Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.593
4.739
113
Pa tole obsojanje napadov raznih EU funkcionarjev, itd. se tudi lahko neha. Kakšen kreten moraš biti, da greš kao obsojat dejanja poblaznelega idiota na ruski strani in misliš, da bo to imelo kakršnikoli učinek? Pošlji mu rakete na glavo, če misliš resno, pošlji vojake in letala proti njemu, ne pa uradno obsojat pobijanja in se usesti nazaj na svoj topel stolček in reči, na, pa sem naredil svoje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.840
113
Ampak, dajmo počakat, da bodo nuki leteli proti DC, potem se bomo zganili?
:valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse:
O lejga bojevnika za tipkovnico. Spet isto pogumen, kot pri Covidu. No, in kaj boš ti naredil? Glede na to, da si glasen, kako BOMO se zganili.
Psihota lahko pospravijo samo člani elite blizu njemu. Navaden Rus se mu še približati ne more.
Zelo verjetno res.

Dopoldan sem napisal eno zadevo. Skoraj 100% enako mišljenje kot Hodorovski, ki tudi misli, da je to začetek konca za Putina.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Mar bi bili tiho, supportirali UA kot jo sedaj...pač ne nakladaš kaj delaš.

Sicer pa... zdaj se bodo rusi fino vojaško strošili na UA, čakam da se kdo spomni kako bi bilo fajn osvojiti Moskvo, zdaj ko nimajo za burek :)

• Haha
Reactions: Kamele0N in jonny77

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.840
113
Pa tole obsojanje napadov raznih EU funkcionarjev, itd. se tudi lahko neha. Kakšen kreten moraš biti, da greš kao obsojat dejanja poblaznelega idiota na ruski strani in misliš, da bo to imelo kakršnikoli učinek? Pošlji mu rakete na glavo, če misliš resno, pošlji vojake in letala proti njemu, ne pa uradno obsojat pobijanja in se usesti nazaj na svoj topel stolček in reči, na, pa sem naredil svoje.
Se strinjam.
Razen ene rahle replike. Baje je bilo to mnenje večine evropskih voditeljev, dokler niso imeli prvič virtualni sestanek z Zelenskim. Oni lepo zadekani v foteljčke, tip pa v bojni obleki za enim stolom in jim je povedal, kaj se dogaja, ko so zaključili pa je rekel, da upa, da se tudi jutri še vidijo, da bo še živ. Baje se je takrat prelomilo in so potem tudi kar naenkrat hude sankcije padle, za katere so prej cincali, pa eni bi eni, eni ne bi. Saj se spomnimo, še darjanček je bil cel penast tukaj gor :)...
Včasih tudi taki trenutki in majhna dejanja lahko pomenijo obrat.

Tole se splača poslušat. Baje za sankcijami stoji en midrange nemški uradniček, ki jih je več mesecev metodično pripravljal in spravljal države na skupni imenovalec:

In pa še enkrat kapo dol ''igralcu'' Zelenskemu, da vztraja in se bori. Sem prepričan, da bi profi politiki pobrali šila in kopita takoj ob prvih strelih in se spokali v ZDA. Tako kot tudi velika večina ostalih politikov v tej regiji, ko je zagustilo.

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
No dej, razmisli malo, pa boš videl, da ti gre…
Pa če nisi opazil: Pompeo NIMA nobene veze z delegacijo. On je tam brez kakršnekoli funkcije predstavljanja uradnih zda stališč.

Nikjer nisem tega napisal, da je Pompeo karkoli. Njegovo stališče ni nekaj, kar bi se samo on spomnil, temveč je nekaj, kar si želi več njegovih somišljenikov. S tem mislim, da aktivno spodbujajo in lobirajo v svojih močnih krogih. Da se ne sprenevedamo, ZDA že nekaj časa provocira in drži štango Tajvanu. In to gre Kitajski močno vnos. Ne vem pa če je ravno pametno to početi zdaj, ali pač...

Spet se provocira, malo pa pomalo.

In še ena od prej, je pa res, da stari včasih ne ve kaj govori. Morda pa govori tisto kar misli....

Ne bom več, da ne bomo offtopic.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113

Russia is using cluster bombs in Ukraine - Nato​

Nato Secretary General Jens Stoltenberg says there is evidence Russia is using cluster bombs in its invasion.
At a news conference, he told reporters: "We have seen the use of cluster bombs and we have seen reports of use of other types of weapons which would be in violation of international law.
He also says the Western military alliance would not set up a no-flyzone over Ukraine nor send its troops there but promises other help to Kyiv and urged President Vladimir Putin to end the invasion immediately.

Ampak, dajmo počakat, da bodo nuki leteli proti DC, potem se bomo zganili?

A so lahko že tiho in nehajo moralizirat?!

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
:valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse:
O lejga bojevnika za tipkovnico. Spet isto pogumen, kot pri Covidu. No, in kaj boš ti naredil? Glede na to, da si glasen, kako BOMO se zganili.

Zelo verjetno res.

Dopoldan sem napisal eno zadevo. Skoraj 100% enako mišljenje kot Hodorovski, ki tudi misli, da je to začetek konca za Putina.

sem zanc razmisljal... dedc je star 70 let, mal ze po cipresah smrdi, za piko na i, pred penzijo, pa se je odlocil da bo izpolnil obljubo, ki jo je dal ocetu na smrtni postelji, da bo obnovil rusko cesarstvo. pac bom pobil mio+ civilistov, ceprav me ne marajo. Sej ruski vladarji imajo ocitno v krvi pobijat svojo kri v takih kolicinah.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.840
113
Nikjer nisem tega napisal, da je Pompeo karkoli. Njegovo stališče ni nekaj, kar bi se samo on spomnil, temveč je nekaj, kar si želi več njegovih somišljenikov. S tem mislim, da aktivno spodbujajo in lobirajo v svojih močnih krogih. Da se ne sprenevedamo, ZDA že nekaj časa provocira in drži štango Tajvanu. In to gre Kitajski močno vnos. Ne vem pa če je ravno pametno to početi zdaj, ali pač...

Spet se provocira, malo pa pomalo.

In še ena od prej, je pa res, da stari včasih ne ve kaj govori. Morda pa govori tisto kar misli....

Ne bom več, da ne bomo offtopic.
Ker nisi razmislil, ti bom direktno povedal.
To razkazovanje letalonosilk in URADNA stališča so bila samo zato, da pokažejo Kitajski naj se ne zaje... z morebitno isto akcijo kot jo je izvedel Putin v Ukrajini. Bi to znalo biti zelo težavno, če bi Putin zadevo zaključil v nekaj dnevih. Tako pa mislim, da je Kitajska dobila dobro lekcijo, da se očitno zahod vseeno lahko pogrupira in odzove na take zadeve. Kar je bilo recimo daleč od samoumevnega pred Putinovo ekskapado.

Pompea pa še enkrat pusti pri miru. Ker je NIČE uradno.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ker nisi razmislil, ti bom direktno povedal.
To razkazovanje letalonosilk in URADNA stališča so bila samo zato, da pokažejo Kitajski naj se ne zaje... z morebitno isto akcijo kot jo je izvedel Putin v Ukrajini. Bi to znalo biti zelo težavno, če bi Putin zadevo zaključil v nekaj dnevih. Tako pa mislim, da je Kitajska dobila dobro lekcijo, da se očitno zahod vseeno lahko pogrupira in odzove na take zadeve. Kar je bilo recimo daleč od samoumevnega pred Putinovo ekskapado.

Pompea pa še enkrat pusti pri miru. Ker je NIČE uradno.

Ti si mi zdaj res odprl nove dimenzije. UAU. Kje so tebe skrivali neizdelani diamant. Zakladek.

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.840
113
ja, vsa cast jim. vem, v teh casih bi tezko nasel tako srcne borce.
Med njimi niso samo srčni borci. Je kar nekaj lolekov, ki probajo pobegnit čez zeleno mejo na Poljsko. Precej jih je pa tudi, ki so prisiljeni se boriti, ker je tak ukaz.
Ne vem, če niso resnične novice, da ''dezerterje'' ali tiste, ki se nočejo boriti, tudi Ukrajinci sami postrelijo.
Verjetno bomo izvedeli take zadeve, ko se stvar konča.
Majhen vpogled v to:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Ne vem... težko se mi tukaj pogovarjamo "kaj bi, če bi" ko sploh ne poznamo nit 5% ozadja. Takšno bojazen so izrazili ljudje, ki so vpeti v samo jedro avtoindustrije in ki prilagajajo strategijo podjetja zjutraj ob kavi in odprtih borznih indeksih. Sem že doživel (pa ne samo v avtoindustriji) tako čudne poteze, ki niso imele nobenega smisla, ko pa enkrat izveš samo 10% ozadja, pa se stvar takoj obrne... Tako da ti težko rečem, ali je bojazen upravičena ali ne, v glavnem se pa vsi bojijo bumerang efekta teh sankcij.
Kdaj sem ze napisal, da se nam bodo nase lastne sankcije vrnile kot boomerang?

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.840
113
A je to dovolj? Ali misliš, da si prav DOBESEDNO NAPISAL to?
Ne bi raje najprej pocakali, da vecje NATO drzave zaprejo zracni prostor? Nas prispevek je vreden nic v vrednosti sankcij proti Rusiji, verjemi pa, da si nas bodo rusi fajn zapomnili.

Pa ne gre za strahopetstvo, ampak pismu, da je treba biti pa tudi malo preracunljiv. Lahko je s tujim kurzem po koprivah mahat.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
sicer pa ne vem komu je v RS pri trenutnem stanju politicnega prostora, prestiz da je poslanec. Kaj a da me en primerja z moderndorferjem? Al pa kordisem? Mahnicem? Lepo te prosim no
Tako jaz, kot verjetno tudi ti, za polovico poslancev še slišal nisem, kaj šele, da bi ti kaj muksnili v parlamentu. Plačo imajo pa enako.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Tako informativno, če morda kdo ve zakaj smo (Slovenija) v preteklosti prekinili dobavo plina iz arabske Afrike? :D

Morda tudi, če bi mi lahko kdo zaupal, ali se ve koliko trajajo pogajanja in nato sklenitev pogodbe za dobavo plina? :D

Lahko bolj približno, če bi bil kdo tako prijazen. Hvala.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Med njimi niso samo srčni borci. Je kar nekaj lolekov, ki probajo pobegnit čez zeleno mejo na Poljsko. Precej jih je pa tudi, ki so prisiljeni se boriti, ker je tak ukaz.
Ne vem, če niso resnične novice, da ''dezerterje'' ali tiste, ki se nočejo boriti, tudi Ukrajinci sami postrelijo.
Verjetno bomo izvedeli take zadeve, ko se stvar konča.
Majhen vpogled v to:
Pa še tega ne vem, ali lahko popolnoma neizurjeni civilisti služijo za kaj drugega, kot kanon futer.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.