Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Mislim, da NATO niti pod razno nima kapacitet na pravih lokacijah, da bi lahko resno odreagiral. Tako da bodo Rusi lahko šli, do koder bodo želeli.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Mislim, da NATO niti pod razno nima kapacitet na pravih lokacijah, da bi lahko resno odreagiral. Tako da bodo Rusi lahko šli, do koder bodo želeli.
Kapacitet za? Kopensko posredovanje? Ne.
Imajo pa zračne baze od koder ne bo problem nekaj ruknit tja prek, če bi upali.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Sedaj se lahko še Kitajci zbudijo, da prevzamejo Taiwan. Še posebej ob takem odzivu.

Če, bi bil Trump se to ne bi zgodilo. Tko, ko je pa Biden, je pa tko.
Kot sem že rekel, prav nič ni bilo drugače.
Trumpl se celo nekaj navdušuje nad Putinom :evil:

Btw, iz Vietnama se umikajo osebe, ki delajo za ZDA vlado

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
saj se nič ne dogaja...

FMWDHJ5WUAI9AtC.jpg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
1645693107566.png

Tu vse je baje "pokalo"...kaj hudiča je bilo v Ivano F? Pa to je ja cca 200km od slovaške, mađarske...

I

Izbrisan uporabnik 474

Rusi so spokali vsa potencialna vojaška letališča (nekatera so oboje - civilna in vojaška) in vojaške baze...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Poglej priponko 53059

Tu vse je baje "pokalo"...kaj hudiča je bilo v Ivano F? Pa to je ja cca 200km od slovaške, mađarske...

Sej Srbski RTV je tudi sredi beograda, 200km od kosova pa so vseeno ameri zmetali bombe nanj. Temu se reče strateški cilji.

Drugače kar sem gledal so več ali manj uničevali radarske postaje in vojaške lokacije kjer se potencialno nahajajo protiletalske rakete dolgega dosega in letališča. To je osnovna strategija sodobnega bojevanja. V prvem valu uničiš vso ali čimveč protiletalske obrambe, potem pa se osredotočiš na dejanski napad na manjšem področju. Ko enkrat "sovrag" nima sistema protiletalske obrambe lahko lepo mečeš bombe kamor želiš in zagotavljaš terensko premoč brez da bi ti kdo kaj mogel (dejansko sploh ne rabiš kopenskih sil).

hermann

Guru
19. mar 2014
9.663
6.520
113
Kot kaže bojo Rusi do popoldneva v Kijevu, ker kakšnega posebnega odpora Ukrajinci niti niso pokazali.

Me niti ne čudi, ker vsaj polovica Ukrajincev ne loči med tem ali so Ukrajinci ali Rusi, za Ruse so pa tako in tako vsi Rusi.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Putin rine, nihče pa ne upa posredovati. Ali pač? In če bo kdo posredoval, kdp bo to? NATO, Ameri? V vsakem primeru lahko pride do WW3.. In mi nismo ravno svetlobna leta oddaljeni od tam....
Zakaj bi kdo posredoval? To je tudi Zelenski pričakoval (in mi pred 30leti in se mogoče kdaj prej), da se bodo drugi bojeval za njih/nas.
Kar bo bo oraozarska veleblagovnica in raja, ki bo umirala.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.