Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Ja pa saj ni samo EU tista ki podpira ukrajino, kaj pa usa, UK, japonska, AU, kanada, ipd etc? Dejansko celoten razvit svet. In od ru plina je hudo odvisna le nemcija, vsi ostali lahko brez

I

Izbrisan uporabnik 474

Prvo preštudiraj superiornost ruske flote z Moskvo na čelu, celotne mornarice, sanje o obvladovanju morij, pol pa rečemo kako o ruski aviaciji.

To si ti Rusijo pa Kitajsko zamešal... Moj post pa ni letel na primerjanje aviacij, ampak na hollywoodske undercover BlackDog topshitsecret misije...

I

Izbrisan uporabnik 474

Ja pa saj ni samo EU tista ki podpira ukrajino, kaj pa usa, UK, japonska, AU, kanada, ipd etc? Dejansko celoten razvit svet. In od ru plina je hudo odvisna le nemcija, vsi ostali lahko brez

Zaradi mene jih lahko Burgundi podpira, dokler ne gre na škodo lastnega (mojega) naroda. Kot članica EU pa me seveda skrbi brezglavo zapijanje EU, ker se neposredno dotika tudi mene. Za jenkije in bušmane me pa skrbi toliko, kot za lanski sneg... Ker ostale države niso tako odvisne od ruskega plina, tudi nimajo vzvodov za kakšne večje sankcije, zato pa tiščijo EU v drek in da za njih opravlja umazano delo... Na lastno škodo.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.099
3.158
113

Se pravi mi lahko brez ali mi bomo brez. Pa še marsikatera država Slovaška, Madžarska, Romunija. Baltske države ki so brez imajo pa sedaj 20% inflacijo pa cene energije da samo gledaš. Prejšnji teden so dosegli najvišjo urno postavko kot je sploh možno na trgu za urno trgovanje 4000€/MWh.

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: Hanzi in jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Hja, rajši inflacija in nižja temperatura v prostoru, kot umiranje na fronti, ali?

Saj smo si sami krivi, kaj smo pa ujčkali ruse tako dolgo in jih vabili med nas.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Ekzekli, napadel je naše prijatelje, nekoga ki smo ga imeli v planu vzeti v EU.

Saj lahko se gremo, da se nas problemi drugi ne tičejo, ampak svet se globalen in ne samo domače rovte.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Konec
I

Izbrisan uporabnik 474

Nisem zamešal. Saj so Rusi sprejeli novo doktrino o delovanju na morjih.

Če so sprejeli doktrino, potemtakem so komaj na začetku poti, ali ne? Oziroma, zaradi drugačne doktrine v preteklosti je danes zelo neumno primerjat ali ocenjevat mornarico. Veliko bolj smiselno je zato primerjati ZDA in Kitajsko, pa čeprav ZDA svojo mornarico razvija in dopolnjuje bistveno dlje od Kitajske...

I

Izbrisan uporabnik 474

Ekzekli, napadel je naše prijatelje, nekoga ki smo ga imeli v planu vzeti v EU.

Saj lahko se gremo, da se nas problemi drugi ne tičejo, ampak svet se globalen in ne samo domače rovte.

Aha daj no, Ukrajina je bila zadnji šupak v Evropi (še vedno je), leglo kriminala, korupcije in podobnega low-level sranja. Najrevnejša država (kljub velikim vložkom vanjo). Tolerirali smo jo samo toliko, kolikor smo jo lahko izkoriščali. Kakšna EU neki... to so bile mokre sanje komika. 90% ljudi ne zna s prstom pokazat, kje leži Kijev, zdaj pa nam srček poka za to rupo. Ne se smešit.

O problemih EU, problemih sveta in vtikovanju v njih pa je Indijski zunanji minister zelo lepo povedal...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Ukrajina seveda potrebuje veliko dela, ampak folk ima interes in voljo, za prevzgojo naroda pa so potrebna desetletje, če ne več.

Bi pa bila super energetski partner, pa tudi rodovitne zemlje je na pretek.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Če so sprejeli doktrino, potemtakem so komaj na začetku poti, ali ne? Oziroma, zaradi drugačne doktrine v preteklosti je danes zelo neumno primerjat ali ocenjevat mornarico. Veliko bolj smiselno je zato primerjati ZDA in Kitajsko, pa čeprav ZDA svojo mornarico razvija in dopolnjuje bistveno dlje od Kitajske...
Niso na začetku poti, ker so velesila od 50.-ih naprej. Sedaj pa sanjajo o tem, da so še vedno, nuki pa to. Realno so bankrotirali v tem času že večkrat. Kitajci bodo pa s svojimi načrti prevzeli vlogo 2. svetovne sile. Mogoče bo pa prej pocilo kje na tej navezi, kot pa napram ZDA.

I

Izbrisan uporabnik 474

Ukrajina seveda potrebuje veliko dela, ampak folk ima interes in voljo, za prevzgojo naroda pa so potrebna desetletje, če ne več.

Bi pa bila super energetski partner, pa tudi rodovitne zemlje je na pretek.

Rodovitno zemljo so prodali, ostalo se je pokradlo. Folk nima interesa in volje, glede na to da jim je BDP konstantno padal, tudi v času svetovnega gospodarskega razcveta. Rupa je bolj zavožena kot Kosovo in Albanija, Bolgarija in Romunija sta proti njim raj na zemlji.

Če bi se v Ukrajini kazal napredek, bi ti še dal prav, tako pa brcaš v popolno temo.

I

Izbrisan uporabnik 474

Niso na začetku poti, ker so velesila od 50.-ih naprej. Sedaj pa sanjajo o tem, da so še vedno, nuki pa to. Realno so bankrotirali v tem času že večkrat. Kitajci bodo pa s svojimi načrti prevzeli vlogo 2. svetovne sile. Mogoče bo pa prej pocilo kje na tej navezi, kot pa napram ZDA.

Če država ne razvija veliko tej smeri, potem pač ne moreš primerjati od 50. let naprej. Razen če paše v tvoj kontekst. Ja, tudi zaradi nukov so svetovna velesila. Ker če pride do odkritega spopada med ZDA in Rusijo (ali pa katerokoli velesilo), lahko pozabiš na vse hi-tech igračke, kamikaze drone, HIMARS-e, F-35 (če ni ravno deževen ali nevihten dan), letele bodo balistične rakete in tukaj ima Rusija pač prednost, ker je vlagala več ta razvoj, kot ZDA.

Po predvidevanjih večine vojaških analitikov bo Kitajska prevzela titulo "največje svetovne sile" okrog leta 2030.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Gargy, ti tudi gledaš preveč holivud filmov s temi nuki :)

z ukrajinci pa imamo poslovno dobre izkušnje, dopuščam pa možnost, da imaš ti slabe, kar je normalno, povsod so barabe.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
"My assessment is that Russia will start to be pushed out of its conquered territory during the first half of next year because of shortages in all the key things it needs (except artillery tubes and shells) UNLESS it mobilises in some significant way," said Professor Clarke.

"The Russian peacetime army is 280,000 and very badly organised and deeply corrupt. So Putin will have to gear up the country for a full 'war'.
"That will be crazy, but I think that's what he will do – one crazy decision on top of another – that's the way dictators work in their protracted downfall."

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Če država ne razvija veliko tej smeri, potem pač ne moreš primerjati od 50. let naprej. Razen če paše v tvoj kontekst. Ja, tudi zaradi nukov so svetovna velesila. Ker če pride do odkritega spopada med ZDA in Rusijo (ali pa katerokoli velesilo), lahko pozabiš na vse hi-tech igračke, kamikaze drone, HIMARS-e, F-35 (če ni ravno deževen ali nevihten dan), letele bodo balistične rakete in tukaj ima Rusija pač prednost, ker je vlagala več ta razvoj, kot ZDA.

Po predvidevanjih večine vojaških analitikov bo Kitajska prevzela titulo "največje svetovne sile" okrog leta 2030.
In kako Rusija z manj denarja več vlaga v razvoj?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.