Vandalizem

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Hja,

pri nas je že tako, da bogi revni študentje zaparkirajo cel parking pred blokom in ko prideš po šihtu domov nimaš kje parkirat.

To je verjetno pravilno, saj mora ta ubogi študent prnest rit do faksa in ne more parkirat avta na P+R parkirišču par kilometrov prej, prav tako verjetno ubogim študentkom ne paše plačevati parkirnine. Prednjačijo tablice GO, KP in KR. Naj omenim, da je to na Viču in da verjetno prednjačijo študenti FER-ija. Tudi Šparovo parkirišče, ki je 10 minut stran jim je verjetno predaleč. Aja bogi študentki verjetno nimajo časa iti malo peš.

In ko komu kaj rečeš ima itak pravico parkirat tam ipd, in ja tudi znak je tam postavljen za koga je načeloma dovoljeno.

Ker tudi sam večkrat hodim na izlete naokoli, vljudno naprošam prebivalce iz omenjenih registrskih obnočij, naj javijo na katero dvorišče se lahko parkiram in mi ne bo treba plačevat parkirnine.

Verjetno pa zadnji odstavek itak ne pride v poštev, saj je tukaj večkrat brati, kako bo nekogaršnji avto uničen, če bo stal ob, za, pred, garažo, dvoriščem ipd.
Ja zopet dvojna merila.

Torej ja, čakam ponudbe za nas blokarje, zanimive destinacije pa sem že navedel. Lahko tudi še kraje, kamor radi zahajamo blokarji.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Ja, v tvojem primeru bi bila tudi jaz besna. Parkingi pred bloki so za stanovalce in obiskovalce.

Pri meni je problem drug:
- omenjeni bloki in parking niso v bližini štud.domov, faksov
- nihče drug ne parkira tam razen stanovalcev (ker v čisti bližini ni drugih infrastruktur)
- ko se pripeljem parkiram pač na najbližjem prostem parkirnem prostoru
- debile z ukradenimi stožci pustim pri miru (čeprav se mi zdijo do konca bedni)

Ampak nek bedak še vedno misli, da je neki parking njegov - in da itak vsi vemo, katerega ima on v mislih
stupid-1.gif

rockson

Pripravnik
13. avg 2007
47
0
6
Mah, tale blokovska zavrta mišljenost (ne leti nate) je groza. Sicer niso vsi isti, ampak za večino pa tole velja. Kar opažam v mojem bloku, kamor sem se preselil pred pol leta. Tukaj v bloku živi večinoma populacija 45+, ki celo življenje živi v bloku. Za njih je tistih nekam m2 svetih in parkirišče si ravno tako kar svojijo. Potem pa so na avtih razni listki in celo prijazni pozdravi s ključi. Tudi, da se zaparkira nekoga ni nič posebnega.

Tudi meni so avto poškodovali s ključem - predvidevam da zato, ker sem zamenjal avto in so na njem tablice iz drugega kraja. Ravno tako težijo, če tam parkiram s službenim avtom. Seveda tega ne pove nihče na glas, temveč pisarijo hišniku, ki potem pokliče - s tem, da je on po mojem mnenju eden hujših in tudi na sumu, da si on jemlje "policijsko" pravico v bloku.

Meni osebno je povsem vseeno kje parkiram. Parkiram kjer je prosto. Cel halo je, da parkiraj tam, kjer si kidal sneg - svašta. Jst bom že spucal plac, kjer bo moj avto, vem pa tudi, da bo (zelo verjetno) ta plac zaseden, ko se bom vrnil. Bom torej parkiral na drug skidan ali neskidan plac. Big deal. Osebno mi je čist vseeno ali je parking skidan ali ne.

Svoje sem jim že 1x povedal, pa vidim, da se nekateri, s hišnikom na čelu, še vedno gredo vrtec -> ti si parkiral na mojem mestu, jaz pa bom parkiral tako, da bom zaprl dovozno pot zarad tega. Torej bom nekomu še 1x malo manj prijazno razložil, da naj take otročarije zganjajo doma, mene pa boljš da v to ne mešajo. Zdi se mi, da ima folk v blokih dejansko preveč časa. Pišuka - get a life, ne pa da si kraužlate živce zarad enga trapastega parkinga. Parkiraj kjer je frej pa dej gmah.

Po svoje komaj čakam, da zberem denar za bajto in mi ne bo več treba poslušat tega vrtca.
stupid-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Se 100% podpišem pod tvoj post.
cheer.gif

Pri nas je še ta problem, ker je parking (zelo velik parking in je vedno dovolj prostora!!) za več teh nizkih blokov skupaj. Med seboj se dejansko ne poznamo - mene niti ne briga kdo kak avto vozi,...

Ko pridem, parkiram kjer je prosto mesto - brez komplikacij (še enkrat ponavljam, da je vedno dovolj prostora, kar je dandanes redkost).
Na avtu, ki ga vozim čez leto na srečo ne upajo delati ničesar. tale zimsko vozilo pa je na udaru VSAK teden!!
O anteni, ki je vsa skrivljena, niti ne izgubljam več besed.
Sedaj so se spravili na brisalce - eden že čisto zvit.
Mesec nazaj me je eden tako zaparkiral, da je moral zapreti moje in njegovo ogledalo, da se je lahko z gumo dotaknil mojega avtomobila na šoferjevi strani in pustil tako zaparkirano - da sem lezla v avto na spopotnikovi strani in potem morala 10x naprej in nazaj, da sem lahko prišla ven...
stupid-1.gif

Kaj res lahko človek ZAKONSKO naredi v takih primerih??

rockson

Pripravnik
13. avg 2007
47
0
6
Pri takem debilu bi storil sledeče - če ti ni žal svojega avta. Zapeljal bi še dodatno proti njegovemu avtu, tako da bi bil moj poškodovan. Potem pa bi poklical policijo. Seveda to odpade, če je avto novejše in ga tudi vsakodnevno potrebuješ. Verjetno bi mu vizitko zataknil za brisalce. Me zanima, če bi se javil
evil.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:

Po moje nič. Lahko pa mu spustiš gume.
evil.gif

Ma, ne bi se spuščala na njihov nivo, ker se to potem samo stopnjuje...
Res ne more policaj nič, če me tako zaparkira na parkirnem prostoru, da ne morem ven?

rockson@ ma, avto rabim vsaki ljubi dan
frown-1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Na srečo je že tako, da večina ljudi že nekako parkira, pa potem nosimo in trajbamo vrečke, otroke ..... in tudi zavest prebivalcev je taka, da se brisalcev ne dviguje, nihče še ni odšel (vsaj jaz ne vem da bi) z spraskanim avtom, gre pa za princip.

Tudi sneg smo skidali na roke, družaben dogodek pač, pa tudi nihče ne *****, gajbice in ostalo nasnago pa hišnik sproti pospravlja v smeti in tega ni.

Še vedno pa me zanima kje je tukaj neka splošna kultura ipd, glede na to da je to le namenjeno stanovalcem in da vsega skupaj par km stran zastonj parkirišče, ki bi ga omenjeni osebki lahko uporabljali.

Pojavil pa se je zadnje čase še bolj zoprn primer, ko ljudje puščajo karambolirana in pokvarjena vozila na takih parkingih, pa se pejmo.

Lp

rockson

Pripravnik
13. avg 2007
47
0
6
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Res ne more policaj nič, če me tako zaparkira na parkirnem prostoru, da ne morem ven?
Odvisno - če je parkirišče v lasti bloka, potem ti navadno že po telefonu rečejo, a nimajo pristojnosti. Tako je vsaj pri dovozih do kakšnih garaž. Mal je hecno vse skupaj. Sicer je pa v SLo itak tako, da država bolj ščiti tiste, ki delajo sranje, kot pa tiste,ki bi radi imeli urejeno življenje.
stupid-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Kaj pa naredit z butci, ki ti zaparkirajo dovoz do hiše in se pol še pizdakajo? Pa kaj z modelom, ki mi je včeraj pred garažo parkiral tako, da avta niti pod razno sam nebi notr spravu?

No rešitev za njega je bila mcgyver selotejp po sprednji šipi pa zalimana vrata. Škoda, ker mi ga je zmanjkal, čene bi mu na zadnjo šipo še napisal vesele praznike :p

rockson

Pripravnik
13. avg 2007
47
0
6
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Kaj pa naredit z butci, ki ti zaparkirajo dovoz do hiše in se pol še pizdakajo? Pa kaj z modelom, ki mi je včeraj pred garažo parkiral tako, da avta niti pod razno sam nebi notr spravu?

No rešitev za njega je bila mcgyver selotejp po sprednji šipi pa zalimana vrata. Škoda, ker mi ga je zmanjkal, čene bi mu na zadnjo šipo še napisal vesele praznike :p
hysterical-1.gif

drugič poklič pa bomo še za
10.gif

Tistim bebcem, ki tam parkirajo pa lepo naročiš pajka, pa naj pol debelo gleda. Če pa kej sika, pa še policaje zraven. Ampak se bo itak prec u gate usral in spizdil.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
eh, se je hotu u soboto en kao varnostnik iz bakiusa kr neki tepst. Sm sam omenu da ni problema, da sem polcaje že poklical pred pol ure in da bojo vsak cajt tle. Se je pobral predn sm do konca povedal
grin1.gif

Drugače pa glede blokovskih parkirišč. Na viču, kjer sem prej živel je problem zaradi študentov in IJŠ-ja. Čeprav so parkingi lepo označeni, da je parkiranje dovoljeno samo stanovalcem (za vse bloke posebaj), se tega študentom očitno ne da dopovedat. Verjetno so špricali v OŠ ko so se učili brat. No, velikokrat sem take idiote zaparkiral, pustil številko in ko je kdo klical, je pač čakal par ur, da sem šel od doma
grin1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.562
113
41
Lj
Kako pa se ve koliko parkingov ima posamezni stanovalec. Kaj pa če ma en 10 avtov ?

splash

Fizikalc
1. sep 2007
439
49
28
43
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:

Po moje nič. Lahko pa mu spustiš gume.
evil.gif

rockson@ ma, avto rabim vsaki ljubi dan
frown-1.gif

Mislim, da se avtomobila ne sme zaparkirati (zakon). Sepravi, tisti ga je tako parkiral, da ti ne moreš v avto, tako da kliči policijo, da si zaparkirana in naj mu napišejo kazen.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Postavljanje gajbic se šteje kot onesnaževanje in za to lahko tudi mestna straža izreče kazen.
Kot zelenec v bloku sem leta nazaj prvo zimo odpeljal s parkinga (ta je bil po odhodu čist), ko pa sem se vrnil, je bi na njem gajbica!
Ob naslednjem snegu sem skidal celo parkirišče, potem pa 'ustrezni' osebi razložil, da bo vsak, ki postavi gajbico ali škatlo na parking, katerega sem jaz skidal, ta objekt tudi pojedel. Pa je bil mir celo zimo.
smile-1.gif

Sicer pa je bila pred časom ena tema, ko je nekdo na privat parkirišču dobil kazen za parkiranje.

LP,

Milan

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik naliM pravi:

Sicer pa je bila pred časom ena tema, ko je nekdo na privat parkirišču dobil kazen za parkiranje.

LP,

Milan

pa smo tudi ugotovili, da je bilo vse skupaj na začetku malo čudno napisano
wink-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Kupi en star avto za 20€ pa ga zapelji čez stožec pa parkiraj. Po možnosti še prečno.
wink-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Nagazi stozec.

Isto z gajbicami.

Za take zadeve pride prav kanta za nekaj sto eur
smile-1.gif
.