Vegani zopet v akciji

cvetka2

Pripravnik
1. jun 2021
55
40
18
samo to je res na nek način... Jaz sem prav vesela, da so posebej oddelki in zaradi hypa na veliko napisano, česa vse nek izdelek nima. V preteklosti se je že zgodilo, da sem kaj kupila, potem pa pridem domov, pa berem, da je nek nadomestek tega, kar sem kupovala. Zdaj lahko malo spustim ščite, iz katere zasede me čakajo "izdelki brez vsega".
Tudi meni je tako dosti lažje, da mi ni treba preverjati sestavin pri vsakem izdelku. Win-win :)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Pri surovem mesu se ne rabi nic preverjat. Mogoce poreklo da tiste bolj paranoicne.
Drugace pa samo hop po njem in potem v obdelavo. Brez razmisljanja o miljon Ejev kaj sploh pomenijo

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.844
6.506
113
Pri surovem mesu se ne rabi nic preverjat. Mogoce poreklo da tiste bolj paranoicne.
Drugace pa samo hop po njem in potem v obdelavo. Brez razmisljanja o miljon Ejev kaj sploh pomenijo

Sem velik ljubitelj mesa. Danes me čaka en sočen steak, ali ipak surovo meso redkokdaj kupim v štacuni... vseeno, rada pojem tudi kaj drugega. Kar ima v sebi kaki gram maščobe, pa kaki gram OH, pa malo laktoze pa kej glutena, tudi kako umetno sladilo ali kak drug E me ne vrže iz tira, pa kaka sled okusa tudi ne. In mi je prav, da so "izdelki brez vsega" lično getoizirani, da mi to prikrajša kako minuto časa, da ne rabim brati, kaj se mi podtika in tudi prihrani kaki evro.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Pustimo pritisnjene agresivne vegane, vendar!

Še bolj imbecilno, oz. spreverženo, je pa dejanje na zgornjem posnetku.

Sam sem velik ljubitelj mesa, vendar ravno zaradi takih primerov praktično ne kupujem več mesa po štacunah, ker s tem avtomatsko podpiraš mesarsko industrijo, ki je postala neustavljiv stroj, kjer kakovost mesa in predvsem zadnje poti živali ni več pomembna. Šteje samo zaslužek.

Meso kupujem pri rejcih, ki jih tudi osebno poznam. Vem kako živijo in umrejo njihove živali. Tole tudi z veseljem več plačam

Meso je prepoceni, je se praktično vsak dan, v vsaki možni obliki, vprašljive kvalitete. Ogromno se ga zavrže...ta sistem pač ni zdrav in ne bo moral funkcionirati na dolgi rok, kar je tudi pravilno.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.892
113
v lokalni ostariji

Sam sem velik ljubitelj mesa, vendar ravno zaradi takih primerov praktično ne kupujem več mesa po štacunah, ker s tem avtomatsko podpiraš mesarsko industrijo, ki je postala neustavljiv stroj, kjer kakovost mesa in predvsem zadnje poti živali ni več pomembna. Šteje samo zaslužek.

Meso kupujem pri rejcih, ki jih tudi osebno poznam. Vem kako živijo in umrejo njihove živali. Tole tudi z veseljem več plačam

Meso je prepoceni, je se praktično vsak dan, v vsaki možni obliki, vprašljive kvalitete. Ogromno se ga zavrže...ta sistem pač ni zdrav in ne bo moral funkcionirati na dolgi rok, kar je tudi pravilno.
Si ti kdaj bil na domacih kolinah? Pa je mesar zgrešil ali pa je pištola (v novejšem času) zatajila? Si videl kako se s sekiro omami?

V klavnicah je načeloma vredu poskrbljeno. Pride pa kdaj pa kdaj to zapletov

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Bil, večkrat.
Nisem pa še doživel da bi udarna pištola zatajila. K sreči sem premlad da bi doživel barbarsko "omamljanje" z batom za drva cepit...vem da se je to delalo pred mojim rojstvom. Bilo je, kar je bilo, je pa tako ravnanje v današnjem času nedopustno. Da pride do zapletov, tudi pri operacijah ljudi, vendar so redki...Zdi se mi, da pa v mesarski industriji niso tako redki.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Pistola ne zataji, mesar fali "lokacijo", potem pa imas lahko "veselico".
Vcasih ti dovoli popravljat s pistolo, vcasih pa zival postane "zivahna" in takrat....
Zakaj fali? Zato ker glave pujs nima pri miru....
Elektricne "slisalke" so boljsa pogrutavscina kar se tega tice.

• Všeč mi je
Reactions: pocast

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.756
6.137
113
blizu močvirne prestolnice

No, jaz jem 95 odstotkov domačega mesa.

• Všeč mi je
Reactions: pocast

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Pač živali je treba omogočiti čimbolj dostojen in nestresen odhod na oni svet. Ne razumem zakaj jih je treba vlačiti po vseh možnih koridorjih po klavnicah.

So države, ki dovoljujejo odstrel domače živali npr. na pašniku, tudi pri nas je interes za to, vendar zakonodaja ni. V bistvu se je doseglo ravno obratno, namen klavnice je prvotno ravno to, da nebi po kmetijah malo od oka klali + seveda haccp in ostala testiranja.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Aja pa še nekaj: Tisti izgovor da neki ni pištola za omamljanje delala. Lepo vas prosim, ok, pištola ti zataji enkrat, to opaziš...kaj sledi? Ja menjava, servis, kaj jaz vem, ali pa ustaviš proces. Ne pa da gre še 30 prašičev čez to agonijo. Pol pa rečeš...ja neki ni delal, mi nismo krivi. Ma klinc, sadisti eni!

Pri nas doma ni niti enkrat zatajila, poznam pa zgodbe iz vasi, ko so pijani mesarji malo od oka klali, pa napol zaklane prašiče lovili itd..

• Všeč mi je
Reactions: sajkek