žal mi je, da je tale naša potrošnja šla v tri krasne...posnetka nisem gledal do konca (ne morem...ko pa zraven mene drnjoha kosmati štirinožec..). vsekakor mi je jasno, da je meso del našega menija (vegani vneto odkimavajo). problem je, da ga je danes absolutno preveč. včasih smo imeli enkrat tedensko meso na jedilniku (tko, 30 let nazaj...recimo). sedaj pa meso že povsod in vedno. tudi to verjetno ni najbolj zdravo (vegani vneto prikimavajo...). ampak. tele živali bi pa lahko šle na oni svet na malo boljši način. ja, tudi mesarji so le ljudje (vegani vneto odkimavajo) in to morajo početi. tudi vem, da so na vasi včasih (ali pa še vedno no) prav nič humano klali živali. hec je le v tem (domnevam), da mora biti žival živa, da odteče kri. in to je največja ironija...naj mi kak majstr pove, kaj se zgodi z mesom, če je kri še v njem? recimo kitajcem to ni problem, ko premlatijo psa k norca, preden ga ubijejo, da je meso bolj okusno (naj bi to sedaj prepovedali-jesti pse).
skratka, nisem naiven, da bi zacepetal z nožicami in šel letet pred tovarno s plakatom, ker vem, da nič ne morem. zadnjič sem slišal, da je v braziliji 500 miljonov glav govedi. si sploh ne predstavljam, kako to tam gre...res ne.
mah...nisem softič, ampak žival, ki pač živi samo za potrebe človeka, si ne "zasluži" takega konca kot te na posnetku. jup, naivnež sem. ni mi pa vseeno.