Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.156
11.036
113
kod Džej-Zija
Dejstvo je, da je Evropa neumna, če se bo sedaj obesila na plin od ZDA. Kratkoročno je to seveda smiselno, dolgoročno pa nov štrik okrog vratu. In ZDA so pri izsiljevanju svojih interesov le malo bolj elegantni in ne tako direktni, v primerjavi s Putinom.
Prava strategija bi bila osredotočena na vire, ki so na voljo v Evropi z dodatkom jedrskih elektrarn.
Samo se bo EU potem morala malo oddaljiti od utopične zelene agende.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.297
7.058
113
It appears that only one of six reactors at the plant is now operating.

Corkhill says the reactors are being taken "offline" which means "they’re shutting down the nuclear reaction and putting them into a safe and stable state".

She adds this might have been Russia's intention.

“If you want to target their power supply, you attack a building close to the power plant and force operators to shut it down," she says.

Corkhill adds that a "worst-case scenario" would be that the plant’s electricity supply were damaged as "we could be looking at a scenario similar to what happened at Fukushima in 2011, where a loss of power led to a loss of cooling, which caused a meltdown of three of its nuclear reactors".

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
Dejstvo je, da je Evropa neumna, če se bo sedaj obesila na plin od ZDA. Kratkoročno je to seveda smiselno, dolgoročno pa nov štrik okrog vratu. In ZDA so pri izsiljevanju svojih interesov le malo bolj elegantni in ne tako direktni, v primerjavi s Putinom.
Prava strategija bi bila osredotočena na vire, ki so na voljo v Evropi z dodatkom jedrskih elektrarn.
Se mi zdi, da bo EU naslednjo zimo že dobivala plin od rusov. Zdle rus zavzame Ukrajino. Vsaj kaže da bo. Čez poletje se strasti malo umirijo in se zmenijo v smislu neki meni neki tebi. Rus bo sicer res tenko piskal dejstvo pa je, da bodo/bomo vsi malček stradal.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113
To sem včeraj iskal pa nisem našel. Lahko deliš kakšen link na to temo.

US gas deliveries rise sharply​

Von der Leyen told lawmakers that the Commission is "currently in talks with a number of countries that are ready to step up their exports of liquefied natural gas to the EU."
"This resulted in January in record deliveries of LNG gas – more than 120 vessels and 10 bcm of LNG. On top, since the annexation of Crimea, we have increased the number of LNG terminals," she added.
The US supplied 23% of the EU's LNG needs in 2021. Last month, the share rose to 46% with Europe the top destination for American LNG.
Among the other countries that could step up in case the EU needs it are Qatar, one of the world's largest producers of LNG, and Azerbaijan.
Still, the Commission chief noted that "one of the lessons we can already draw from this crisis is that we must diversify our energy sources, to get rid of the dependency of Russian gas, and heavily invest in renewable energy sources."
"They are clean and good for the planet, and they are home-grown and good for our independence," she concluded.

.....
Skratka pletejo zanko...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.297
7.058
113
Se mi zdi, da bo EU naslednjo zimo že dobivala plin od rusov. Zdle rus zavzame Ukrajino. Vsaj kaže da bo. Čez poletje se strasti malo umirijo in se zmenijo v smislu neki meni neki tebi. Rus bo sicer res tenko piskal dejstvo pa je, da bodo/bomo vsi malček stradal.
Enako ja, eu stiska rusa, da bo popustil pri ceni, to pa bo bo.

Raja pa itak pozablja, super primer je zadnje 2 leti in kovid "pandemija".

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113
No tukaj se pa krepko motiš......

EU bo dobival plin... sam ne od Rusov.. tukaj se hec začne. Baje so že pogodbe na mizi...
Rešitev vidm le v deaskalaciji invazije in odstranitve Putina.. Čeprav energetska neodvisnost od Rusije je sedaj prva agenda EU!!

Večja od vojaškega...
Vidno živčni Lavrov ima samo en odgovor ww3 in jedski spopad..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.297
7.058
113
No tukaj se pa krepko motiš......

EU bo dobival plin... sam ne od Rusov.. tukaj se hec začne. Baje so že pogodbe na mizi...
Rešitev vidm le v deaskalaciji invazije in odstranitve Putina.. Čeprav energetska neodvisnost od Rusije je sedaj prva agenda EU!!

Večja od vojaškega...
Vidno živčni Lavrov ima samo en odgovor ww3 in jedski spopad..
Upajmo da bo temu tako...

I

Izbrisan uporabnik 474

To ti bo pa Gargy povedal, zakaj pri njih koristijo plin v obratu in zakaj niso izbrali alternative.
Ker je poceni... in ker ni nekih alternativ. Obstajajo električne peči, ampak to ni rentabilno. Tretja stvar so hibridne peči, ki grejejo en del z plinom, en del z elektriko...

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.609
3.974
113
Povezanost antivaxerjev z relativizacijo vojne v Ukrajini je res neverjetna:

FM_dj4DXIAUJXJD.jpg

Uporabnik Werner Brozović je napisal:
VAŠ PROGRAMIRAN UM VIDI TO KAR "ONI" ŽELIJO, DA VIDI‼️
Kot vedno tudi tokrat moram povedati resnico, ki jo čutim in vidim.
TRETJA SVETOVNA VOJNA se je že zdavnaj začela....globalistična mafija, ki drži vse vlade sveta v svojih krempljih nadaljuje svojo vojno....že dve leti naivno ljudje sledijo najbolj norim ukrepom...brez razuma in pameti.....ubogajo vlade, skorumpirane strokovnjake in slepo verjamejo medijem, ki ustrahujejo in lažejo od samega začetka...edino, kar si ljudje upajo je kazati s prstom na vse, ki želijo opozoriti in posvariti na nevarnost in past v katero so jih zvabili
Kot sem vam napisal 2 leti nazaj...vse vlade sveta so izdale ljudstvo in vse vlade sveta so v funkciji zla in tako tudi naša...celo življenje programirajo um s pomočjo medijev, šolstva....itd.....zato mediji cenzurirajo vse, ki javno povedo ali napišejo resnico, jih javno napadajo in okarakterizirajo kot teoretike zarote...

Kot sem omenil se človeški um programira že od rojstva. Tako je že stoletja..cela zgodovina je ZLAGANA...VI BOSTE DELALI IN MISLILI TOČNO TAKO KOT ONI HOČEJO...

Tisti pa, ki niso poslušali svojih programiranih možganov in so prisluhnili svojemu SRCU in svoji INTUICIJI so videli POPOLNOMA DRUGAČNO SLIKO.

Uporabnik Marko Potrč je napisal:
Želim vam mogoče malce odpreti oči. Da uspete razumeti in prebrati med vrsticami, kdaj vas mediji izkoriščajo s svojim poročanjem za lasten interes in kdaj gre za pravo, družebnokoristno poročanje. Ker potem boste morda uspeli prepoznati tudi manipulacije v prihodnosti.

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.839
113
To ti bo pa Gargy povedal, zakaj pri njih koristijo plin v obratu in zakaj niso izbrali alternative.
Ker vem, da obvladaš le copy/paste, ti bom dodatno seciral in OBRAZLOŽIL moj odgovor.
Dejstvo je, da je Evropa neumna, če se bo sedaj obesila na plin od ZDA. Kratkoročno je to seveda smiselno (VIDIŠ, TUKAJ SEM ZAPISAL, DA JE SMISELNO SE KRATKOROČNO OPRETI TUDI NA AMERIŠKI PLIN, TAKO DA GARGY NE RABI NIČ PISAT, KER BO ŠE NAPREJ UPORABLJAL PLIN, RES PA BO DRAŽJI. TAKO DA BO GARGY VERJETNO KMALU ZAČEL RAČUNAT, ČE SE MU KAKŠNA ALTERNATIVA BOLJ SPLAČA), dolgoročno pa nov štrik okrog vratu. In ZDA so pri izsiljevanju svojih interesov le malo bolj elegantni in ne tako direktni, v primerjavi s Putinom.
Prava strategija (STRATEGIJA JE DOLGOROČNA ZADEVA (NE 1 LETO NI DOLGOROČNO, ČISTO BTW.), TOREJ MORA EVROPA SEDAJ ZAČETI STRATEŠKO PLANIRAT ENERGETSKO NEODVISNOST, PA NAJ BO OD ARABCEV, RUSOV ALI PA AMERIČANOV. KAJ IN KAKO, PA NAJ STROKOVNJAKI POVEDO. BO PA TREBA TUKAJ SPREJETI DEJSTVO, DA BODO ALTERNATIVE VERJETNO DRAŽJE IN ZNA BITI VMES MALO ŠOKA, TAKO KOT KO ODVISNIKU VZAMEŠ MAMILA. AMPAK TREBA SE BO ODLOČIT ALI BOMO SNIFALI POCENI PLIN IN PUSTILI, DA NAS PUTIN LEPO NA SUHO V RITNO LUKNO, ALI MU BOMO POKAZALI VRATA IN PAČ PLAČEVALI DRAŽJI ENERGENT) bi bila osredotočena na vire, ki so na voljo v Evropi z dodatkom jedrskih elektrarn.

Prosim. Drugič pa tisti dve celici v glavi uporabi še za kaj drugega kot copy/paste.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113
Upajmo da bo temu tako...
Če pa ker Rusovfili ne dvomijo, je pa v biznis ZDA...
Pazi zdej Rus svari EU, da bo imela ZDA totalni vpliv na njih...

Si predstavljaš ta paradox
In kaj ima ZDA za svetovat Nečiji, da ne rabi S toka...

No to je pravi odgovor za Putina.. Ne dvomim, pa da Rus ne bo prestopil NATO teritorija. Pa še nekaj, če bi bila Rusija res tako močna, bi zdele takoj odrezala plin, saj bi stem precej škodovala EU gospodarstvu...

Je pa hec, ker te strateške možnosti nimajo.... in puščajo, da se bo EU u miru našla drugi vir...

I

Izbrisan uporabnik 474

Kolikor sem se ta teden menil z sodelavci in nekaterimi posl. partnerji, se zna ta agenda EU o neodvisnosti od RUS in uvažanjem iz ZDA (v kolikor drži), vrniti kot bumerang. Podražil se bo prevoz, podražila se bo proizvodnja, podražilo se bo vse. Zavezo o zeleni energiji lahko fuknejo skozi okno in ko bodo luksuza navajeni evropejci morali plačati 3€/l dizla in 1€/kWh elektrike, takrat se bo komaj začelo pravo sranje.

Avtoindustrija se boji, da če bo EU res odrezala RUS od plina, se zna zgoditi, da bo tudi RUS odrezala EU od ostalih dobrin, kot so barvne in redke kovine, po diskont ceni lifrala Kitajcu in s tem bi lahko Kitajska hitro prevzela absolutni primat v avtoindustriji.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in bizi
I

Izbrisan uporabnik 474

Ker vem, da obvladaš le copy/paste, ti bom dodatno seciral in OBRAZLOŽIL moj odgovor.

Prosim. Drugič pa tisti dve celici v glavi uporabi še za kaj drugega kot copy/paste.
Ej, jaz sem samo odgovarjal darjan , se sploh ni nanašalo na "strategijo" in "taktiko." Se kar strinjam z tvojim zapisom. Ne bit hudi.

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.839
113
Kolikor sem se ta teden menil z sodelavci in nekaterimi posl. partnerji, se zna ta agenda EU o neodvisnosti od RUS in uvažanjem iz ZDA (v kolikor drži), vrniti kot bumerang. Podražil se bo prevoz, podražila se bo proizvodnja, podražilo se bo vse. Zavezo o zeleni energiji lahko fuknejo skozi okno in ko bodo luksuza navajeni evropejci morali plačati 3€/l dizla in 1€/kWh elektrike, takrat se bo komaj začelo pravo sranje.
Morda je tole wake-up call, da se končno Evropa zbudi in se začne ukvarjati s pravimi zadevami, ne pa z LGBT in ne vem več čim. Pa obliko banane.
Avtoindustrija se boji, da če bo EU res odrezala RUS od plina, se zna zgoditi, da bo tudi RUS odrezala EU od ostalih dobrin, kot so barvne in redke kovine, po diskont ceni lifrala Kitajcu in s tem bi lahko Kitajska hitro prevzela absolutni primat v avtoindustriji.
Pa si ti ziher, da je to za Rusijo alternativa? Ker če ti (sorry, ne ti, ti misliš, da so Rusi top :)) misliš, da so Rusi svinje in ne vem kaj, razmisli malo, kaj Kitajci delajo. Recimo v Afriki.
In ko bi enkrat Kitajci videli, da držijo Rusijo za jajca, bi se začelo šele pravo sranje. Za Rusijo, ne Kitajce, da bo jasno :).
Ne vem no, ampak po moje Rusi niso toliko neumni, da bi se vezali le na enega in se pri polni zavesti dali v roke Kitajcem. Poleg tega, diskontna cena veš kaj pomeni? Bistveno manj prihodkov. Manj delitve, misliš da bodo oligarhi to požrli?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.