Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.926
6.977
113
Ukraine's deputy prime minister has warned civilians in the occupied Kherson region to leave if they can.

Oluja is coming…

• Všeč mi je
Reactions: endvatri

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.691
113
Kdaj gremo na Trst? Madonca, ste eni napaljeni na neko zemljo, katero ne boste nikoli videli.
Trst (razen par dni maja 1945) ni bil nikoli slovenski/jugoslovanski, zakaj bi hodili na Trst? če meniš drugače, navedi datum.

Se pa za slovensko primorje in obalo lahko zahvalimo rusom. ko so se dogovarjaali o poteku meje po drugi sv. vojni.
Ko so Američani, Angleži, Američani, Francozi in Sovjeti določali mejo med italijo in jugoslavijo, je vsak od teh pripravil svoj predlog. Po ruskem predlogu, bi jugoslaviji pripadal Trbiž, Tržič, Čedad, Gorico. Po ameriškem in angleškem predlogu, bi celotna obala pripadla italiji do Pule, meja bi potekala po sredini istre, se dotaknila celo kvarnerskega zaliva., francoski je bil podoben ameriškemu, le da bi goriška brda ostala v jugoslaviji. ... Potem so naredili nekak kompromis med temi predlogi.
zahod je bil pri razmejitvi bolj naklonjen italijanskim željam, kot pa našim. Tako da se dejstvu, da smo dobili obalo, goriška brda in še kaj lahko zahvalimo samo sovjetom.

Nazadnje urejeno:
2. jul 2020
5.065
6.616
113
Kako ni naš, če pa slovenci tam živijo? Italjanske fašiste je pa le treba pregnati!

Če tu logika pade, gremo pa lahko gor avstralijo aneksirati. Saj smo mi ustoličevali kneze na kamnih!

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.691
113
...hvala za trud in napisano, kaj pa turki se strinjajo, da to ni njihovo??? ali so jih rusi sploh vprašali...veš vse to me spominja, ko dva igrata poker in prvi vesel reče imam 4 ase, drugi pa reče imam pištolo...kaj misliš, kdo je zmagal partijo????
Ja, Turki se strinjajo, da Krim ni več njihov. Kot se strinjajo, da ni več njihova makedonija, srbija, bosna, bolgarija....pač vse do kamor je segal otomanski imperij. Ko je bila bosna še pod turki, je bil Krim že ruski.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.691
113
Kako ni naš, če pa slovenci tam živijo? Italjanske fašiste je pa le treba pregnati!

Če tu logika pade, gremo pa lahko gor avstralijo aneksirati. Saj smo mi ustoličevali kneze na kamnih!
Tam spoštujemo ljudski referendum, tamkajšnji prebivalci so se na plebiscitu odločili za Avstrijo. Tako kot prebivalci Krima za Rusijo. Avstralijo pa lahko aneksirajo aborigini.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
ruski NLP
FaJZ_U1VsAARLGb.jpg

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.