Vegani zopet v akciji

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Zgoraj bi lahko pisalo tudi promocijsko besedilo...

Glede na navedbe

Citiram:

"Medtem ko ponekod z željo varovanja okolja že začenjajo veljati omejitve, se živinorejo, ki okolje onesnažuje bolj kot ves promet, bolj ali manj pušča pri miru."

pa bom prilepil samo tole, da se tale laž ne bo širila predaleč naprej. Podatki so za ZDA, kjer imajo krepko bolj masovno živinorejo kot pri nas, da potratnih avtomobilov niti ne omenjam.

Promet 27%
Elektrika 25%
Industrija 24%
Prebivalstvo 13%
Kmetijstvo 11%

Od tega je potem še ponor toplogrednih plinov pri

Uporaba Zemlje in Gozdarstvo 13%

Efektivno je torej Kmetijski sektor z uporabo zemlje in gozdarstvom na nuli.

Lažite komu drugemu.
Ja to verjetno velja za proizvodnjo v Ameriki. Koliko mesa pa uvozijo iz Brazilije, Mehike ... ?

• Všeč mi je
Reactions: ales85

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.605
3.129
113
V EU najbrž zelo malo, so pa bile neke težnje po povečanem uvozu tretiranih piščancev in zamrznjene govedine.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
V EU najbrž zelo malo, so pa bile neke težnje po povečanem uvozu tretiranih piščancev in zamrznjene govedine.
Tisti procenti so za ZDA.
This annual report estimates the total national greenhouse gas emissions and removals associated with human activities across the United States.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.605
3.129
113
Logično, saj sem tudi zapisal, da oni imajo imajo živinorejo že v ekstremnih količinah, obenem pa vozijo še ogromne avtomobile. Koliko USA uvozi iz Brazilije in Mehike pa ti ne vem povedati. Najbrž so podatki za Brazilijo in Mehiko podobni + onesnaževanje, ki ga povzročijo z uničevanjem gozdov, kar bi morali že davno preprečiti, pa nekako očitno ni interesa.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.446
10.683
113
Ne poznam nobenga otroka vegetarijanca, ki bi sploh poizkusil meso (mogoče še pridejo do kakšnega piščanca pohančka)..ostalo pa bolj ne, ker jim smrdi kot največji drek.

• Všeč mi je
Reactions: cvetka2

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.477
5.010
113
Dokler me noben ne posiljuje z njegovim prepričanjem, je vse v redu.
Nekaj let nazaj sem bil na deževen dan z druščino v kampu in smo si na skupnem prostoru naredili piknik. V kampu je bila tudi skupina iz tujine, ki je delovala "vegansko". Vsaj glede na to, kar smo videli tiste dni. Njihovi otroci so delovali precej "lačni", ker vemo, da se otrokom tisto od sosedov zdi večkrat boljše od domačega. Ponudili smo jim hrano, ampak smo jih poslali najprej, da morajo iti starše vprašat, če smejo. In so smeli in so zelo veselo jedli z nami, starši pa so se pozneje pridružili na pijači, našega mesa pa niso jedli. Meni se to zdi primeren in kulturen odnos v skladu z njihovim prepričanjem. Noben ni nobenega v nekaj prepričeval, za otroke pa se tako ali tako morajo odločiti starši.