Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Se je sploh smiselno upirati močnejšemu okupatorju?
Okupator v teh primerih so ukrainske nacionalistične milice ki so delala sranje na območjih z večinoma ruskim prebivalstvom? Ko pa pride "mama" čez mejo s tanki so pa kar naenkrat žrtve.

Pač v tem konfliktu je treba poznat kaj več od nata in rusije in interesov velikih. Konflikt izhaja iz etično mešanih območji na vzhodu države ki se jih da primerjat s tistimi v bosni, ali pa recimo s tistimi na kosovu (da bo primerjava "invazije" enakovredna še v drugo smer).

• Všeč mi je
Reactions: krko in jonny77

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
ja ce cel svet tako naredi, potem bi rus videl, da ne gre kar tako...tako pa kar bo.
Tole si preberi, bedak.
Dopisnica RTV Slovenija iz Rusije Vlasta Jeseničnikporoča, da si rusko prebivalstvo "absolutno ne želi" vojne. "To sta dva naroda, ki sta imela veliko skupne zgodovine že v Sovjetski zvezi. Ogromno ljudi ima na obeh straneh meje prijatelje," pojasnjuje. V naslednjih dneh sicer pričakuje proteste proti ruski invaziji, a ti gotovo ne bodo množični, saj "oblasti tega gotovo ne bodo dovolile",poleg tega pa ni (opozicijskih) voditeljev, ki bi take proteste vodili ali jih organizirali – večina jih je namreč bodisi v zaporu (Navalni) bodisi v tujini.

Edino pravilno bi bilo, da bi Putina in ruski generalštab pospravili. Ne pa se spravljali na prebivalstvo.

• Všeč mi je
Reactions: ales85 in darjan

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.792
113
dobro, potem pa putina zapret. pametnjakovič.

Pritisnit morš na rajo, da se ne gredo borit za pacijente. Potem se sistem podre sam vase in je gotovo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
A si ti prebral kaj sem napisal? Pospravit, ne zapreti.
In preberi si vse: kako boš pritisnil na rajo, ko le ta ve, da bo ob neprimerni besedi šla v zapor ali pa nenadoma umrla brez razloga.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Tole si preberi, bedak.
Dopisnica RTV Slovenija iz Rusije Vlasta Jeseničnikporoča, da si rusko prebivalstvo "absolutno ne želi" vojne. "To sta dva naroda, ki sta imela veliko skupne zgodovine že v Sovjetski zvezi. Ogromno ljudi ima na obeh straneh meje prijatelje," pojasnjuje. V naslednjih dneh sicer pričakuje proteste proti ruski invaziji, a ti gotovo ne bodo množični, saj "oblasti tega gotovo ne bodo dovolile",poleg tega pa ni (opozicijskih) voditeljev, ki bi take proteste vodili ali jih organizirali – večina jih je namreč bodisi v zaporu (Navalni) bodisi v tujini.

Edino pravilno bi bilo, da bi Putina in ruski generalštab pospravili. Ne pa se spravljali na prebivalstvo.
Še 1x, konflikt se je začel mnogo mnogo let nazaj ko so ukrainci začeli izvajat blago etično čiščenje in etično segregacijo na območjih z ruskim prebivalstvom. Tudi srbi in bošnjaki so živeli mirno, dokler ni prišel en bedak ki je iz beograda uvozil "srbski" nacionalizem tja.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
v srednji šoli sem se spraševal, kako so Nemcem kar dovoli priklop Češke, Avstrije,..... itd Zakaj niso urgirali ostali... Tukaj se vidi, da se zgodovina ponavlja...
Cel svet ve, da bomo vsi preveč izgubili za polni spopad. Putin pa rine in gleda do kje lahko....

I

Izbrisan uporabnik 474

Ostali svet bi moral vse ruse in beloruse s potnimi listi , tako v zapor strpat, tisti ki so v tujini. In podobno, to bi bil nek odgovor, da se tega ne dela.

Ko je ZDA napadla Irak, si tudi pisal, da je potrebno vse Američane po svetu zapreti?
Ko je ZDA napadla Afganistan, si tudi pisal, da je potrebno vse Američane po svetu zapreti?
Ko je "koalicija" napadla Libijo, si tudi pisal, da je potrebno vse Američane, Francoze in Angleže po svetu zapreti?
Ko je ZDA napadla Sirijo, si tudi pisal, da je potrebno vse Američane po svetu zapreti?
Ko je ZDA z droni raketirala Iran, si tudi pisal, da je potrebno vse Američane po svetu zapreti?

Da se razumemo, kot Pepe tudi jaz nisem verjel na obsežno invazijo na Ukrajino in zadeva je "fucked up" ter je absolutno ne podpiram. Ampak biti tako pristranski pa tudi ni OK...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.502
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Putin rine, nihče pa ne upa posredovati. Ali pač? In če bo kdo posredoval, kdp bo to? NATO, Ameri? V vsakem primeru lahko pride do WW3.. In mi nismo ravno svetlobna leta oddaljeni od tam....

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.792
113
ne vem če je čisto isto... ukrajina ni napadla rusije in njegov režim ni delal teroristične napade na tujih tleh ali?
jabolke in banane mešamo.

• Haha
Reactions: jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
Putin rine, nihče pa ne upa posredovati. Ali pač? In če bo kdo posredoval, kdp bo to? NATO, Ameri? V vsakem primeru lahko pride do WW3.. In mi nismo ravno svetlobna leta oddaljeni od tam....
Zdaj so vseeno malo drugačne razmere, kot so bile takrat pri WW2. Ne vem katera pametna država bi bila zaveznica Rusiji...takrat je vseeno bilo bolj "mešano".

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ko je ZDA napadla Irak, si tudi pisal, da je potrebno vse Američane po svetu zapreti?
Ko je ZDA napadla Afganistan, si tudi pisal, da je potrebno vse Američane po svetu zapreti?
Ko je "koalicija" napadla Libijo, si tudi pisal, da je potrebno vse Američane, Francoze in Angleže po svetu zapreti?
Ko je ZDA napadla Sirijo, si tudi pisal, da je potrebno vse Američane po svetu zapreti?
Ko je ZDA z droni raketirala Iran, si tudi pisal, da je potrebno vse Američane po svetu zapreti?

Da se razumemo, kot Pepe tudi jaz nisem verjel na obsežno invazijo na Ukrajino in zadeva je "fucked up" ter je absolutno ne podpiram. Ampak biti tako pristranski pa tudi ni OK...

+ko je NATO napadel (celo) srbijo ker so se nekaj duvali na kosovu, je bila tudi obsežna invazija ki jo zahodni svet ni obsojal, so jo pa rusi.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
A možganov nimaš? Ko ti en govori, da ni nič in da vrača enote nazaj, hkrati pa ti oči govorijo, da je vedno več enot tam, mu še vedno verjameš, da ne bo invazije? A 1+1 znaš sešteti ali ti je rusofilstvo totalno zameglilo razmišljanje?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
ne vem če je čisto isto... ukrajina ni napadla rusije in njegov režim ni delal teroristične napade na tujih tleh ali?

Ukrajinci so delali podtalne desničarske teroristične akcije na območjih, kjer živijo pretežno rusi. Zato so se ruski prebivalci organizirali v "domobrance" in se branili. Potem pa roka roko umije oz. gre zob za zob je pa težko povsem objektivno rečt kdo koga brani in kdo napada zato da se brani ...

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: tony in AndY1
I

Izbrisan uporabnik 474

Irak napadel ZDA? Afganistan napadel ZDA? Libija napadla ZDA? Iran napadel ZDA? Sirija napadla ZDA? Katera od teh držav je izvedla teroristični napad na ZDA? Kolikor vem, edino Savdska Arabija, samo on imajo nafto in so "good guys."
Režimov pa ne mešaj zraven, ker je to en velik sod dreka, ki ga ZDA meša ne z palico, ampak z mikserjem. Kar poglej države pred in po "ameriškem širjenjem demokracije."

I

Izbrisan uporabnik 474

A možganov nimaš? Ko ti en govori, da ni nič in da vrača enote nazaj, hkrati pa ti oči govorijo, da je vedno več enot tam, mu še vedno verjameš, da ne bo invazije? A 1+1 znaš sešteti ali ti je rusofilstvo totalno zameglilo razmišljanje?
Katere oči, biser? Namreč CNN je celo objavil satelitske posnetke, kjer je bilo evidentno, da Rusija umika enote. Mislim, da so bili datirane razlike 13.2 in 21.2.

I

Izbrisan uporabnik 474

Drži, simpatiziranje tako z eno kot z drugo stranjo je "bolano." Fer pa je, da se vsaj skuša stvari komentirat objektivno. Ker tukaj good guy-ev ni, vprašanje je samo, kdo je (ali bo) sproduciral več sranja po svetu in kdo je kriv za to...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.