Vegani zopet v akciji

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.477
5.010
113
To se mi ne zdi realen problem, dokler je ponudba široka.
Mene v trgovini še nikoli ni prepričalo, da sem ženska, pa je marsikateri oddelek v trgovinah namenjen samo ženskam.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.640
113
"problem" je, da je tega vedno več, zdaj je že v hoferju svoj oddelek "vegi"...in ljudje, ovce pač kot smo, sledimo nečemu in vedno vedno več jih bo...potem pa to več ne bo "njihov" problem, ampak vseh nas...

Vegi oddelki so, ker obstaja povpraševanje po takih izdelkih.
Mesni oddelek je, ker obstaja povpraševanje po takih izdelkih.
Vogal s kruhom je, ker obstaja povpraševanje po takih izdelkih.

Moram nadaljevati? Ali pa sta se po čudežu tisti tvoji 2 možganski celici že aktivirali in uspeli sprocesirati bistvo.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: endvatri in ales85

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
gre se za to, da je vegi način neprimeren za zdravje.

tako kot mladostniki ne smejo do alkohola, tako bi se moralo omejevat ljudi do konzumiranja vegi hrane

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
saj moj je prepovedan, za deco...z vegi pa se komot šople deco, čeprav jim dokazano škoduje.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.328
2.540
113
Pravkar iz trgovine.
Narezki samostojno pakirana narezana salama. Ali je 80g ali pa cena +3€ embalaže/100g.
Grm nazaj na marmelado. Za nekaj časa

19. jul 2007
2.838
1.562
113
Ne poznam nobenga otroka vegetarijanca, ki bi sploh poizkusil meso (mogoče še pridejo do kakšnega piščanca pohančka)..ostalo pa bolj ne, ker jim smrdi kot največji drek.

Zanimivo.
Jaz imam ravno obratne izkušnje (na sicer omejenem vzorcu oseb). Starši vegetarijanci (+ 10 let), doma vegetarijanska prehrana, otroci sicer lahko jedo po izbiri - nimajo zapovedane vegetarijanske prehrane. Doma sicer težko jedo meso, ker ga načeloma ni. Če pa otroci želijo npr, salamo, jo lahko v trgovini vržejo v voziček.

Ti otroci z največjim veseljem jedo meso pri starih starših (ali pa pri stricu ;-)).

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.112
5.033
113
Nuku`Alofa
Bogi revež, ker boš imel toliko več izbire :valjamse:

Če se na isti kvadraturi trgovine en oddelek širi, je logično za druge artikle manj prostora. Najbolj neumno pa je vegi izdelke poimenovati po mesnih izdelkih - vegi burger recimo. Francija je tozadevno na pravi poti

Če ne jedo mesa, zakaj kupujejo brezmesne nadomestke z imeni iz sveta mesnih izdelkov???

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.477
5.010
113
Mene sicer tako ali drugačno ime izdelka ne ogroža.
Za trgovce ne dvomim, da se obračajo tako, kot je za profit najbolje. Če je v veganskih izdelkih več profita, bo pač večja ponudba in več trgovine bo temu namenjene. Meso pa kar tako ne bo izginilo iz večine trgovin, če ne bo politika tega prepovedala. Zato pa hodimo na volitve, da ne bi ...

Zadnjič sem debatiral s frizerko, kako se je njen poklic spremenil. Pred desetletji za njeno mamo je bil glavni biznis moško frizerstvo in storitve britja. Tam je bil denar, ženske frizure niso bile resen biznis, ker so ženske šle do frizerja precej redko. Danes je pač precej obratno. Svet se spreminja, še zmeraj pa moški lahko pride k frizerju in mu skrajša lase.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Najbolj neumno pa je vegi izdelke poimenovati po mesnih izdelkih - vegi burger recimo. Francija je tozadevno na pravi poti
S tem se pa tudi jaz strinjam, do neke mere.

Če se na isti kvadraturi trgovine en oddelek širi, je logično za druge artikle manj prostora.
To drzi, ampak to se ne spreminja "kar tako", pac pa glede na povprasevanje. Do sedaj smo bili v vecini in ce postanemo manjsina, se to ne bo resilo z zakonodajo.