Varčevanje za otroka

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.973
6.589
113
Odvisno... Sicer pa izpit za avto npr ni tako slaba naložba. Če se moja dva tako odločita zapraviti denar, ne bom nič jezna. Konec koncev ne bom jezna tudi, če ga zagonita za babe. Denarja več ne bo, bo pa lahko kes, da bo ga bolje lahko naložila, ko bosta sama morala nasparati 5-6 kvadratov. Tudi ta je vzgojen. Ali pa bo nostalgija, kako je takrat fletno bo. Nič hudega. Vsak po svoji pameti... V vsakem primeru pa ne gre za znesek, ko bi mu bile druge izkušnje delovnega naroda prihranjene.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Izpit za avto,morebitno solanje itd...600 na leto x 18 let na banki....vse ostalo sparovcki itd...zepnine...torej razpolganje z tistim kar imas.
Pri 18 pa bodo ineli cca 11.000€ blokiranih na racunu za izpit,manjsi prvi avto in se nekaj drobiza za solanje...ce bodo za to seveda 🙈

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
Nazaj na temo, varcevanje za otroka. Kupi stanovanje,vzami kredit, daj not podnajemnike,naj odplacajo kredit.ko bo otrok star 20 let,z njim k notarju, prepisat, pojasnit kaj in kako in čao momci. Works every time... pa vsi srecni in mirni. Pri meni je delovalo...

Jah to je zanimiva opcija ki pa se ne izide ker kredita ne moreš odplačevat z najemnino. Tko od oka stanovanje v Lj 50 m2 =100.000, najemnina je 500 eur-davki in rez sklad in še kaj= neto okoli 370 eur. Na 20 let dobiš za tak znesek okol 55.000 EUR kredita.......torekj moraš iz svojega dat še 45.000 plus konkretna obnova čez 20 let za ene 10.000. tako da dejansko z najemnino odplačaš samo po lstanovanja,....

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Jaja,...na papirju vse lepo fino in fajn, da pa tale račun pije vodo je treba:
1. Vsaj polovico denarja že imet.
2. Dobit najemnika ki bo:
- šel ven ko se bo tebi qrac dvignil
- ostal notri dokler boš ti želel
- ne bo treba v stanovanje fooknit še tretjino njegove vrednosti ko bo šel najemnik ven

Zaenkrat (zadnja tri leta) tudi pri meni špila, ampak se nebi preveč hvalil, ker ne vem kaj bo ko bo najemnik hotel ven, meni pa ne bo do iskanja drugega, oziroma bom jaz rabil stanovanje pa najemnik ne bo hotel ven. Plus seveda to da najemnina ne pokrije celega obroka ampak približno polovico in da so določeni stroški moji.

Hočem povedat, tole lahko pije vodo, z mal nesreče pa od vsega skupaj ostane jebanje in kup sitnosti in stroškov. In nazadnje se temu ne reče več varčevanje za otroka ampak upravljanje objektov (in ljudi v njih).
uf-1.gif