Vitaurium Investment Group?

viginvest

Pripravnik
12. jan 2010
63
0
6
FERDO
-Denar moraš nakazat na brokersko hišo,tako da kdorkoli odpre račun pri kateremkoli brokerju,ki ni v Slo mora nakazat sredstva v tujino,DRUGAČE NE GRE!!
-delitev dobička je v pogodb,ki se podpišei-pozanimaj se tudi ti malo prej kot karkoli rečeš
-kar se tiče pa prevoznega sredstva.tipična slovenska mentaliteta,ko imaš denar si hitro kupi avto...ni čudno,da potem nimajo denarja.Meni je avto prevozno sredstvo,ves svoj denar pa imam na trgovalnem računu,kjer mi pinaša več zadovoljstva kot avto sam.
-kar se tiče nategancije,raje pomisli kar govoriš,ker to so težke obtožbe na katerih sloni samo tvoja domišlija!

JELLO

Trader in njegova skupina imajo že več kot 10 let izkušenj,mi pa smo na trgu 3 leta in pol.

lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik viginvest pravi:
RADIRKO
Če si si sploh prebral,si videl da je delitev dobička samo v primeru da je narejen donos.

Sem prebral (si ... sploh
rolleyes-1.gif
), zato sem tudi tako napisal:

Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Tale je zvit, ni rekel, da je karkoli garantirano ali da obljublja nevemkaksne donose ... razen njegovega 50% zasluzka, ki je garantiran v vsakem primeru, ko bi tudi ti karkoli zasluzil.

Torej stranka ima lahko izgubo ali 50% od dobicka, vi imate pa ali nic (v primeru izgube stranke) ali pa 50% od dobicka (v primeru dobicka stranke).

Je zdaj bolj razumljivo napisano ?

viginvest

Pripravnik
12. jan 2010
63
0
6
Mi imamo seveda enako ali večjo izgube,ker tudi z našimi osebnimi in računi podjetja se trguje enako.Če pa kdo garantira,da vam vrne v primeru izgube denar nazaj,potem se je treba malo zamislit.KAMORKOLI OZ. KOMURKOLI,posamezniku ali podjetju,BO NEKDO VLOŽIL DENAR NA FOREX TRG,NE BO NIKOLI DOBIL NAZAJ DENARJA V PRIMERU IZGUBE.TO JE DEL TVEGANJA,KI GA MORA VSAKI INVESTITOR POSEBEJ SPREJET,PREDEN SE ODLOČI ZA TOVRSTNO NALOŽBO!

Tukaj je zgodovina za zadnje 4 mesece,kar pa ne pomeni da bo šlo tako naprej.Upajmo samo,da bodo trejderji delali svojo delo še tako uspešno naprej!!

http://www.shrani.si/f/3j/HK/2apWJUDt/statement-vig-4-moths1.doc

Če pa misliš da sem to sam natipkal,ti rade voljo tudi to pokažem v živo,da boš lahko sam prebrskal po računu in trgovalni postaji ,tako da boš končno enkrat lahko govoril o tistem,kar si videl in se prepričal na lastne oči in ne govoril nekaj na pamet.

lp

viginvest

Pripravnik
12. jan 2010
63
0
6
OK MAKY,IMAŠ PRAV.ŠKODA KARKOLI POVEDAT,KER TAKI STROKOVNJAKI KOT SI TI IMAJO VEDNO PRAV.

ČAS IN REZULTATI BODO POKAZALI SVOJE.

lp

Prosim, da ne KRIČIŠ več in pišeš z pisanimi črkami, da ne bo treba kakšnih sankcij !!!

Nazadnje uredil moderator:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
A objavis kar rezultate za vsa tri leta, da se ne bomo pregovarjali za vsak mesec posebej ?

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Mene bi tudi zanimali podatki za 3 leta, pa kaka bilanca podjetja mogoče. Ima Ciper kak Ajpes kjer bi ble bilance?

Mam pa še 2 problema s temle:

1. Nekak ne vidim logike traderja, ki bi se šel to 10 let. Ker recimo v desetih letih ob stabilnem programu, (ki naj bi bil za traderja takorekoč mala malica -recimo 10% na mesec) si tam že blizu miljarde €. Če si vložil recimo 10k.

2. Ti gromozanski procenti mi enostavno ne grejo skupaj s tistim nabiranjem drobiža od folka (neki bonusi par postov nazaj).

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
lej na mojo žalost sem delal diplomo z deviznih trgov in so mi zadeve popolnoma jasne, bo potrebno pa prebrati kaj več kot kako knjigo in narediti konkretno raziskavo glede faktorjev, ki vplivajo na oblikovanje tečaja.

in mi je kristalno jasno, da nekdo brez dostopa do 6 glavnih agencij nima šans, da dela pozitivne donose več kot 6 mescev (pod dostop ne mislim na branje novic takrat ko so objavljene, ker to je bolj pičkin dim).1 trader lahko naredi bolj malo, če nima ob sebi ekipe vsaj 5 oseb, ki preučujejo vsako novico, ki lahko vpliva na tečaj. predvidevam, da se ti samemu sploh ne sanja, kaj vse vpliva na tečaj (preverjeno v kolikor proučiš časovno tabelo med izdajo novice in med prvimi reakcijami velikih) od makro do mikro ekonomskih dogodkov in pretresov. 1 trader ne more pregledati vseh.

druga zadeva je da so (ste) vsi "traderji", ki nabirate ljudi, da vam dofinanciranjo buyin pozicijo navadni paglavci v morju morskih psov. preden vi reagirate, glavni igralci že igrajo golf s par mio +, medtem ko vi še vedno berete novice o vplivu znižanja obrestne mere v ZDA in hkrati proučujete vpliv povečane brezposelnosti v centralni EU.

tudi mi je jasno, da stalnost donosov ni mogoča ter da bi za doseganje vaših % potrebno imeti dostop do pravih virov. ampak tu me zmede logika: zakaj bi se nekdo sploh zajebaval in "zbiral" kapital, če ima garantiran vir donosa? že sama računica za slo je preprosta: 13 mesečni kredit za 100000k€=6,5% letno, po vaših "donosih" bi v 1 letu zaslužil 25k€ ob 2% mesečnem donosu, no odbijemo še 20% DIFI pa smo na 20k€. Letno plačilo za kredit pa je 103,5K, čisti donos torej 16,5k€...
Sedaj pa mi ti razloži, da zakaj se bo nek "Trader" zajebaval in zbiral vlačevalce po 1000-5000€, s katerimi bo delil 50% donosa??

In pa a ni zanimivo, da vi pa ne plačujete nobenega davka... "Stranka" najebe, ker plača 20% od celotnega donosa, od katerega pa si vi odvzamete 50%... realen donos je zato namesto 100 enot, kot jih "stranka" zasluži, le še 33 enot... zakon
smile-1.gif

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Mene bi tudi zanimali podatki za 3 leta, pa kaka bilanca podjetja mogoče. Ima Ciper kak Ajpes kjer bi ble bilance?

Mam pa še 2 problema s temle:

1. Nekak ne vidim logike traderja, ki bi se šel to 10 let. Ker recimo v desetih letih ob stabilnem programu, (ki naj bi bil za traderja takorekoč mala malica -recimo 10% na mesec) si tam že blizu miljarde €. Če si vložil recimo 10k.

2. Ti gromozanski procenti mi enostavno ne grejo skupaj s tistim nabiranjem drobiža od folka (neki bonusi par postov nazaj).
nisem niti videl posta ampak isto gledava in razmišljava...

viginvest

Pripravnik
12. jan 2010
63
0
6
MAKY..naš trejder in njegova skupina ima veliko veliko več znanja in izkušenj kot ti in tvoja diploma.Problem je v tem,da teorija ti gre,v praksi si pogrnil,ker nimaš izkušenj.Anakitiki točno vejo kaj vpliva na tečaj,mene pa to ne zanima,z mojega vidika je važen samo rezultat,kateri pa je izpolnjen.Zakaj bi se nek trejder zajebaval praviš?Hvalabogu da obstajajo taki trejderji,ki delajo s takimi drobtincami kot smo mi.Mi njemu smo totalno nezanimivi,ampak ne bom razlagal kako in zakaj,ampak mi sodelujemo z njim,kar si štejem v veliko čast!

Kar se tiče rezultatov jih bom objavljal za vsaki mesec posebej .

Pustimo raje stat,vsaki konec meseca bom objavil SAMO rezultate in nič drugega,če bo kdo hotel kaj več se pa lahko pozanima.

Lp,(do vsakega konec meseca)Andrej Žigon

Nazadnje uredil moderator:

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
teorija je pri trejdanju 60%. mi lahko ti poveš kaj je ostali 40? da resnično vidim, koliko imaš pojma...

če smo že čisto natančni: ne hvala bogu, hvala raje komu drugemu. tak, ki dela neki na fuš tudi z droptinicami, ob svoji "redni službi" nekaj ne dela dovolj zavzeto, ker mu enostavno ostaja preveč časa. In slej ko prej se vsaka zgodba konča.

Analitki prav malo vedo, kaj vpliva na tečaj. Vedo le, kaj LAHKO vpliva. Tu je ogromna razlika in svoje neznanje si tu dokazal...
Tebe ne zanima kako, le da so rezultati dobri. A ko bodo slabi, te bo zanimalo zakaj so slabi??? Boš dal telefon tvojega traderja da bo odgovarjal zakaj je že 4 mesec -??? Boš ti v takem neznanju kot ga imaš sedaj pojasneval kaj je šlo narobe in ščitil svojega vsemogočega traderja? boš ja... do prvih 2 klicev, potem pa telefonska številka čudežno ne bo več obstajala. Kruta realnost, a hkrati zate kot drobtinico bljižna prihodnost.

in pa še eno preprosto vprašanje: si vzel kredit in vložil v svojega traderja?

Citat:
Uporabnik viginvest pravi:
MAKY..naš trejder in njegova skupina ima veliko veliko več znanja in izkušenj kot ti in tvoja diploma.Problem je v tem,da teorija ti gre,v praksi si pogrnil,ker nimaš izkušenj.Anakitiki točno vejo kaj vpliva na tečaj,mene pa to ne zanima,z mojega vidika je važen samo rezultat,kateri pa je izpolnjen.Zakaj bi se nek trejder zajebaval praviš?Hvalabogu da obstajajo taki trejderji,ki delajo s takimi drobtincami kot smo mi.Mi njemu smo totalno nezanimivi,ampak ne bom razlagal kako in zakaj,ampak mi sodelujemo z njim,kar si štejem v veliko čast!

Kar se tiče rezultatov jih bom objavljal za vsaki mesec posebej .

Pustimo raje stat,vsaki konec meseca bom objavil SAMO rezultate in nič drugega,če bo kdo hotel kaj več se pa lahko pozanima.

Lp,(do vsakega konec meseca)Andrej Žigon

viginvest

Pripravnik
12. jan 2010
63
0
6
1.MOJE DELO NI,DA TRGUJEM,TO JE DELO TREJDERJA IN NJEGOVE SKUPINE!!
2.ZAČELI SMO SODELOVATI Z NJIMI NA PODLAGI REFERNEC,O KATERIH TI LAHKO SAMO SANJAŠ SAMO V SVOJI DIPLOMI
3.ČE JE MINUS,JE MINUS.TEGA SE NE ZAKRIVA.DOSEGLJIVI SMO TUD V SLABEM IN SE NE BI SKRIVALI.ŠE DOBRO DA SI TO OMENIL,KER ZGLEDA DA BI TI TO NAJPREJ NAREDIL!!
3.REALNOST JE ,DA TAKI LJUDJE KOT SI TI BODO CELO ŽIVLJENJE RAZGLABLJALI KAKO IN ZAKAJ,MOGOČE,ITD....SO PA PREVEČ STRAHOPETNI DA BI SE LOTILI ČESARKOLI ZAHTEVNEGA IN ŠLI V REALEN SVET
3.KREDITA PA MI NI BILO TREBA VZET KER DELAM ŽE CELO ŽIVLJENJE IN VLAGAM,TAKO DA NISEM TAKO KOT TI DA MORAM ZA VSAKO VEČJO NALOŽBO SI SPOSODIT DENAR.

PRVI ZAKON PRI VLAGANJU JE TA,DA NE VLAGAJ KAR SI NE MOREŠ PRIVOŠČIT IZGUBIT!!!!--to zate verjetno ne drzi,ker največji vložek je bil v pisalno stolico,kjer cele dneve prečepiš na forumih kot STALNI DOPISOVALEC

SREČNO v letu 2010 ti želim.

lp

viginvest

Pripravnik
12. jan 2010
63
0
6
S tem trejderjem in njegovo skupno delamo max 1 leto_On dela večinoma s tujino,tako da smo se mi samo priključli zraven.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Sodec po rezultatih iz zgornjega linka ste tudi pred njim dosegali odlicne rezultate... zakaj ste zamenjali?
confused-1.gif

lp

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
uredu bo...

1. tvoje delo ni, da trguješ ampak da nateguješ.
2. reference so super, ko je treba nekam prit. ampak lažje jih je omenit, težje jih je pa dokazat.
3. jaz se nikoli več ne bom spustil v svet nategovanja. mi je diploma toliko koristila, da vem da dolgoročno v forexu ne moreš uspeti. ko ti pridobiš, nekdo izgubi. to je dejstvo! Denar se na forexu ne ustvarja, ampak menja lastnika.
3. dve trojki? ok... Ne, taki ljudje kot sem jaz smo dali že par zadev skozi v našem življenju in nam zdrava pamet govori, da se je treba držati stran od prenapihnjenih donosov. realni svet mi pa lepo služi. mesečna plača je ok, za postrani se pa tudi kaj najde... tudi na račun finančnih investicij.
3. potem pa bolj slabo delaš če že celo življenje vlagaš ali pa vlagaš zanemarljive zneske... saj pravim: če tako verjameš v svoj produkt ki ga prodajaš, bodi za zgled in vzami 100k kredita. sej ga ni treba pri banki, ga lahko pri svojem podjetju...

in ja, zadel si prvi zakon vlaganja... ne pa tudi kam so šle moje investicije zadnjih let... nekaj se sveti, nekaj je pa trdno... ugibaj...

viginvest

Pripravnik
12. jan 2010
63
0
6
1.nategujem?govoriš govoriš govoriš,a ne dokažeš......
2.reference pokažem tistemu ki ga to zanima in ne vsakemu pametnjakoviči kot si ti
3.diploma....se vidi da da v realnem življenju nimaš izkušenj
4.spklepam da si ekonomist,in če potem s svojim znanjem ne znaš služit si pa revež.Prenapihnjeni donosi?To so realni.SEM TI ŽE STOKRAT POVEDAL DA TI POKAŽEM VSE V ŽIVO AMPAK RAJE SI NA FORUMU IN PAMETUJEŠ
5.ne rabim 100k kredita...imam že zadosti vloženega...mogoče pa več kot 100k....spet ti povem,s svojim ekonomskim znanjem nisi znal nič narediti v življenju ,zato si revež in ZATO SE ZNAŠAŠ NAD CELIM SVETOM-REVEŽ SI

Drugače pa,ok,jaz sem svoje rezultate pokazal in jih bom še naprej.Vsako natolcevanje in blebetanje "ekonomistov" ki so pogrnili v realnem svetu mi pa da samo vedet da delam v pravi smeri!Tako da midva sva si povedala svoje,ČAS BO PA POKAZAL KDO IMA PRAV,tako da THE END.

LP

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
lej na mojo žalost sem delal diplomo z deviznih trgov in so mi zadeve popolnoma jasne, bo potrebno pa prebrati kaj več kot kako knjigo in narediti konkretno raziskavo glede faktorjev, ki vplivajo na oblikovanje tečaja.

in mi je kristalno jasno, da nekdo brez dostopa do 6 glavnih agencij nima šans, da dela pozitivne donose več kot 6 mescev (pod dostop ne mislim na branje novic takrat ko so objavljene, ker to je bolj pičkin dim).1 trader lahko naredi bolj malo, če nima ob sebi ekipe vsaj 5 oseb, ki preučujejo vsako novico, ki lahko vpliva na tečaj. predvidevam, da se ti samemu sploh ne sanja, kaj vse vpliva na tečaj (preverjeno v kolikor proučiš časovno tabelo med izdajo novice in med prvimi reakcijami velikih) od makro do mikro ekonomskih dogodkov in pretresov. 1 trader ne more pregledati vseh.

druga zadeva je da so (ste) vsi "traderji", ki nabirate ljudi, da vam dofinanciranjo buyin pozicijo navadni paglavci v morju morskih psov. preden vi reagirate, glavni igralci že igrajo golf s par mio +, medtem ko vi še vedno berete novice o vplivu znižanja obrestne mere v ZDA in hkrati proučujete vpliv povečane brezposelnosti v centralni EU.

tudi mi je jasno, da stalnost donosov ni mogoča ter da bi za doseganje vaših % potrebno imeti dostop do pravih virov. ampak tu me zmede logika: zakaj bi se nekdo sploh zajebaval in "zbiral" kapital, če ima garantiran vir donosa? že sama računica za slo je preprosta: 13 mesečni kredit za 100000k€=6,5% letno, po vaših "donosih" bi v 1 letu zaslužil 25k€ ob 2% mesečnem donosu, no odbijemo še 20% DIFI pa smo na 20k€. Letno plačilo za kredit pa je 103,5K, čisti donos torej 16,5k€...
Sedaj pa mi ti razloži, da zakaj se bo nek "Trader" zajebaval in zbiral vlačevalce po 1000-5000€, s katerimi bo delil 50% donosa??

In pa a ni zanimivo, da vi pa ne plačujete nobenega davka... "Stranka" najebe, ker plača 20% od celotnega donosa, od katerega pa si vi odvzamete 50%... realen donos je zato namesto 100 enot, kot jih "stranka" zasluži, le še 33 enot... zakon
smile-1.gif

da ne bo pomot je potrebno omeniti da je valutnih finančnih instrumentov (poslov) več. Samo na kratko FX Forward, (FX Swap), (Synthetic Forward Contract), (FX Option), in se kaj bi se našlo.....
Vse ne spada v isti koš razlike so očitne....

Najbolj interesantno predstavlja promtno (spot) valutno trgovanje, ki ga fizična oseba lahko opravlja sama in po zakonu ne pade pod obdavčitev (v kolikor je ne opravlja v okviru svoje osebne dejavnosti). Davčna stopnja je tako 0%.

Nekdo brez dostopa do 6 glavnih agencij kot si ti napisal lahko dolgoročno dela pozitivne donose, to da jih ne mora ni res.
Je pa res da bodo ti donosi nižji. Ob pravilnem trgovanju zadošča tudi 40% uspešno (+) zaprtih pozicij (se pravo od 10 odprtih pozicij sem v 4 uspešen in v 6 neuspešen).

Zakaj trajderji zbira vlagatelje je pa popolnoma jasno. Vsakega dobrega trajderja cilj je da zbere v upravljanje toliko sredstev, da lahko postane brovker s svojo platformo (mislim da je še vedno meja 250M). kaj to pomeni…dostop do stopenj naročil, ki jih navadni smrtniki ne vidimo, informacija o volumnu trgovanja, itd itd –to pa so inf. ki ti dajejo ključno prednost in lahko pri trgovanju glede na gibanje tečaja/volumen ustvariš lepe donose.

Donosi pri valutnem trgovanju, ki se izražajo v % so nerealni kazalec donosov če višina sredstev ni znana. 50% mesečni donos je mala malica (če pa ti povem na kakšen vložek se boš pa smejal.).
Riziko, trgovanje se z višanjem sredstev zmanjšuje in lažje je ustvariti večji (%) donose pri 10.000 EUR kot pri 1.000.000 EUR.

Kar se tiče pa obdavčitve kot si jo ti napisal pa tudi ne vem če bi v tem primeru držala. Nisem bral celotne teme. Glede na prebrano bi sklepal, da lahko v poštev prideta dva scenarija obdavčitve.
Če račun predstavlja upravljalni račun(sklad), s katerim trguje pravna oseba, so obdavčena izplačila. (Se pravi če opraviš 100 enot, ti jih 50 ostane, ki padejo pod davek od dobička).
Če pa je trgovalni račun vezan nate in ti trguješ na podlagi predlaganih/podanih informacij oziroma priporočil in je to (spot) valutno trgovanje pa je zadeva neobdavčena (ostane ti 50 enot).
Lahko me pa popraviš….