Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
zadnjič ujel da je kitajska letos julija kupila 9 % več nafte in 14 % več plina kot julija lani od putlerja.

zgleda vseeno ni tak enostavno nadomestit izpada enega velikega trga.

indija ne odkupuje več ker imajo preveč.

se pravi rusi s tem ko prodajajo s 30 % diskonti, preplavljajo trg, kar pomeni nižanje cene, torej manj zaslužijo. :valjamse:

dodajmo še zraven globalno ohlajanje ekonomije, zlom kitajske pa ne vem če je putlerju še smešno.
Niso edini

I

Izbrisan uporabnik 474

karkoli je rus imel od operativne moderne tehnike je do sedaj pokazal.

Po videnem je tam nekje, kjer je bil zahod pred 30 leti + za vzorec boljših raket in dron iz amazona.

Ljudje verjamejo tudi v Boga, Jezuščka, zobno miško in Božićka, tako da me takšen stavek niti ne preseneča... :valjamse:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Kraja elektrarne se nadaljuje

Ukraine's state nuclear company has said that fire damage to overhead power lines has caused the remaining two operating reactors at the Russian-held Zaporizhzhia nuclear plant in southern Ukraine to shut down.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.114
1.052
113

V Avstriji so bila skladišča plina v torek zapolnjena 63,4-odstotno, v Italiji 80,11-odstotno, na Hrvaškem pa 71,26-odstotno. V celotni EU so bile skladiščne zmogljivosti v torek v povprečju zapolnjene 78,05-odstotno, s čimer so blizu cilja Evropske komisije, po katerem mora biti zapolnjenost do 1. oktobra 80-odstotna.

torej vse po planu, panika je samo orodje rusofilov?
Skladišča so se polnila pred vsako zimo.
In vsako zimo so se praznila, poleg redne dobave plina iz Rusije.
In vsako pomlad so bila prazna.
Tako da ta 80% napolnjenost je samo za pomiritev plebsa. Ker plina ne bo. In samo ta iz skladišč ne bo dovolj.

kroja_

Fizikalc
23. mar 2016
183
86
28
Meni je najbolj všeč, ko vidim rusko vojsko, ki jo nekateri nasploh podcenjujejo s prikazovanjem posnetkov in s svojimi izjavami. Dejstvo je, da je ruska vojska močna, tehnološko dovolj razvita in z izurjenimi vojaki. Ko boste to razumeli, takrat bo vojne konec. Pa če vam Rusi in Čečeni pred vrata pridejo, potem boste videli kaj je to demokracija. Ne pa to kar vam sedaj evropski drekači tvezijo.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Meni je najbolj všeč, ko vidim rusko vojsko, ki jo nekateri nasploh podcenjujejo s prikazovanjem posnetkov in s svojimi izjavami. Dejstvo je, da je ruska vojska močna, tehnološko dovolj razvita in z izurjenimi vojaki. Ko boste to razumeli, takrat bo vojne konec. Pa če vam Rusi in Čečeni pred vrata pridejo, potem boste videli kaj je to demokracija. Ne pa to kar vam sedaj evropski drekači tvezijo.
Ti si pa res malo cudaski a ne ,ti je rdeci dedi ali rdeci oci ta dejstva zaupal ?

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.814
5.923
113
Najboljši so Američani. Bela hiša je objavila, da ne more trditi, kdo obstreljuje JE Zaporožje. Ergo, če bi jo obstreljevali Rusi, bi Ameri to dnevno vsaj 5x povedali, ker pa to počnejo njihovi posredniki, pa ne morejo potrditi, kdo je kriv.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.