Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.704
9.921
113
40
MB
Eni komentarji so res bizarni. Stekam tudi to, da pac ne maras rusov pa vsega, sam, da so nekateri toliko zaslepljeni, da vec niti racionalno ne razmišljajo mi ne bo nikoli jasno.

Borell pravi, da je več kot polovico rezerv nedosegljivo za EU sankcije. Nahajajo se na Kitajskem, Rusiji plus nekatere rezerve v rrenminibiju.

mislim da se nas večina isto sprašuje za tebe.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: cappy in jonny77

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.152
113
ja, VLAD stopnjuje pritisk, all-in, da bo imel boljše pogajalsko izhodišče.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
Ukraine's government has said it plans to sell bonds from today to pay for its armed forces as they defend the country from the Russian invasion.

In a Twitter thread, the Ministry of Finance of Ukraine said each one-year bond would have a nominal value of 1,000 Ukrainian hryvnia (£24.80; $33.27) and the interest rate offered to investors would "be determined in the auction".

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113

'Russia has 75% of forces inside Ukraine'​

Russia has moved from having 40% of its forces inside Ukraine to around 75%, a military academic says

To je mišljeno 75% vseh "predvidenih", torej teh, ki so se zadnje tedne kopičile od meji...in je USA opozarjalo na to...pa se nihče ni zmenil :/

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
Glede na to, da so se pogajanja začela sem mislil, da bo rus umiril konja. Dejansko še bolj pritiska. Očitno se je odločil, da bo UA njegova. Osebno mi je čist ravno kam spada le nehajo naj s vojno.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.704
9.921
113
40
MB
ta pogajanja so bolj tak tak ... predstava. Vrh rusije je še naprej prepričan da oni niso nič krivi, da so ukrajinci njih napadli.

• Haha
Reactions: jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
A Sean penn je že kaj poročal?

Malo pogrešam udarno novinarstvo s terena...zdi se mi (lahko pa da se motim), da je vso video gradivo od lokalnega prebivalstva...

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
Russia will use "even more heavy handed tactics" in Ukraine and any war crimes will be prosecuted, the UK's deputy prime minister says.

Dominic Raab says: "On top of all the measures we are taking we are also supporting the efforts to make sure evidence of war crimes is preserved."

He told BBC Breakfast the international community was not willing to impose a no-fly zone over Ukraine because it would involve a willingness to shoot down Russian planes which is "clearly escalatory".

Asked if western countries should go further in terms of the supply of oil and gas, Raab says: "Yes I think we will look at that very carefully... As we take action to starve the Russian war machine, there is nothing that is off the table."

Upam edino, da ne bodo prepozni z zapiranjem zračnega prostora, samo ena orenk bomba je potrebna, pa gre nekaj mio ljudi...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Pa sej, če res pošilja tolikšno kolono v Kijev potem se more tole kmal končat. Upajmo na nič žrtev.

dej no, malo razmisli. koliko vojakov je v konvoju in koliko ukr. vojakov in civilistov s puškami je v Kijevu. Ne gre to tako zlahka. če se grejo pošteno igro.

Glede na to, da so se pogajanja začela sem mislil, da bo rus umiril konja. Dejansko še bolj pritiska. Očitno se je odločil, da bo UA njegova. Osebno mi je čist ravno kam spada le nehajo naj s vojno.

no, sej 44mio ukrajincem pa ni vseeno, tako da se bojo branili do zadnjega, tako da konca še ni na vidiku.

ta pogajanja so bolj tak tak ... predstava. Vrh rusije je še naprej prepričan da oni niso nič krivi, da so ukrajinci njih napadli.

je JJ včeraj lepo povedal, da ta pogajanja niso bila tudi P od pogajanj.

Najprej bo treba prekinit spopade, potem se pa začnejo pogajanja.

bomo videli kako bo potekal drugi krogu. Verjetno se bo začel, ko bojo videli, kako bo tale konvoj končal.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne vem, nisem jaz iz strokovnjaka za kovid prešaltal na strokovnjaka za vojskovanje. Povej ti. Verjetno tko, da na cesto dajo bananine olupke tudi ne bo šlo.

Šalabajzer. Ti si postavil trditev. A v službi tudi šefu rečeš naj si sam poišče dokaze za tvoj trditev? Verjetno malo cviliš in dobrikaš ane? Torej, kako bi ti uničil 90 odstotkov konvoja, ki se giblje v koloni dolgi 40 milj. Ajde srce, začni risat.

• Haha
Reactions: damirj

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113

In Kyiv, fears grow as Russian convoy approaches​

0776633e-3c23-4e64-a2a3-324f97847460.jpg

Lyse Doucet
Chief International Correspondent
A satellite photo of the Russian convoy

Getty ImagesCopyright: Getty Images
A satellite photo of the Russian convoyImage caption: A satellite photo of the Russian convoy
The approach of this huge convoy of Russian armour has given a new and entirely terrifying meaning to the expression the world is watching.
Everyone around the world can see that this convoy is on its way, there are even reports that it is reinforcing before it reaches the city.
Amplifying these fears are the reports coming in from other parts of Ukraine, that Russia is laying siege to populated areas using "medieval tactics", surrounding areas and denying them food, and water and essential supplies.

Tega sigurno zahod ne bo gledal? Da bi stradali 3mio ljudi?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Malo "proruske" propagande...

https://www.rt.com/news/550910-japan-nuclear-sharing-deal/ (zgleda bodo realizirane ideje, ki so bile prej v pipelinu in še niso bile zrele za javnost)

https://www.rt.com/russia/550916-ukraine-receive-nato-jets/ (a to se samo usedeš in pilotiraš?)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.