saj..dokler je, a vedno bolj se zažirajo v naš lajf.
je bil vegi oddelek pred 20 leti v trgovini? ne. Danes je. Čez 20 let bo že čez polovico trgovine, ipd.
Kot tudi največji zagovorniki veganstva (večinoma v mestih) še niso posadili ničesar kar jejo, izpulili in predelali, da jim je užitno.Ja, imenoval se je sadje in zelenjava.
20 let nazaj tudi nisi dobil vakumiranih narezkov, ampak je lepo teta za pultom drsala salamoreznico gor in dol. Tudi vakumiranih zrezkov ni bilo, zrezal je kolikor si rekel in ti dal v vrečko. Tudi ponudba mlečnih izdelkov je bila precej manjša. Kdo je vedel za razne pogrej-in-pojej variante.
Zdaj je pa ponudba vsega šla gor. Veganska mleka kupujejo tudi tisti z alergijo na laktozo, kar si prej dobil samo v specializiranih trgovinah. Zelenjavni polpeti pa tudi niso slabi. Šnicla pa ti ne bo nihče vzel. Če ti ga bodo, pa boš dobil žužke v zameno.
Je pa zanimivo, ponavadi so največji nasprotniki veganov tisti, kateri še nikoli niso ubili živali, kaj šele da bi mesarili.
Ne poznam nobenga otroka vegetarijanca, ki bi sploh poizkusil meso (mogoče še pridejo do kakšnega piščanca pohančka)..ostalo pa bolj ne, ker jim smrdi kot največji drek.
Me prav zanima, od kod ti podatki. V Sloveniji je zelo malo veganov, tako da če imata 2 od njih slabe zobe, je to verjetno že kak procent. Poleg tega pa - kdo z zobozdravnikom debatira o prehranjevalnih navadah?Kot zanimivost. Moj zobar je zadnjic, ko me je obdeloval, debatiral z asistentko, da so na nekem srecanju zobarjev prisli do sklepa, da je delez veganov s slabimi zobmi ekstremno velik proti delezu vsejedcev.
Me prav zanima, od kod ti podatki. V Sloveniji je zelo malo veganov, tako da če imata 2 od njih slabe zobe, je to verjetno že kak procent. Poleg tega pa - kdo z zobozdravnikom debatira o prehranjevalnih navadah?
Predvidevam, da imajo kakšno srečanje tudi v tujini.Me prav zanima, od kod ti podatki. V Sloveniji je zelo malo veganov, tako da če imata 2 od njih slabe zobe, je to verjetno že kak procent. Poleg tega pa - kdo z zobozdravnikom debatira o prehranjevalnih navadah?
Se ti res zdi, da jih je malo? Evo tako zelo na hitro brez posebnega razmišljanja se jaz spomnim 7 oseb med znanci ki jih toliko poznam, da lahko 100% potrdim, da so popolni vegani. Pismo meni se zdi to res veliko, sploh če pomislim, da smo moja družba v glavnem res veliki mesožeri.Me prav zanima, od kod ti podatki. V Sloveniji je zelo malo veganov, tako da če imata 2 od njih slabe zobe, je to verjetno že kak procent. Poleg tega pa - kdo z zobozdravnikom debatira o prehranjevalnih navadah?
Vidiš to me je pa zdaj zaskrbelo. Kaj ni Golob nekaj fantaziral o omejevanju mesa? Tako se začne...počasi...Meso pa kar tako ne bo izginilo iz večine trgovin, če ne bo politika tega prepovedala. Zato pa hodimo na volitve, da ne bi ...
"Kot so dejali v Slovenskem veganskem društvu točnega števila, koliko veganov je v Sloveniji, nimajo. Po njihovi oceni se številka giba med 1 in 2 %. Kar pa je primerljivo z drugimi evropskimi državami podobnega kova kot Slovenija." (članek iz 2021). Se ti zdi dosti? Torej pribl. 98-99% "mesožerov", ki se počutijo ogroženiSe ti res zdi, da jih je malo? Evo tako zelo na hitro brez posebnega razmišljanja se jaz spomnim 7 oseb med znanci ki jih toliko poznam, da lahko 100% potrdim, da so popolni vegani. Pismo meni se zdi to res veliko, sploh če pomislim, da smo moja družba v glavnem res veliki mesožeri.
Nisem govoril o kakšni ogroženosti ampak sem ciljal na slabe zobe.
V čem je problem, tako se lažje izogneš celemu oddelku, da ne bi slučajno med ostalo zdravo robo vzel kaj tako zdravju škodljivega.