veganka: uživanje mleka v nasprotju s feminizmom!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Vir

confused-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
a veganske femisnistke lahko jedo sadje iz dreves, ki majo ločen moški in ženski spol?
a za vegane restline niso bitja? in a to to jedo semena - zarodke rastlin - zanje ni genocid in izkorišanje brez primere?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Vegani ne uživajo nobenih živil živalskega porekla...

Primerjava med rastlinami in živalimi je neumna, ker so zelo velike razlike. Potem greš lahko v drugo skrajnost, zakaj ne jemo ljudi (v bistvu je manjša skrajnost, ker razlika med živaljo in človekom še zdaleč ni tako velika)?

In ja, da krava producira mleko mora biti oplojena, oplodi jo človek, tako da gre za neke vrsto zoofilijo?

Aja, nisem vegan, da ne bo kdo mislil...
smile-1.gif

Se pa splača pogledati spodnji video za razumevanje veganstva:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:
In ja, da krava producira mleko mora biti oplojena, oplodi jo človek , tako da gre za neke vrsto zoofilijo?
Torej ima izjava "Za vse sem sam, pa še krava se goni" korenine v realnem življenju
confused-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.141
3.196
113
Kar je še bolje včeraj sem slišal od veganke da ne nosijo niti usnjenih čevljev

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Res je tudi, tudi usnja, krzna, itn. ne uporabljajo. Skratka nobenih artiklov živalskega porekla.

Glede krav, tole:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
jaz sem pred elti bral, kako so rastline čuteča bitja. kako so se odzivale na glasbo in še marsikaj. sicer pa so vsekakor živa bitja. tako, da niso vegani nič boljši.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
članek je bedarija. tisto o rezanju kril je bilo v modi nekaj let pa se ni obneslo, saj so večino matic s porezanimi krili čebele pospravile. rojena ni odpravilo tudi, če je niso pospravile, saj je iz panja šla pač mlada matica (ponavadi odide stara). škandal je, da nekdo leta 2012 piše o rezanju kril.
trot pa v vsakem primeru umre. en seks pa škripne. pa če že oplojuješ matico na tak način ji moraš priskrbeti več trotov. minimalno 5. v naravi se matica sicer pari z do 20 troti. enkrat v življenju ima en ganbang potem pa nič več.
sladkor se čebelam za zimo, da ej ker bi med čez zimo kristaliziral, pozimi čebela ne more ven po vodo, da bi med stopila ter bi tako taka družina propadla.
strup...
hysterical-1.gif
ne tukaj je pa hajhujše nakladanje. teli vegni šerijo več krive vere kot cerkev. čebele pri tako oddaji strupa ne umreje. žela ne nikamor zapičijo, saj je površina gladka in tako ga brez problema spet potegnejo v zadek.

torej močno bolan in lažnjiv članek. ne vem od kot tem veganom toliko sovraštva in verbalnega nasilja nas sočlovekom. menda celo trdijo, da so mirljubni...

Nazadnje urejeno:

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:

Se pa splača pogledati spodnji video za razumevanje veganstva:

Prej razumevanje veganskega fanatizma. Pa ne rečem, da se z ničemer ne strinjam.

Bi pa tipa jaz poslal kam med leve, tigre, volkove ali orke in mu dal šanso, da še njim razloži kaj o veganstvu.
evil.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Za take bo kmalu sveža paša, trava že poganja, paša bo mehka in sveža, pa še krize ne bodo občutili ker trava je zaston...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik skala pravi:
jaz sem pred elti bral, kako so rastline čuteča bitja. kako so se odzivale na glasbo in še marsikaj. sicer pa so vsekakor živa bitja. tako, da niso vegani nič boljši.

hysterical-1.gif

Se tudi pogovarjaš z rožami? Ti kaj odgovarjajo?
smile-1.gif

Pri medu pretiravajo, so pa dosledni...
tongue-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.577
5.892
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:

rastline se definitivno odzivajo na dražljaje iz okolja. recimo tigmotrofizem (odziv na dotik) je eden izmed najlažje vidnig.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.164
709
113
travojedov ne bom nikoli razumel. sem zaprisežen mesojedec in me tisto o stegnih in krilih in ne vem kaj še vse sploh ne prizadane, ampak sem ratal lačen
smile-1.gif

človek je vsejed. mora jesti meso, zelenjavo, etc.... v preteklosti je bil človek lovec in je lovil za svoje preživetje,je z razmišljanjem in uporabo možganov prišel do hrane, če bi bil pa travojed bi pa samo šel na vse štiri in mljaskal travo (ne dobesedno) in nebi potreboval razmišljati skoraj čisto nič.

najbolj na živce mi grejo ljudi ko hočejo druge spremenit. ajde če maš ti tako mnenje ne ješ nič živalskega ok, ampak pusti druge pri miru. jz tut drugim ko gremo na malco ne težim da si morejo šnicl naročit, vsak si naj naroči kar mu paše, solatni krožnik, šnicl al pa kos kruha in s ene zmrdujem nad njihovo odločitvijo.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Sklepam, da zaradi tega, ker so krave zlorabljene (posiljene) pri oplojevanju in pač feministke so proti zlorabljanju/poslijevanju ženskega spola? Ker piše veganka torej ne gleda samo na ljudi.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Na spomlad bo sploh zafrknjeno za vegane, saj ne bodo več vozili avtomobilov, zaradi ubogih mušic in čebelic. A da jih vseeno vozijo? A tko. Hmmm.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik titov pravi:

hysterical-1.gif

Se tudi pogovarjaš z rožami? Ti kaj odgovarjajo?
smile-1.gif

Pri medu pretiravajo, so pa dosledni...
tongue-1.gif
ti se pogovarjaš s psom in mačko jaz pač z drevesi, nisva si tako različna čeprav tega nočeš priznati. sicer pa niso vegani nič bolj dosledni. ena živa bitja proglasijo za hrano in jih brezbrižno izkoriščajo druga pa so sveta...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
meni ni jasno, zakaj feministke ne smejo uživati mleka
daš vir potem pa sprašuješ
stupid-1.gif

me zanima če feministke vrjamejo tudi v moško posilstvo. in me zanima če lahko jejo jajca bogih posiljenih bikov, ki jim hudoben kmet spermo krade... (v primeru, če feministka ni tudi veganka)

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Mi dva si nisva tako različna, je pa razlika med drevesom in psom. Če je ne vidiš, potem, je pač ne vidiš. Torej, po tvoje je vse enako? Žival=človek=rastlina?