Vaš ljubljanski šerif

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
A si ti ljubljančan da natančno poznaš lokacijo in situacijo ali samo en prekotrojanski nabijač, ki ima probleme z avtoriteto? Če je prepoved je prepoved in pika. Pelji se na Dunaj, pa se vozi po trgu okoli Štefanove katedrale. Potem pa poročaj koliko si se lahko pregovarjal z lokalnimi šerifi, da če fijakarji lahko da lahko tudi ti. Mislim katere izpade imaš. Dejansko člevek pri zdravi pameti ne more toliko provocirati kot ti...
Okol Stefanove katedrale tudi vozijo avtobusi pa tramvaji, teksisti pa ne smejo?
Je pa sedanja ureditev Slovenske ceste zelo slaba s strani varnosti, da je tako dokazuje nesreča s smrtnim izidom.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Omejitev 30km/h je slaba z vidika varnosti? Kako za hudica pri 30km/h lahko nekoga ubijes (teoreticno se seveda da v primeru, da voznik spi za volanom, pesec pa se uleze pod avto). Se enkrat, ce se vozniki drzijo omejitve pa seveda pesci ne mecejo pod kolesa, se tam ne more zgoditi nic.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Je pa sedanja ureditev Slovenske ceste zelo slaba s strani varnosti, da je tako dokazuje nesreča s smrtnim izidom.

Ravno zadnjič sem šel nazajgrede iz svojega kolesarskega potepa čez center LJ da pač malo preverim utrip v centru. In glej ga zlomka medtem ko sem sam uspel varno vozit za LPP avtobusom (šel je veliko manj kot 30km/h)...se je mimo mene po zadnji pripeljal brazilc na fully-u in začel prehitevat bus z pol metra bočne razdalje...seveda je pri tem požel aplavz mnogih membrainov v centru...

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Omejitev 30km/h je slaba z vidika varnosti? Kako za hudica pri 30km/h lahko nekoga ubijes (teoreticno se seveda da v primeru, da voznik spi za volanom, pesec pa se uleze pod avto). Se enkrat, ce se vozniki drzijo omejitve pa seveda pesci ne mecejo pod kolesa, se tam ne more zgoditi nic.
Seveda je ureditez z varnostnega stališča slaba, nesreča to lepo dokazuje. Prej pa 20 let ni nihče nikogar ni do smrti povozil. Praviš če, če, če.... kaj pa če ne? tudi to moraš uoštevat pri varnostnem tveganju. Saj ograja na mostu je tudi povsem nepotrebna, ČE vsi vozijo in hodijo po predpisih.

Ti povem zakaj. Ker ko je bilo več prometa, pa ko je bil hitrejši, je vsak pešec dobro pogledal če je varno, preden je šel čez cesto. Sedaj pa kar stopi, misleč saj imam prednost, bodo drugi počakali, bodo drugi peljali po omejitvah, saj ni nikogar.... In nesreča je tu.
Saj omejitev je bila že prej, in tudi ČE - jo je kdo prekoračil, je pešec pogledal in ni stopil pred avto, če se je ta približeval kljub prehitri vožnji.
Manj prometa ne pomeni tudi večjo varnost, ob 2 popoldan, ko je največja gneča se na celovški še ni nihče ubil, se je pa že ob dveh ponoči, ko je prometa malo.

• Všeč mi je
Reactions: asaki

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Ravno zadnjič sem šel nazajgrede iz svojega kolesarskega potepa čez center LJ da pač malo preverim utrip v centru. In glej ga zlomka medtem ko sem sam uspel varno vozit za LPP avtobusom (šel je veliko manj kot 30km/h)...se je mimo mene po zadnji pripeljal brazilc na fully-u in začel prehitevat bus z pol metra bočne razdalje...seveda je pri tem požel aplavz mnogih membrainov v centru...
No mojega aplauza zagotovo nebi požel, je pa pri zagotavljanju varnosti, ukrepov treba upoštevat da idioti so, da je to realnost, in temu prilagodit ukrepe, pane samo višino kazni - kot znajo pri nas. Ter "prislovnično rečeno" naprimer na mostu narest ograjo. čeprav bi bila povsem nepotrebna, ČE bi vsi vozili po predpisih.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Lastniki gozdov in travnikov bi morali isto naredit. Postaviti table zasebna posest in ostro kaznovati meščane kateri se pridejo rekreirat in ropat gobe če ne bi predhodno plačali lastniku gozda in travnika uporabnino za recimo 3 ure.

Pojdi v Avstrijo gobarit brez dovolilnice, če upaš...

Upam, da to čim prej uvedejo tudi v Sloveniji in se dokončno izžene roparje iz gozdov!

• Všeč mi je
Reactions: asaki

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Seveda je ureditez z varnostnega stališča slaba, nesreča to lepo dokazuje. Prej pa 20 let ni nihče nikogar ni do smrti povozil. Praviš če, če, če.... kaj pa če ne? tudi to moraš uoštevat pri varnostnem tveganju. Saj ograja na mostu je tudi povsem nepotrebna, ČE vsi vozijo in hodijo po predpisih.

Ti povem zakaj. Ker ko je bilo več prometa, pa ko je bil hitrejši, je vsak pešec dobro pogledal če je varno, preden je šel čez cesto. Sedaj pa kar stopi, misleč saj imam prednost, bodo drugi počakali, bodo drugi peljali po omejitvah, saj ni nikogar.... In nesreča je tu.
Saj omejitev je bila že prej, in tudi ČE - jo je kdo prekoračil, je pešec pogledal in ni stopil pred avto, če se je ta približeval kljub prehitri vožnji.
Manj prometa ne pomeni tudi večjo varnost, ob 2 popoldan, ko je največja gneča se na celovški še ni nihče ubil, se je pa že ob dveh ponoči, ko je prometa malo.

http://www.gasilci.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=5302

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Da bi pa napravili sistem prijazen uporabnikom, pa v inkasantskem sistemu najbrž ni opcija (npr. dovolili taksistom vožnjo v tem območju - kjer je dovoljeno celo za LPP)

Nekaterim je pač ljubše kaznovanje, evo tega bi ti najraje spravil v zapor za povsem nepomembne prekrške, ki ne ogrožajo nikogar, medtem ko drugi, ki povzročajo nesreče s smrtnimi izidi dobivajo le pogojne kazni. Se jim pač zdi neupoštevanje pravil (redarja?) hujše, kot če nekoga do smrti povoziš.

A to izhaja iz tistih 10 zapovedi, kjer je veruj v boga na prvem mestu, ne ubijaj pa šele na petem ?.

Tusit tiste druge, ki jih omenjaš, bi bilo treba dat za rešete, seveda.
In zkaj bi taksistom psutil tam vozit? Kar se mene tiče, še LPPja ne bi tam skozi gledal.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
a niso rekli da sedaj redarji lahko pridržijo ljudi?

Zadrzijo. Sicer majo oni precej siroke moznosti tudi pri vzdrzevanju javnega reda in miru. Sam to ne prinasa denarja in niso aktivni....

Ena od zadnjih zadev ki sem jih mel se v LJ je bil migrant ki sva ga s sodelavcem po sihtu zaznala pri tatvini telefona... pred zvezdo smo se scotali, po cca 15 min sta prisla mimo redar in policist in vse kar je bilo je bil policist ki mi je ponudil lisice. Ni ga hotel on vklenit ker bi moral spisat papirje, mi ie pa ponudil lisice. Redar je pa malo svetil zraven.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zadrzijo. Sicer majo oni precej siroke moznosti tudi pri vzdrzevanju javnega reda in miru. Sam to ne prinasa denarja in niso aktivni....

Ena od zadnjih zadev ki sem jih mel se v LJ je bil migrant ki sva ga s sodelavcem po sihtu zaznala pri tatvini telefona... pred zvezdo smo se scotali, po cca 15 min sta prisla mimo redar in policist in vse kar je bilo je bil policist ki mi je ponudil lisice. Ni ga hotel on vklenit ker bi moral spisat papirje, mi ie pa ponudil lisice. Redar je pa malo svetil zraven.
Pa če že ne komentiraš redarja (konec koncev je bil v družbi organa prisile 'višjega po činu') ampak da policist, ki je bil na dolžnosti ni hotel izvesti postopka ker se mu ni dalo (kakor razberem iz tvoje objave)... kako pokomentiraš to?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Sej je pokomentiral. Ni se mu dalo jeb... s papirologijo in mediji, ki bi ga verjetno linčali, zaradi napada na krimigranta. Kateri del te zgodbe je najbolj žalosten, si pa sam dočaraj.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Pa če že ne komentiraš redarja (konec koncev je bil v družbi organa prisile 'višjega po činu') ampak da policist, ki je bil na dolžnosti ni hotel izvesti postopka ker se mu ni dalo (kakor razberem iz tvoje objave)... kako pokomentiraš to?
Ti hoces da pokomentiram podatek/izjavo ki sem jo sam dal? A to je sala al resno mislis?

Sem mu osebno podal komentar po koncu postopka.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Pol si pa zelo skromen ce je radovednost tako hitro potesena. =)

Sicer je pa stvar preprosta, ce je nekdo tok zavozen, ga bos tezko spremenil na bolje. Tko da glih nekega posebnega truda nisem vlagal.

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.457
661
113
zakaj mu niso vzeli avta, vozniške, izterjali kazni, če ima že 500 plačilnih nalogov?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
zakaj mu niso vzeli avta, vozniške, izterjali kazni, če ima že 500 plačilnih nalogov?
Kako izterjaš nekaj nekomu, ki dela na črno, po možnosti nima državljanstva in TRR? Za avto zaplenit rabiš sodišče... Očitno tudi državni organi represije in sodstva inso oddelali svojih dolžnosti.

• Všeč mi je
Reactions: B81

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Kako izterjaš nekaj nekomu, ki dela na črno, po možnosti nima državljanstva in TRR? Za avto zaplenit rabiš sodišče... Očitno tudi državni organi represije in sodstva inso oddelali svojih dolžnosti.
Ali pa mu avta zato niso odvzeli, ker še ni pridelal dovolj kazenskih točk.