Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Sedaj bi se morala Ukrajinska vojska poistivetiti z petokrakimi komunisticnimi razbojniki in to kolono zazgati do zadnjega ,tako kot so ruske svinje tolkle po nasih Ukrajinskih civilih ko so bezali.
Pa ne bodo ker tu je ta prelomna razlika med Ukrajinsko prozahodno kulturo in barbarbarsko fasisticno rusko divjadjo.
Vsi smo še vedno barbari in primitivci. Tudi Ukrajinci sedaj v naletu zagotovo izvršujejo vojne zločine. Na koncu je pač tako, da zgodovina sodi dejanja, zgodovino pa pišejo zmagovalci. Med 'komunistično drhaljo' in organizirano 'protikomunistično vojsko' ni neke velike razlike.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Vsi smo še vedno barbari in primitivci. Tudi Ukrajinci sedaj v naletu zagotovo izvršujejo vojne zločine. Na koncu je pač tako, da zgodovina sodi dejanja, zgodovino pa pišejo zmagovalci. Med 'komunistično drhaljo' in organizirano 'protikomunistično vojsko' ni neke velike razlike.
Posle jebanja nema kajanja!

EDIT: mi je pa zanimivo....kako so vsi kaka vukojebina je Ukrajina.....a noben ne beži z traktorji ko 95te....?

• Všeč mi je
Reactions: nacek

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.682
-523
83
Dobra mehanizacija je tam kjer so tujci lastniki. Pred leti je bilo nekaj prispevkov v oddaji ljudje in zemlja o Ukrajinskem kmetijstvu. Na eni strani stroji vredni par 100000EUR na drugi strani pa orjejo z živalsko vprego ali 50-60 let starimi traktorji.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

hermann

Guru
19. mar 2014
9.658
6.519
113
Zaradi tistih, ki orjejo z živijsko vprego, najbrž niso lačni v Afriki. Al kaj je že bla zaena panika. Zdaj ali v Ukrajino večinoma obdelajo z modernimi stroji ali pa preprosto niso pomembni za svetovno prehrambeno verigo. O tem pa jaz pojma nimam.

• Všeč mi je
Reactions: Konec

corsol

Guru
11. mar 2010
3.034
995
113

Drži, človek je zver, in ko se ga spusti s ketne so pizdarije, sploh, če se zaradi drugih prioritet preveč gleda skozi prste, in bolj ko se gleda skozi prste slabše je.

Sploh ni pomembno od kje si Vzhod, Zahod,,Jug,Sever.
Če so zadeve kolikor toliko pod kontrolo tud največji barbar ne bo delal tistega, kar lahko dela v brezvladju, je pa jasno, da je na vojnem območju nadzor in kontrola slabša , saj so prioritete na doseganju vojaških ciljev,pa ženevska dekl. gor al pa dol.
Najhujše seveda je , če najvišje vodstvo tudi uradno podpira barbarstvo in ima druge za manjvredno raso , zanika njihov obstoj, itd.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Ukrajinci imajo ogromno obdelovalne zemlje in traktor kateri se fura gor in dol s pomočjo GPS navigacije brez človeka v kabini ni nobena posebnost v Ukrajini.
Škropljenje ponoči brez luči zaradi čebel in motenja divjih živali je pri njih stalnica.
Da se greš tako kmetijstvo ni dovolj par sto tavžnt € za stroje kot nekdo zgoraj naklada nesmisle ampak par deset milijonov € za mehanizacijo...
Že na slikah so ruski tanki proti tem traktorjem dobesedno igračke v sorazmerju velikosti..

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Nekje sem zasledil, da je prozvodna cena ruske nafte 50˘za sod.. Torej pri ceni 85$ za sod in popustu 35˘dela nulo ali pa že izgubo.

Gledati ruSSijo kot tržno gospodarstbo je bedarija. Če giht postavi ultimat delavcem na naftnih poljih "ali delaš za hrano in stanovanje na nafti ali pa greš na fronto v Ukrajino" je verjetno jasno, da je delavcev na naftnih poljih kolikor hočeš. Samo za hrano in stanovanje pa da jim ni treba na fronto.

• Všeč mi je

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa

:D pa da vidmo zdej to zvestobo....

Giht je samo izstavil račune za nove pasoše.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Kar sem na posnetkih videl ukrajinske kmetijske mehanizacije se tam s kmetijstvom ne hecajo tako kot pri nas. Deeri 9 serije pa take fore. Seveda imajo po vaseh tudi razpadajočo sovjetsko robo, ampak pri nas tudi ni dosti drugače.
"Deeri" so pri njih tako priljubljeni, da so jih tudi sami "servisirajo" od cca. 2016 naprej: https://letmegooglethat.com/?q=john+deere+ukraine+firmware
Tudi precej drugih hekerskih forumov in strani ima končnico .UA .
Če pogledaš kakšne starejše novice in ne spremljaš samo Nora24&Co lahko sklepaš kako "pošten" narod je tam.

Kar sem na posnetkih videl ukrajinske kmetijske mehanizacije se tam s kmetijstvom ne hecajo tako kot pri nas. Deeri 9 serije pa take fore. Seveda imajo po vaseh tudi razpadajočo sovjetsko robo, ampak pri nas tudi ni dosti drugače.

sovjetska roba pa ursusui, pa zetorji itd so za domačo rabo, povprečnega kmetovalca vrh glave. Videno pri kolegu na vasi. za kake bolj resne zadeve pa kot si napisal....mi je pa zanimivo ko so npr mirsi at co pisali o neki revščini itd, potem pa gledaš deere ki so ranga 5 ničel, pa se vprašaš kolk jih je npr v Rusiji, Srbiji.....tam takih fotk glih ni na pretek

• Všeč mi je

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
Po navedbah guvernerja Rusi bežijo iz Luganska, Alčevska in drugih mest, ki so jih zavzeli leta 2014, ko je Rusija prvič vdrla v Ukrajino. "Napredovanje Ukrajine je ogromno. Ostajajo sporadični boji, večinoma pa okupatorji bežijo," je zatrdil Gajdaj.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.