Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.741
6.636
113
Daj malo razdelaj to tvojo matematiko... Koliko je vojna na dan (omenja se 20 mrd USD, ne vem od kod t acifra), koliko ima Rusija mesečno exporta, koliko ima rezerv v domači valuti, koliko v devizah, koliko v zlatu...?
Rusi imajo dostop več ali manj do rezerv v zlatu, ker ostalo je šlo papa. Seveda te rezerve kopnijo za stabilizacijo rublja in ne financiranje vojne. Pa jejo najbrž tuidi nič po tvojem.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
Vseh rezerv za 750miljard€ (ali tu nekje, ni čisto zihr, boste že najdli točen podatek) od tega je polovica zamrznjena. Rezerv v domači valuti ne štejem, ker je vedno manj vredna. Težka bo, Rusija bo naslednjih 20 let revnejša kot somalija.

I

Izbrisan uporabnik 474

Če bo, ko bo... Ali bo? Bo hiperinflacija? Po ukrepih centralne banke se je zadeva malo umirila...

I

Izbrisan uporabnik 474

Rusi imajo dostop več ali manj do rezerv v zlatu, ker ostalo je šlo papa. Seveda te rezerve kopnijo za stabilizacijo rublja in ne financiranje vojne. Pa jejo najbrž tuidi nič po tvojem.
Torej si tvojo oceno o treh tednih potegnil iz riti. In iz iste riti si potem potegnil še oceno o pričakovanju Putina, da bo to konec v nekaj dneh. Še imaš kakšnega zajčka v riti?

• Všeč mi je
Reactions: Davidoff
I

Izbrisan uporabnik 474

Počasi bomo prišli do tega, kar sem jaz slišal že leta 2014 ob prvih sankcija. "Vse je predstava za ljudi, zadaj se ni nič spremenilo in je buiseness as usual." Ker če pogledaš mesečni export Rusije, ta znaša 152 mrd USD. To so v veliki večini stvari, na kater ni sankcij... Dajmo torej drkat športnike, kulturnike, se malo kregat, samo "let the gas flow?"

hermann

Guru
19. mar 2014
9.741
6.636
113
Torej si tvojo oceno o treh tednih potegnil iz riti. In iz iste riti si potem potegnil še oceno o pričakovanju Putina, da bo to konec v nekaj dneh. Še imaš kakšnega zajčka v riti?
tri tedne sem potegnil iz tega, da so baje Američani rabili 3 tedne, da so osvojili Bagdad pa je bil komentar na to, da Rusi pač za tri tedne nimajo bureka

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
btw, na drugi strani azije se že kitajska buni nad idejo japonske o nukih in taiwanom...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.111
16.321
113
Veleposlaništvo je (zaenkrat še) celo, v luft je šel konzulat. Ne, to ni isto, primerjava je na voljo spodaj.

P.S. Vidim, da sem bil malo prehiter z repliko in so tudi drugi že opozorili na napačno navedbo. Ma bolje 3x kot nobenkrat.

Konzulat_VS_veleposlaništvo.jpg

• Všeč mi je
Reactions: böc

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113

Wow...kandidat za runde z tysonom, se je raje vrnil v domovino in prijel za orožje?

Zdaj si pa zamislite, kako bi to bilo pri nas..ni čudno da vsak reče, da bi še nas hrvati zavzeli v par urah.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.131
7.765
113

Times: Putin poslao 400 plaćenika u Kijev da ubiju braću Kličko​

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.