V trgovino samo z listkom

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Kaj pomeni jurja neto? Da si uspešen al kako? čisto informativno, ker vidim, da veliko ljudi okoli mene omenja nekih jurja neto pa me zanima kakšen cilj je to ratal.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
In kaj tebe briga kaj si kdo kupuje? Jaz si tudi nabavim tatarca pa vsak dan imam toplo malico. Tudi pršut pade pa še kakšna malenkost.

Pričakovanja Slovencev za naslednje leto, rezultati trženjskega monitorja, ki sta ga izvedla Društvo za marketing Slovenije in Valicon v septembru in oktobru 2011, objavljeno v sobotnem Delu, dne 22. oktobra 2011:

● Skoraj vsak peti Slovenec pričakuje, da bo izgubil službo. Ti seveda ne. Boš trošil naprej, kot da na kugli ni problemov, kajne? Tiste pitschke iz Mercatorja pa tudi...

● Polovica anketirancev je že zmanjšala potrošnjo, medtem ko jih dodatnih 12% to načrtuje. Ti in tiste pitschke potrošnje še niste zmanjšali, ampak jo boste. Garant!

● Recesijo osebno občuti 72 odstotokov vprašanih. Ti seveda ne... Ker se raje prepiraš z mano, namesto da bi se seznanil, kam gre evropska ekonomija. Gre v materino, ti pa še kar trošiš, slepec...

● V tako imenovano skupino »prizadetih«, ki se jim je finančno stanje poslabšalo, sodi 26% aktivnih, ali okrog 340.000 oseb. Da o upokojencih, ki jih je 540.000, sploh ne govorim. Pa smo že na miljonu prezadovoljnih in navdušenih...

● Občutenje recesije? Sept. 2011 jo občuti 72% vprašanih. Ti jo še boš. Nedvomno! Kljub temu, da se zaenkrat še bašeš s pršutom...

● Pričakovanje glede finančnega stanja: moje fin. stanje se je ŽE poslabšalo (35%). Pričakujem poslabšanje fin. stanja - še 23%. Tvoje fin. stanje je očitno čedalje boljše? Si pač eden redkih, zaslepljenih, ki sodi o splošni situaciji le glede na situacijo svojega žepa in svoje debele, polne riti... Najmanj kar lahko rečem: sebičnost brez primere! In slepota...

In - kar skači. Magari do plafona... Ker nimaš niti najmanjših argumentov, da ni tako, kot kaže anketa.
JE NAMREČ TOČNO TAKO!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Zakaj?
confused-1.gif
Drugače pa imam ja.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
In kaj tebe briga kaj si kdo kupuje? Jaz si tudi nabavim tatarca pa vsak dan imam toplo malico. Tudi pršut pade pa še kakšna malenkost.

Pričakovanja Slovencev za naslednje leto, rezultati trženjskega monitorja, ki sta ga izvedla Društvo za marketing Slovenije in Valicon v septembru in oktobru 2011, objavljeno v sobotnem Delu, dne 22. oktobra 2011:

● Skoraj vsak peti Slovenec pričakuje, da bo izgubil službo. Ti seveda ne. Boš trošil naprej, kot da na kugli ni problemov, kajne? Tiste pitschke iz Mercatorja pa tudi...
Nihče ni pogrešljiv, zgodi se lahko marsikarj, imam pa rezervo že vpeljano.

● Polovica anketirancev je že zmanjšala potrošnjo, medtem ko jih dodatnih 12% to načrtuje. Ti in tiste pitschke potrošnje še niste zmanjšali, ampak jo boste. Garant!
Kupim toliko kot potrebujem in tisto kar mi paše. Ne zapravljam prekomerno in ne kupujem na zalogo.

● Recesijo osebno občuti 72 odstotokov vprašanih. Ti seveda ne... Ker se raje prepiraš z mano, namesto da bi se seznanil, kam gre evropska ekonomija. Gre v materino, ti pa še kar trošiš, slepec...
V času recesije so se moji prihodki povečali, odhodki pa zmanjšali.

● V tako imenovano skupino »prizadetih«, ki se jim je finančno stanje poslabšalo, sodi 26% aktivnih, ali okrog 340.000 oseb. Da o upokojencih, ki jih je 540.000, sploh ne govorim. Pa smo že na miljonu prezadovoljnih in navdušenih...
Beri odgovor zgoraj.

● Občutenje recesije? Sept. 2011 jo občuti 72% vprašanih. Ti jo še boš. Nedvomno! Kljub temu, da se zaenkrat še bašeš s pršutom...
beri odgovor zgoraj zgoraj.

● Pričakovanje glede finančnega stanja: moje fin. stanje se je ŽE poslabšalo (35%). Pričakujem poslabšanje fin. stanja - še 23%. Tvoje fin. stanje je očitno čedalje boljše? Si pač eden redkih, zaslepljenih, ki sodi o splošni situaciji le glede na situacijo svojega žepa in svoje debele, polne riti... Najmanj kar lahko rečem: sebičnost brez primere! In slepota...
Beri zgoraj zgoraj zgoraj.

In - kar skači. Magari do plafona... Ker nimaš niti najmanjših argumentov, da ni tako, kot kaže anketa.
JE NAMREČ TOČNO TAKO!
Ni tako, ne skačem do plafona, ker mi dol visi za tvoja napovedovanja.

Lahko pa se zmeniva, da me prideš grdo gledat, ko si bom kupil pršut, tatarca, francoske jogurte v lončenem lončku po 5 eur komad, Lindt čokolado itd. Potem mi ga p lahko še p....

hysterical-1.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Ti si pa čisto pravi za v novo vlado. Ošaben, sebe poln polkapitalist/četrt tajkun! Dovolj butast, da te vzamejo zraven. Da boš trobilo za neutemeljene obljube.
Pejd na kakšno listo! Čimprej, dokler je še kej placa...

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Ti si pa čisto pravi za v novo vlado. Ošaben, sebe poln polkapitalist/četrt tajkun! Dovolj butast, da te vzamejo zraven. Da boš trobilo za neutemeljene obljube.

Pa kaj je s tabo, človek? Si ravno fasal odpoved?
Jaz tudi, pa sem dobil novo službo, preden je potekel odpovedni rok. A sem zato sedaj ošaben, poln sebe? Če imaš težave s svetom, jih imaš najverjetneje sam s seboj, skuliraj se preden te bo infarkt.

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
jurja neto je slo povprečje. zato.

Diskutabilno, ampak okej. Priznam, da nisem nikoli gledal slovenskega povprečja,. Povprečje je pač povprečje. Me bolj zanima modus in mediana.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Uf, ti si pa skoraj tako kot 'mali zoki'. Odgovor enak prejšnjemu.
tongue-1.gif
Drugače pa tudi meni ni jasno, zakaj si ne smeš kupiti dragih živil. Nvasezadnej ni predpisa, kaj se sme kupovati in kaj ne.

Nekdo, tudi mene lahko prideš grdo gledat.
evil.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Jaz sem že pri koritu. A me prideš grdo gledat, ahahahahahahah.
ŠE pri koritu---
....tud največjim koritarjem se zalomi zadnje cajte , pol pa skolom v riti konča ......
evil.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Upam, da jih ravno od teh 10% v letu 2012 izgubi službo. V to sem pravzaprav popolnoma prepričan. In upam, da bodo nekega dne tudi omenjene dame in damice brskale po kantah...
Če se bo začelo odpuščati v JU se bo začelo od spodaj navzgor....do 10% procentov prideš hitro, če odpustiš čistilke, kuharje, vzdrževalce, mehanike in potem začneš pod krinko optimizacije delovnih procesov odpuščati tiste s IV. in (maloverjetno) V. stopnjo izobrazbe.

Dame katere jih omenjaš odpuščanje ne bo prizadelo, mogoče jim bo pri plačah šlo celo na boljše.....dodatek za povečan obseg dela....čeprav se ga trenutno kao ne da dobit....če verjameš v pravljice

Dejansko je res...težnje po outsorcanju JU vzdrževanja, čiščenja, prehrane, nižje administracije in podobnega se pojavljajo vedno znova, malo poniknejo in se spet pojavijo nekoliko spremenjene....čeprav so se ponekje že fino nasrali z outsorcanjem recimo čiščenja.

Ne vem koliko je res, ampak sliši se da če na volitvah zmaga Virant ali Janša, potem adijo plačni razred J (omenjene službe, ki niso neposredni nosilec "dejavnosti" kakršnakoli že je)....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.598
113
kar generalno gledano ne bi bilo nic slabega. Probleme z bolniskimi in dopusti preneses na podjetje ki storitve opravlja za JU. Ce s storitvami nisi zadovoljen se jih zamenja, zaposlenega iz JU spravit je pa skoraj nemogoce.

Tudi upravne enote - vsi naj se naucijo vse. Ne da mas oddelek za potne liste, oddelek za vozniske in prometne... Lej ce more policist na terenu poznat skoraj vso zakonodajo javnega prava pol se bodo se tisti na UE naucili malce vec. S tem da oni majo cajt o neki vlogi se razmisljat, policist se more pa na kraju odlocit.

Itd itd

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:

Pa kaj je s tabo, človek? Si ravno fasal odpoved?
Jaz tudi, pa sem dobil novo službo, preden je potekel odpovedni rok. A sem zato sedaj ošaben, poln sebe? Če imaš težave s svetom, jih imaš najverjetneje sam s seboj, skuliraj se preden te bo infarkt.

Ne, tip se hvali, da se vsak dan baše s pršutom, magari za njegov denar. In cepeta, ko sem mu rekel, da se mogoče ne bo več dolgo. In da zna tudi njega prizadeti recesija. In ker je tako poln sam sebe (zaslužim še več, kot pred recesijo), upam, da ga bo recesija dobro sesula...

Mimogrede, v Beogradu, predvsem pa v Nišu te ubijejo za 20 ali 50 evrov... V Sloveniji pa bodo ubijali za 200 evrov. So že...

Govorim o skromnosti, ki je ŽE potrebna, ne pa da se nekateri šopirijo in primitivno kažejo, da so nekaj več. Po dohodkih. Primitivci primitivni...

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Drugače pa tudi meni ni jasno, zakaj si ne smeš kupiti dragih živil.
Zato ker si potem grdi izkoriščevalski kapitalist.

Leto 2012 - zakon o enakopravnosti nekdojev:
Za malico lahko vsak kupi največ eno belo žemljo ter 5 dek poli salame. Kar je več, se kaznuje z odvzemom iz košarice ter javnim kamenjanjem.

roza.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.598
113
ce bi ti imel kolickaj pojma o temi o kateri pametujes (recesija), bi vedel, da taki, ki sedaj na veliko trosijo kvecjemu resujejo recesijo. Namrec ti ki imas ocitno malo, ne bos mel od kje place dobit, ce ti tisti ki imajo veliko, ne bodo trosili

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ce bi ti imel kolickaj pojma o temi o kateri pametujes (recesija), bi vedel, da taki, ki sedaj na veliko trosijo kvecjemu resujejo recesijo. Namrec ti ki imas ocitno malo, ne bos mel od kje place dobit, ce ti tisti ki imajo veliko, ne bodo trosili
Evo logike.....
hysterical-1.gif

....hej !!!....ka če ti jst avto fkradem ,pol ti pa dam službo taksista v njem ?.....
hysterical-1.gif