Vegani zopet v akciji

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.756
6.143
113
blizu močvirne prestolnice
:)
Jaz bom še naprej pretežno nakupoval v domačem zamrzovalniku. Koline bodo čez kak teden. Zoprno opravilo, ampak kdor ga ni sposoben opraviti, bi res moral biti vegi. Pošteno bi bilo.
Mi smo govedo zaklali v začetku novembra,pujska v začetku decembra,pred tem žrebička,zajce in kože. Vse domače. Pujsa sem tako kot vsako leto držal za tace, je hitro šel na oni svet. Seveda ne sme manjkati vinček,pa ne za pogum ampak ker to pač paše zraven. Ves naštet meso futran z domačo hrano.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new in darjan

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
No pa bodo vegancki dosegli da bo en slovenski proizvajalec propadel. Bodo pa tujci toliko bolj vozili v Slovenijo. Ker tujci pa prosijo kravico da se sama na nož nasadi.

Na žalost klavnica ni lep pogled.
Tako je. Zato pa je toliko lepši pogled v proizvodnji, kjer se proizvaja kruh, testenine, tofu, razne omake ... Tu enostavno ni tistega slabega občutka.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
ozze.. Daj priporocam, da zastartas pc in pogledas studije glede teh stvari, ki si jih opisal. Isci kaj v zvezi z insulin resistance, fatty liver, hearth attack in podobno. Pozabi na mascobe, ohji so rak rana danasnje druzbe. Ai lepo povzel, kateri so to.

Clovek je meso ze vse od svojega obstoja. Ne samo da je, tudi nujno je za normalni razvoj. Da, zival mora biti 120% omamljena in cutiti nicesae, ce se mene vprasa.

Vi vegiji... Kaj dajte pau, macki za jest? Pricakujem odgovor. Dvomim, da jejo zelje pa korenje.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.892
113
v lokalni ostariji
ozze.. Daj priporocam, da zastartas pc in pogledas studije glede teh stvari, ki si jih opisal. Isci kaj v zvezi z insulin resistance, fatty liver, hearth attack in podobno. Pozabi na mascobe, ohji so rak rana danasnje druzbe. Ai lepo povzel, kateri so to.

Clovek je meso ze vse od svojega obstoja. Ne samo da je, tudi nujno je za normalni razvoj. Da, zival mora biti 120% omamljena in cutiti nicesae, ce se mene vprasa.

Vi vegiji... Kaj dajte pau, macki za jest? Pricakujem odgovor. Dvomim, da jejo zelje pa korenje.
Eni bedaki so to poizkusili naredit
Po novem obstaja tudi vegi pasja hrana. Kako sibkega zdravja so potem, pa ni vazno
Obstaja ja, ko pa kuža vidi meso se mu zmesa

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.004
3.691
113
Zakaj pa naj kuž-muc ne bi smel jesti mesa. Oni niso ljudje. So pa kljub temu naši družinski člani.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83

nimam domačih živali, tako da ne morem odgovorit.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.987
10.739
113
kod Džej-Zija

Poznam eno tako vegetarianko. Njej se živali smilijo, za svojega mačka hodi pa na tržnico po taboljše kose puranjih prsi. :valjamse:

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Glede boljših kosov puranjih prsi ne bi komentiral ampak dela prav, da živali ne trpinči s kako vegetarjansko/vegansko prehrano.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.477
5.011
113
Vsak naj živi (in je) po svojem prepričanju. Samo naj ne vsiljuje tega prepričanja kot edino zveličavno resnico drugim.
Narava je definirala, kaj lahko jemo, kako se lahko razmnožujemo, kake barve polti ljudje živijo v določenem geografskem območju in še marsikaj. Deviacije od tega ne morejo biti primarna smer, ki bi se je morali vsi držati. Ni pa prav, da jih prepovemo.
Klavnice morajo izboljševati svoje postopke predvsem zaradi ljudi, ki tam delajo. Ker je to delo težko in občasno tudi nevarno.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.332
2.540
113
Bojkot Košakov!
Gremo k Finguštu ali na pišančka.
Še bolje. Bojkot vseh trgovin, kjer prodajajo slovensko meso.
Kras pa ima tako ali tako vso surovino iz Madžarske.

Takole delajo z rastlinami drugod po svetu! Ne pri nas.

Posnetek zaslona 2021-12-22 100653.jpg

Posnetek zaslona 2021-12-22 100624.jpg

• Všeč mi je
Reactions: darjan

giovanotti

Fizikalc
20. dec 2012
181
103
43
Bojkot Košakov!
Gremo k Finguštu ali na pišančka.
Še bolje. Bojkot vseh trgovin, kjer prodajajo slovensko meso.
Kras pa ima tako ali tako vso surovino iz Madžarske.

Takole delajo z rastlinami drugod po svetu! Ne pri nas.

Poglej priponko 51390

Poglej priponko 51391
Kaj pa dinozavri z velikimi vlažnimi očmi? Brez njihove (mineralizirane) biomase, Brazilec ne more preorat pravkar požganega pragozda. Pa tudi VanZ ne more pripeljat goji jagod za tofu posladkat.

Carpe diem, naši zanamci so iznajdljivi in prilagodljivi.