Vegani zopet v akciji

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Nazadnje urejeno:

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.436
2.183
113
Se strinjam.

Mislil sem na Arabce in žide. Isti klinac, samo vsak v svojo smer usekan

2. jul 2020
5.041
6.571
113
Tudi Evropejci nismo čist čisti. V zadnjih 500 letih sfukali cel svet, uničili ogromno kultur ....
Aja, pa kaj vse zahodne korporacije počno po Afriki, Srednji in Južni Ameriki, Indoneziji ...

Kdo je sfukal? Angleži, Španci, Portugalci in Nizozemci. 500 jebenih let nazaj so pri nas Turki ugrabljali otroke. Kasneje pa smo bili precej zaposleni, da smo se klali med seboj.

Raje glej kaj počnejo kitajske korporacije sedaj po tvojih omenjenih državah. Seveda smo pa na koncu po pranju medijev vsega krivi belopolti evropejci.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.517
3.892
113
Ljubljana
hmpg.net
Kdo je sfukal? Angleži, Španci, Portugalci in Nizozemci. 500 jebenih let nazaj so pri nas Turki ugrabljali otroke. Kasneje pa smo bili precej zaposleni, da smo se klali med seboj.

Raje glej kaj počnejo kitajske korporacije sedaj po tvojih omenjenih državah. Seveda smo pa na koncu po pranju medijev vsega krivi belopolti evropejci.
Neverjetno poznavanje zgodovine in ekononije v tako kratkem sestavku.

PS. Libija je v Afriki - Kitajci?

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.340
2.543
113
Tako kot pri nas, s

Tudi Evropejci nismo čist čisti. V zadnjih 500 letih sfukali cel svet, uničili ogromno kultur ....
Aja, pa kaj vse zahodne korporacije počno po Afriki, Srednji in Južni Ameriki, Indoneziji ...

In kaj si ti Evropejec naredil/popravil/izbolšal? Sam stokaš.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
In kaj si ti Evropejec naredil/popravil/izbolšal? Sam stokaš.
Sem samo povedal, da evropejci nismo nič boljši.

Kaj sem jaz naredil, popravil izboljšal ?
V bistvu nič revolucionarnega. Sem prepričan, da lahko vsak kot posameznik s svojimi dejanji naredi-prispeva ogromno.

Nekaj mojih drobtinic
- 80 % hrane ki jo kupim je od lokalnih kmetov.
- hrani, ki je pri nas ni mogoče pridelati (kava, banane, kakav, čokolada) dam prednost pri nakupu tisti, ki ima nalepko fairtrade.
- poskušam živeti po principih 'zero waste'. Še vedno pridelam za kakšno vrečko mešanih odpadkov na nekaj mesecev.
- zobna ščetka iz bambusa.
- brijem se s kovinsko britvico.
- za pomivanje posode se uporablja gobica lufa
- ne jem hrane iz mesa in živalskega izvora. Pri tofuju je soja iz Evrope!
- oblek nisem kupil že več kot sedem let z izjemo treh mikic, pa še tu sem gledal na sestavine in izvor.
- zadnje čevlje sem kupil pred tremi leti slovenskega proizvajalca.
- vozim 10+ let star avto.
- lani sem menjal mobitel. Pri tem mi je bil bistven parameter, da je aparat odprt lahko menjaš OS, ter da ima dolgo podporo za posodobitve osnovenega OS. Da lahko kupiš posamezno komponenot v primeru okvare.
- izogibam se kupovanja dobrin od korporacij. Vseeno lani kupil nove superge po 10+ letih
- na dopust se ne vozim z letali ali bog nedaj križarkami.
...

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113

V bistvu nič revolucionarnega. Sem prepričan, da lahko vsak kot posameznik s svojimi dejanji naredi-prispeva ogromno.

Nekaj mojih drobtinic
- hrani, ki je pri nas ni mogoče pridelati (kava, banane, kakav, čokolada) dam prednost pri nakupu tisti, ki ima nalepko fairtrade.
- poskušam živeti po principih 'zero waste'. Še vedno pridelam za kakšno vrečko mešanih odpadkov na nekaj mesecev.
- oblek nisem kupil že več kot sedem let z izjemo treh mikic, pa še tu sem gledal na sestavine in izvor.
- lani sem menjal mobitel. Pri tem mi je bil bistven parameter, da je aparat odprt lahko menjaš OS, ter da ima dolgo podporo za posodobitve osnovenega OS. Da lahko kupiš posamezno komponenot v primeru okvare.
- izogibam se kupovanja dobrin od korporacij. Vseeno lani kupil nove superge po 10+ letih
...
ti dam 10 pik za načelnost
pa -10 za naivnost...

si predstavljaš, kaj bi blo, če bi se vsi tako obnašali?
naša "zahodna" civilizacija gre v 14 dneh v maloro... ode 80% služb tisti moment... mal kasneje pa še ostalih 20, vključno s kmeti

zombi apokalipsa... kjer bojo fair trade banane še najmanjši problem, ker se bomo za črviv krompir obmetavali s plutonijem

sej po eni strani ste mi simpatični... po drugi strani se vas pa bojim....

Nekaj mojih drobtinic
...

a skret papir kupuješ al rabš listje iz bližnjega gozda?