Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.368
2.436
113
Ne vem kaj zdej bluziš, plin teče ker ga EU rabi. A ti ne razumeš napisano. Ko bodo dobili drug sorce bo pa konec.
Napisal sem tudi, da v fazi pridobivanje drugega vira, lahko tega tako zajebeš da mu prekineš dobavo in ustaviš proizvodnjo..

ja če si to lahko privoščiš....
to je bil moj namen..

ps Rusi raje plin v luft spustijo, kot trenutno šenkajo EUju...
to je seveda jasno
Kaj bluziš ti. Plin teče, ker da ne teče ni izvedljivo. To da ga pa vseeno plačujemo in to dražje kot pred tednom, je kaj? EU je karitas za Rusijo kljub vsem drugim finančnim ukrepom? To je kr neki, komedija v glavnem.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Wi nid help!

help.jpg

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tako kaže graf čista analiza.. Brez politke...
ps.. rubel ni podvžen samo strikno gospodarskim vplivom in političnim, predvse špekulativnem..

v tem pa vidm da si zelen
Zaenkrat kaže odbijanje od podpore, vendar je pri vseh enkako valutah , kriptu, delnicah in vzorci veljajo z precejšno zanesljivostjo.

Kot sem napisal je 90% potrjenih vzorcev tarča pravilna. Očitno pa se centralna banka ijemno muči držat na podoporo celo prav v tem trenutku.

D interval in bearish svečnik iz katerega izhaja močan prodajni pritistk in težko vzdžujejo to vrednost..
Sicer Rusofil itak misli, da je to nemogoče, zakaj sploh debata..
Glede na vso doajanje rubla so komaj tedenske sankcije boljše od mokrih pričakovanj ZDA...
Res lep napredek, tukaj se strinjava oba kane?

Poglej priponko 53419
evo še M interval po tvjoe kdaj bodo sankcije prijele
Bomo rekl Putin pravi biznismen. No teb ostane Lada Niva, k ve enem letu pregnije...
:valjamse:
Poglej priponko 53421
Nič ni po moje, ker se v to ne razumem. Mnenje, da bodo sankcije prijele šele čez kak mesec, je od makroekonomistov, ki se poklicno ukvarjajo s takimi analizami.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
The lower chamber of the Russian parliament, the State Duma, has unanimously passed a law which makes it a jailable offence to spread "fake" information about the armed forces.

A total of 401 lawmakers voted in favour of the bill, with no votes against it or abstentions, Interfax news agency reported.

The law still needs approval from the upper house tomorrow.

If and when it comes into effect, there will be fines and jail terms of up to 15 years for those who intentionally spread false information about the armed forces that has a serious impact, according to a statement by the lower house.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Dajte mi še vi experti malo obelodanit geografsko podobo ukrajine.

Torej imajo 44mio prebivalcev.
Samo 3 mesta nad 1mio: skupaj cca 6mio.
Najčvejih 10 mest je ajde od oka cca 10mio

Kje hudiča je še potem ostalih 30mio? so to vasi, ali majo "miljon malih mest z nekaj 10.000 prebivalci"?

Kak pri vragu lahko potem rusi tak na izi sedajo vsa ta mesta, če ima vsako več kot 100k prebivalcev/50k solidnih decov? A niso govorili o oboroževanju civilistov in molotovkah?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.368
2.436
113
Slovenija pa ima 2mio prebivalcev, pa samo dve mesti z več kot 100000 ljudi. Imamo še kakšne 10 mest z več kot 10000 ljudi. Kje se skriva ostalih 1,8mio ljudi? V bošku?

Ukrajina je cca 30x večja od SLO.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Ja že, ampak pri nas je lažje vse vasi spucat, no, pa še to ni tako lahko, vseeno se rabi XY vojakov na mesto/kraj.

Tam pa je zgleda ogromno mest nad 100k, a rusi se zgleda šetajo/vozijo brez problema tam mimo.
Pe koliko mest že imajo v rokah? Koliko ljudi je to? če bi vsak imel in vrgel eno motolovko, rusov več ne bi bilo.

Tako da malo sumim, mogoče je vseeno lokalna podpora večja, kot mi "vemo" in da vseeno niso vsi tako anti rus tam doli? Ker dokler nimaš lokanega janeza podrejenega, tako dolgo ne moreš rečt da imaš mesto v oblasti.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
Žalostno je, ko vidim, kaj odrasli ljudje z lastno pametjo copy/pastajo. Še bolj žalostno je, da vem, da tvoj glas na volitvah šteje isto kot moj.

Kaj od tega v rdečem ti ni jasno?
Former US Secretary of State Mike Pompeo
To je isto, kot če bi jaz sedaj šel v Taiwan in pozval Slovenijo naj prizna Taiwan.
Pa v članku je na začetku jasno navedeno, da je Biden zagotovil Kitajski, da je uradno stališče popolnoma nespremenjeno. Torej nobene panike. Ampak se ti tudi tega ni ljubilo prebrati. Je treba paniko zganjat popolnoma brez osnove, nje?
Aja, fuck, to je sedaj izjemen problem, ti ti grde ZDA. Ko Rusi ubijajo Ukrajince in ravnajo mesta, te pa ni panike. Jih je treba razumeti, spet ZDA zadaj. Itak.

Ja in, zakaj se pa delegacija spet mota po Tajvanu? Pa zopet demonstracija vojaške moči USA v Tajvanu itd. Kjer je dim je tudi ogenj.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.368
2.436
113
Ja že, ampak pri nas je lažje vse vasi spucat, no, pa še to ni tako lahko, vseeno se rabi XY vojakov na mesto/kraj.

Tam pa je zgleda ogromno mest nad 100k, a rusi se zgleda šetajo/vozijo brez problema tam mimo.
Pe koliko mest že imajo v rokah? Koliko ljudi je to? če bi vsak imel in vrgel eno motolovko, rusov več ne bi bilo.

Tako da malo sumim, mogoče je vseeno lokalna podpora večja, kot mi "vemo" in da vseeno niso vsi tako anti rus tam doli? Ker dokler nimaš lokanega janeza podrejenega, tako dolgo ne moreš rečt da imaš mesto v oblasti.
Kam bi vrgel molotovko? Na tank ali na vojaka?

Ta vojna je komedija. Nič ni tako, kot se zdi. Pravi zmagovalci te vojne bodo ZDA in EU po mojem tudi.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Dajte mi še vi experti malo obelodanit geografsko podobo ukrajine.

Torej imajo 44mio prebivalcev.
Samo 3 mesta nad 1mio: skupaj cca 6mio.
Najčvejih 10 mest je ajde od oka cca 10mio

Kje hudiča je še potem ostalih 30mio? so to vasi, ali majo "miljon malih mest z nekaj 10.000 prebivalci"?

Kak pri vragu lahko potem rusi tak na izi sedajo vsa ta mesta, če ima vsako več kot 100k prebivalcev/50k solidnih decov? A niso govorili o oboroževanju civilistov in molotovkah?

sej jih ne, od kje ti ta ideja?

poglej si tule... kolk je rdečega
pa pri tem upoštevaj, da tisto kar je rdeče obkroženo je ža prej blo "osvobojeno in denazificirano"

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pravi zmagovalci bodo samo ZDA, ki bodo kovali dobičke na račun evropskih sankcij in energetskega deficita.

• Všeč mi je
Reactions: böc

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Dobro, ampak če je po celi ukrajini 100 mest večjih od 100k, potem je nekaj teh tudi na teh rdečih ozemljih? Čeprav niso označena na teh mapah.

Zato pa sprašujem lokalne experte, ker če gledaš "velik" zemljevid slovenije je tudi gor nekaj mest, ostalo pa človek misli, da je "prazno". Na teh UA zemljevidih, kjer kažejo "koliko je že rusija popacala" je le nekaj mest, ostalo pa niti približno ne mroemo vedet kakšna je poseljenost. Mogoče je na zahodu več mest, mogoče je vzhod prazen, ipd.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Torej zelo gosto poseljena država, ne centralizirana, kar pomeni da rusi ki so "tik pred kijevom" so morali peljati skozi kar nekaj mest....brez lokalnega odobravanja to sigurno ne bi šlo?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.