Pac drugacni standardi. Lahko pa svinje posljemo v vojsko/vojno, kjer so standardi se nizji.Američani še ljudi na smrtni kazni ne znajo usmrtiti, mi pa tu pametujemo o navadnem mesarju.
Pač živali je treba omogočiti čimbolj dostojen in nestresen odhod na oni svet. Ne razumem zakaj jih je treba vlačiti po vseh možnih koridorjih po klavnicah.
So države, ki dovoljujejo odstrel domače živali npr. na pašniku, tudi pri nas je interes za to, vendar zakonodaja ni. V bistvu se je doseglo ravno obratno, namen klavnice je prvotno ravno to, da nebi po kmetijah malo od oka klali + seveda haccp in ostala testiranja.
Ker sniper pa nikoli ne zgresi... Oni vedno zadanejo 100%Pa ja, to je to!
Lepo se jo s hrano osami od črede, nepričakovani pok, spusti kri in odpelje v mesnico na analize in razrez.
Ti si nasel svoj vir, se ne rabis vec obremenjevati s tem.jaz v posnetku na prejšnji strani, ne vidim niti enega plusa...
Sicer pa ravno danes, na valu 202, ime tedna, se splača poslušati: https://val202.rtvslo.si/podkast/ime-tedna/583/174921098
Tam si gledal scenarij, ko je snemani vedel, da ga snemajo. Ni primerjave s temi skrivnimi posnetki ljudi med njihovim težkim delom. Načeloma je to kaznivo, ampak začuda se pri nas to nikoli ne preiskuje. Kdo bi razumel, zakaj ne. Pa tudi IP se ne zgane, ne zaščiti zasebnosti delavcev, zahteval pa je umik storitve, kjer si lahko videl za avto, če ima vinjeto.Ravno vceraj videl video, da pride na odstrel krave na travnik, kjer se pasejo, nastavi snajper in direkt v celo. Krava se v trenutku prevrze into je to.
Ker sniper pa nikoli ne zgresi... Oni vedno zadanejo 100%
Bodimo posteni in si priznajmo, da ima vsak nacin svoje pluse in minuse. Noben pa ni brezpogojno, 100% uspesen.
Kdor se s tem ne more sprijazniti, naj pac mesa ne je.
To me itak ne moti, ampak je vsaj posteno priznanje ciljaBi pa naj bila boljsa kvaliteta mesa
Tega pri nas ne boš ravno videl, razen, če bi šlo za prisilni zakol, pa še takrat je vprašanje če bi to sploh bilo izvedljivo (99% NE), ker so zadevo zbirokratizirali do onemoglosti.Ravno vceraj videl video, da pride na odstrel krave na travnik, kjer se pasejo, nastavi snajper in direkt v celo. Krava se v trenutku prevrze into je to.
Morda v srbiji....v Sloveniji vsekakor ne.Ravno vceraj videl video, da pride na odstrel krave na travnik, kjer se pasejo, nastavi snajper in direkt v celo. Krava se v trenutku prevrze into je to.
No, pištola zataji. Premalo useka. Se zgodi. Na vsakih x nabojev pride en "fals". Nedopustno je iskanje krivcev...Bil, večkrat.
Nisem pa še doživel da bi udarna pištola zatajila. K sreči sem premlad da bi doživel barbarsko "omamljanje" z batom za drva cepit...vem da se je to delalo pred mojim rojstvom. Bilo je, kar je bilo, je pa tako ravnanje v današnjem času nedopustno. Da pride do zapletov, tudi pri operacijah ljudi, vendar so redki...Zdi se mi, da pa v mesarski industriji niso tako redki.
ampak v isti alkoholni veji.Jagri so v čisto drugi "pravni" veji