni.
V RL bi me pa poslal v gulag kajne.

Tokrat si za spremembo vsaj "razlog" našel, ker ponavadi ga ne. Se samo izživljaš nad sogovornikom, ne zato, ker bi bilo to potrebno, ali ker bi sogovornik kršil kakšna pravila, ampak zato, ker lahko. Da se po otročje pokažeš da lahko.

Tole tvoje početje me spominja na tistega, čobana iz vojske, ki je na planini pasel ovce, v vojski so mu pa dali en našitek na ramo, pa je mislil da Boga za jajca drži in s prazno glavo komandiral vsevprek in si mislil, da je glavni, da največ ve, da je bog in batina...

Ali je to objektivnost, uravnoteženost, če fopaš ljudi samo z eno resnico, sogovornike, s katerimi se ne strinjaš pa ugasneš?
Včasih smo temu rekli enoumje, diktatura..., omejevanje uporabnikov pa je onemogočanje drugim pogleda na zadevo še s kakega drugega zornega kota. in neracionalno dojemanje svetovnih političnih dogodkov je samo razpihovanje nevarnosti..

Cel svet obsoja Putina, ker je predvčerajšnjim z zakonom uvedel sankcije proti tistim, ki bi pisali drugače, kot bi on želel, in dopisniki zato že zapirajo predstavništva v Moskvim mi pa ostajamo brez informacij. Ti počneš čisto isto, samo da je Putin glavni šef, ti pa imaš samo en čin višji od najnižjega. Pa da putin to z zakonom, ti pa na svojo roko mimo forumskih pravil zaradi nekih starih zamer. Zato ker lahko, ne zato, ker bi bilo potrebno.

Se delaš nekega moderatorja, pa še podforuma, ki ti ga je zadnjič Apollo predlagal, ne znaš porihtat.

Ti je zadnjič tu nekdo lepo napisal: " Otrok, kdaj boš odrastel".
mirsi...666 je hudičevo znamenje.....

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
BTW, gor na tistih posnetkih rusi uporabljajo BRDM-2. Ko sem bil jaz v vojski, so imeli naši izvidniki te in že takrat je bilo fajn zastarelo. To predvsem pije kot kamela, po moje da mora cisterna vozit za njim. Je pa to bencinar, za izvidnike.

Vzroki? Lahko pogledaš dokumentarec, ki ga je o Ukrajini posnel Oliver Stone. Seveda zelo propagandno, plačano od rusov in enostransko.

Pravi razlog pa je, da je Rusija postala precej bedna država, če se govori med "velikimi igralci". So sicer največja (po površini) država na svetu, a imajo recimo samo toliko prebivalcev kot nek Bangladeš. Ekonomija je šele osma na svetu, za Italijo, vojska je po številu vojako peta na svetu (za Kitajsko, Indijo, ZDA in, presenetljivo, Severno Korejo. Radi bi bili globalna velesila, enak nasprotnik ZDA, pa niso niti blizu. Rešujejo jih samo nuklearna orožja, zaradi njih imajo mir. In pa ja, imajo precej več tankov in srednje velikih ladij (korvet), ostalo pa slabo: Budget je 6x slabši od ZDA (154 miljard proti 770 miljardam), Rusi imajo 3x manj letal (4000 proti 13000), 4x manj helikopterjev, sicer enkrat več tankov (12.000 proti 16.000), a hkrati precej manj oklepnih vozil (30.000 proti 45.000). Rusi imajo več topništva (5x več), a kaj jim pomaga, ko stoji v blatu. Rusija ima zelo malo cest, pristanišč in ostale logistike, razen železnice, ki pa je ranljiva.

Kaj ima s tem Ukrajina? Z njeno priključitvijo se ti podatki bistveno spremenijo. Dobi se 50 miljonov ljudi ter kup zemlje in industrije. Zato se bojuje Putin, ne za ljudi v Donbassu.

če se ne motim Italija sodi med 7 svetvno najbolj razvitih gospodarstev, , Rusijo so pa vsaj leta nazaj povabli na g20, je bla pa pod to cifto, ker ima nafto in plin. Rusko gospodarstvo je daleč, daleč zadaj...verjetno ranga Srbija, več verjento ne.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
a takile golobradci se grejo vojno?

Screenshot_20220306_121106.jpg

• Haha
Reactions: hermann

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.195
4.317
113
Udarec v EU bo v vsakem primeru veliko večji, kot čez lužo.
Pojma nimaš cikla EUR...
pojma od pojma....

Spet neki sam da lapaš...

spodaj imaš trend linijo.. Rusofilsko nabijanje in čisti pavšalizem.
Edini udarec vidim, pr teb višje od ramen?

1646566008530.png

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.061
9.588
113
Sej pa pri nas je isto, sama mularija verjame in voli komunizem.
Dej zresni se. Kakšen komunizem neki? Pri nas ni bla niti prva črta od k od komunizma. Ti dons kao rdeči pa tud niso niti k od komunistov. Če pa misliš s tem Kordiša, pol je pa sploh smešno. On se dere no war s portretom Che Guevare na majci. Tip je idiot in z njim vsak ki to voli.

• Všeč mi je
Reactions: Morgoth

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.195
4.317
113
Naredite backup pomembnih podatkov in ga shranite nekam, kjer ne bo dostopen.

ahhh to je že od nekdaj, sam zdej so pa napisali....

na vsakem policiju imej vklopljen in te ne bo hudga....
1646566478621.png

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.281
985
113
Dej zresni se. Kakšen komunizem neki? Pri nas ni bla niti prva črta od k od komunizma. Ti dons kao rdeči pa tud niso niti k od komunistov. Če pa misliš s tem Kordiša, pol je pa sploh smešno. On se dere no war s portretom Che Guevare na majci. Tip je idiot in z njim vsak ki to voli.
In to priročen idiot. S čim bi nekateri mahali in nam pod nos metali, če ga ne bi bilo?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Očitno se ZDA počasi gre Reganomiko.

Blinken v Moldaviji: ZDA bi lahko poslale vojaška letala Poljski, če jih ta pošlje Ukrajini​

US, Poland in talks to help Ukraine acquire warplanes​

Če bi poslali letalonosilko in organizirali vaje NATA na Baltiku, ko je zasmrdelo po ruski invaziji, pa do slednje sploh ne bi prišlo. Sedaj pa je, kar je.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Kamele0N

hermann

Guru
19. mar 2014
9.752
6.653
113
Malo pozno so začeli tuhtat...

Razen, če so Ukrajinci tudi njih presenetili pa zdaj vohajo kri.

Sploh pa ne vem kako si predstavljajo, da bojo Ukrajinski piloti s tem leteli.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.