Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
lej na mojo žalost sem delal diplomo z deviznih trgov in so mi zadeve popolnoma jasne, bo potrebno pa prebrati kaj več kot kako knjigo in narediti konkretno raziskavo glede faktorjev, ki vplivajo na oblikovanje tečaja.
in mi je kristalno jasno, da nekdo brez dostopa do 6 glavnih agencij nima šans, da dela pozitivne donose več kot 6 mescev (pod dostop ne mislim na branje novic takrat ko so objavljene, ker to je bolj pičkin dim).1 trader lahko naredi bolj malo, če nima ob sebi ekipe vsaj 5 oseb, ki preučujejo vsako novico, ki lahko vpliva na tečaj. predvidevam, da se ti samemu sploh ne sanja, kaj vse vpliva na tečaj (preverjeno v kolikor proučiš časovno tabelo med izdajo novice in med prvimi reakcijami velikih) od makro do mikro ekonomskih dogodkov in pretresov. 1 trader ne more pregledati vseh.
druga zadeva je da so (ste) vsi "traderji", ki nabirate ljudi, da vam dofinanciranjo buyin pozicijo navadni paglavci v morju morskih psov. preden vi reagirate, glavni igralci že igrajo golf s par mio +, medtem ko vi še vedno berete novice o vplivu znižanja obrestne mere v ZDA in hkrati proučujete vpliv povečane brezposelnosti v centralni EU.
tudi mi je jasno, da stalnost donosov ni mogoča ter da bi za doseganje vaših % potrebno imeti dostop do pravih virov. ampak tu me zmede logika: zakaj bi se nekdo sploh zajebaval in "zbiral" kapital, če ima garantiran vir donosa? že sama računica za slo je preprosta: 13 mesečni kredit za 100000k€=6,5% letno, po vaših "donosih" bi v 1 letu zaslužil 25k€ ob 2% mesečnem donosu, no odbijemo še 20% DIFI pa smo na 20k€. Letno plačilo za kredit pa je 103,5K, čisti donos torej 16,5k€...
Sedaj pa mi ti razloži, da zakaj se bo nek "Trader" zajebaval in zbiral vlačevalce po 1000-5000€, s katerimi bo delil 50% donosa??
In pa a ni zanimivo, da vi pa ne plačujete nobenega davka... "Stranka" najebe, ker plača 20% od celotnega donosa, od katerega pa si vi odvzamete 50%... realen donos je zato namesto 100 enot, kot jih "stranka" zasluži, le še 33 enot... zakon