Prihajajo in odhajajo naj pa kar lepo v svojem prostem času, kot vsi ostali ...Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Ne, vendar je treba računati še 1 ura prihod, 1ura odhod, malica in počitek, pa smo na štirih, petih urah efektive, kar niti ni slabo če vzamemo za primerjavo nekoga ki dela v kaki pisarni.
Vsak dan?Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:Ma me prav zanima, Keber&co., kako bi zavzeto vihali lopato VSAK dan, za tisti par €€€. Me prav zanima. dej, dej
Saj so dali Italijanom par predorov za naredit, pa so še vse morali naši dokončat.Citat:
Uporabnik poldo pravi:
To bando na darsu razpustit in pozapreti ,ter izgradnje cest prepustiti kvalitetnim in izkusenim zahodnim firmam ,naj nasi amaterji gradijo kaksne montazne hleve in kurnike ne pa cest.
Seveda, ko pa naši ponudijo 50% ceno na začetku, nato pa podaljšajo rok za 2× in ceno dvignejo za 8×... Če bi Avstrijci in Švicarji to upoštevali, bi nam dali ponudbo za izgradnjo ''for free'', pa bi kasneje ''malo'' dvignili ceno...Citat:
Uporabnik keber pravi:
Saj so dali Italijanom par predorov za naredit, pa so še vse morali naši dokončat.Citat:
Uporabnik poldo pravi:
To bando na darsu razpustit in pozapreti ,ter izgradnje cest prepustiti kvalitetnim in izkusenim zahodnim firmam ,naj nasi amaterji gradijo kaksne montazne hleve in kurnike ne pa cest.
Avstrijci pa Švicarji se pa sicer prijavljajo na naše razpise (oz. so se), samo hudič, ko pa so tako dragi. Že ne bodo hodili sem delat za male pare.
V želji po nedojemanju bistva, pričnemo dlakocepiti?Citat:
Uporabnik keber pravi:
Vsak dan?Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:Ma me prav zanima, Keber&co., kako bi zavzeto vihali lopato VSAK dan, za tisti par €€€. Me prav zanima. dej, dej
Recimo dvakrat, trikrat na zimo. Ostali del zime se pa po jajcih praskajo. Za tistih "par evrov".
A Avstrijci in Švicarji pa misliš da tko ne znajo?Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Seveda, ko pa naši ponudijo 50% ceno na začetku, nato pa podaljšajo rok za 2× in ceno dvignejo za 8×... Če bi Avstrijci in Švicarji to upoštevali, bi nam dali ponudbo za izgradnjo ''for free'', pa bi kasneje ''malo'' dvignili ceno...
Ne rečem, da ne znajo, konec koncev je ''naših'' poceli evropi dovolj... vprašanje je, če to delajo...?Citat:
Uporabnik synthman pravi:
A Avstrijci in Švicarji pa misliš da tko ne znajo?
Sicer pa za spremembo načrtov niso krivi gradbinci, temveč dars. Naj bi DARS dal razpis za tisto, kar želi da se zgradi in nato plačal dogovorjeno ceno. Nič lažjega.
Točno tako, pa tudi spreminjajo načrte, recimo se dars kasneje "spomni", da bi bil predor lahko širši, pa da ima še izhod na celovško npr. V zadovoljstvo obeh strank bi tud jest rekel.Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Ne rečem, da ne znajo, konec koncev je ''naših'' poceli evropi dovolj... vprašanje je, če to delajo...?Citat:
Uporabnik synthman pravi:
A Avstrijci in Švicarji pa misliš da tko ne znajo?
Sicer pa za spremembo načrtov niso krivi gradbinci, temveč dars. Naj bi DARS dal razpis za tisto, kar želi da se zgradi in nato plačal dogovorjeno ceno. Nič lažjega.
Ni vedno DARS kriv, velikokrat se pri predračunu ''zmotijo'' glede podlage, pa glede materiala, pa konec koncev za kako leto glede dogovorjenega roka... in nato ustrezno korigirajo končno ceno... v zadovoljstvo obeh strank, saj vsakemu pade v žep zajeten kos recimo temu ''provizije''.