Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.194
4.317
113
Zanimivo da ni nekega konkretnega gibanja na bitcoinih, sem pričakoval večji dotok svežega kapitala not.
Baje pa ZDA še vedno kupujejo ruski plin in nafto, tko da ne vem če so Ruse čist odklopil iz SWIFTa

Tudi moja špekulacija je bila ista... Vendar počakaj še malo, sankcije ne trajajo dolgo in niso še v polni funkciji..
Najbolj pa je zanimiv coinbase, ki za ruse ni uvedel restrikcije...

Pomeni samo eno, da je američanom všeč, da odteka denar iz države!
Divja pa vojna v Rusiji, kjer se oblast močno trudi preprečit ravno to. Restrikcije so. Oligarhom pa grozi z razlastninjenjem...

Vsekakor ko bodo sankcije v polni funkciji šele takrat bomo videli, kako bo to vplivalo na kripto.
Vseno pa se ruble podira, precej hitreje kot je bilo pričakovati, kar vse kaže, da gre za iredno prodajni pritisk rublja na vseh segmentih in to bo orng problematično za Rusijo.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.194
4.317
113
Je že blo omenjeno - SWIFT ni prizadel dveh največjih ruskih bank - Sberbank in Gazprombank. Sankcije tudi ne veljajo za najvažnejše ruske izvozne produkte, tako da kar se dotoka svežega kapitala v Rusijo tiče, ni nekih velikih sprememb.

To je vse part of the plan. To je zahtevala tudi Nemčjia, ki še vedno na poln odkupuje plin. Vendar hec pride kasneje....
Rusi pa si omejitve ne morejo privoščiti....

Za Ruse bi bilo idealno, da bi zaporli pipe in kokretno zjebali tudi EU gospodarstvo...
ZDA in zavezniki pa na polno delajo na alternativi...

Vejo pa da si Rusi ne morjo privoščit cut na energentu...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.194
4.317
113
Zakaj pa je potem pri nas Sberbank propadla če ni pod sankcijami?
Če še nisi ugotovil, EU je na krasen način zjebala ruske ivesticije po EU.
Prisilila jih je v takošno prodajo po mizernih cenah...

to je bla agenda... EU in ZDA sedaj igrata zelo umazano igro. Rusija se je sploh po EU zelo razpasla z investicijami v razne družbe..
No zdej so pa tam kjer so, ali zamrznitev ali pa prodaja....

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Obstaja za USA in Nemcijo. Do pred zacetkom vojne v Ukrajini je USA utrpela za 300 mio EUR skode zaradi sankcij. Pazi zdaj, Nemčija 22 milijard EUR.

Ja Nemčija plačuje in bo še plačevala blodnje svojih ekofašistov in lobiranja Schroederja, Putin pa je bil prepričan da je kot dober dealer navlekel zahod na svoj poceni plin do meje brez vrnitve. Pa se je uštel. Izgubil bo kupce za dober del svojega plina. Dvomim, da bodo njegovi naftnoplinski oligarhi to lepo sprejeli...

sad

Guru
24. avg 2007
21.239
9.869
113
Awacsi (a sem prav napisal?)
Sem mislil, da imajo kaj novejše tehnike noter, ne pa stari zeleni crt zasloni. No, verjetno tudi vsega niso smeli posneti.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.194
4.317
113
Ja Nemčija plačuje in bo še plačevala blodnje svojih ekofašistov in lobiranja Schroederja, Putin pa je bil prepričan da je kot dober dealer navlekel zahod na svoj poceni plin do meje brez vrnitve. Pa se je uštel. Izgubil bo kupce za dober del svojega plina. Dvomim, da bodo njegovi naftnoplinski oligarhi to lepo sprejeli...
Res je..

Putka ni niti v sanjah imel scenarij kot je sedaj... Zgleda, da so ga ZDA spet nadmudrile....
U bistvu je ne NATO članice prepričal v nujnost NATA, jih milatiziral, poenotil.

Vse te odjemalke energentov pa sedaj iščejo alternativo njihovim energentom...
Skratka...
fail
fail
fail

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Awacsi (a sem prav napisal?)
Sem mislil, da imajo kaj novejše tehnike noter, ne pa stari zeleni crt zasloni. No, verjetno tudi vsega niso smeli posneti.
Slabo gledaš :)
1646490170775.png

• Všeč mi je
Reactions: sad

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.240
1.397
113

Zanimivo da ima slike tudi od su 34 in t90a tankov.
Tako da kot kaže imajo Rusi tam tudi novo tehniko,
Je pa tudi precej pilotov tukaj in slik.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.194
4.317
113
Sej jim grozi, z nacionalizacijo in likvidacijo.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.617
1.139
113
Titograd
  • Všeč mi je
Reactions: 8888

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.240
1.397
113
su 25

su34

t90a

Helikopter mi8 ?

Se kdo spozna na orožje ? So tole prave slike ?

• Všeč mi je
Reactions: darjan in 8888
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.