V trgovino samo z listkom

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.980
40
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ni šanse, da si zapomnim 10 stvari. Zapomnim si nekje do 5, potem pa že sigurno pozabim kakega.

Tako nekako tudi pri meni. Poleg tega ti listek predstavlja ene vrste "zavarovanje", da ne bos nabiral neumnosti ali pri kaksni polici cincal v stilu "a sem mislil vzeti tudi to ali ne, a rabim se to pa to".
grims-1.gif

Ni to nobena huda "matematika", tako je bilo ze v "svincenih cajtih" (tudi tisto, da si vrecko ali torbo vzel s sabo, kar se zdaj spet vse bolj prakticira).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hehe, to se vedno v trgovini spomnim, da sem vrečko pozabil. Doma pa jih imam že tri tone.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Jaz pa ocitno ne bom nikoli stekal folka, ki se pelje med policami in nabira stvari, kot bi nepoznavalci nabirali gobe v gozdu, ce jih rabi ali pa ne.

Nič skrbet. Jih bo vsak mesec manj. Za kaka 2%, čez leto obsorej torej kakih 25%.
Jaz sem jih že celo začel grdo gledati. In opazijo, da sem hud, če imajo prepolne vozičke. Naj kupujejo ponoči, tajno, daleč od oči osiromašene večine...

Mimogrede: v Nišu (Srbija) ima večina plače med 50 in 150 evrov. Pri le malce cenejši hrani, kot je pri nas.
Tam si gotovo sumljiv, če voziček napolniš na več kot 20%. In kandidat za to, da dobiš, ko prideš ven - po pitchki in ti izpraznijo voziček in spiz.dijo...

Tudi pri nas bo čez nekaj let tako. Folku bo dojadilo skoz hodit po moko in olje na Rdeči križ...

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Ne, mislim resno! Za moje vijake pa ne skrbi.
Mimogrede, še vse moje prognoze so se uresničile...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Nič skrbet. Jih bo vsak mesec manj. Za kaka 2%, čez leto obsorej torej kakih 25%.
Jaz sem jih že celo začel grdo gledati. In opazijo, da sem hud, če imajo prepolne vozičke. Naj kupujejo ponoči, tajno, daleč od oči osiromašene večine...

Mimogrede: v Nišu (Srbija) ima večina plače med 50 in 150 evrov. Pri le malce cenejši hrani, kot je pri nas.
Tam si gotovo sumljiv, če voziček napolniš na več kot 20%. In kandidat za to, da dobiš, ko prideš ven - po pitchki in ti izpraznijo voziček in spiz.dijo...

Tudi pri nas bo čez nekaj let tako. Folku bo dojadilo skoz hodit po moko in olje na Rdeči križ...

A tako kot bo folk spet začel videokasete kupovati, ker je slika na VHS kasetah boljša kot na Youtube?
hysterical-1.gif

Oziroma povej, katera tvoja napoved se je do zdaj uresničila.
evil.gif

On topic: Ne uporabljam nakupovalnih listkov, ampak mi za to služi smartphone.
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Tega je ogromno - najdražji izdelki v višini oči, poceni izdelki zgoraj in spodaj - drugačna glasba dopoldan kot popoldan...
Ravno zadnjič sem se v tanajvečjem Interšparu spomnil na tole temo, ko sem ugotovil, da kljub vsem silnim raziskavam ti "razporejevalci robe" še vedno ne znajo zadev pravilno razmetat, jim Amerika očitno še ne potegne dovolj.

Namreč, kupil sem sir za ribat, pa bi krasno zraven pasal še primeren ribežn, ampak ne, vrli marketingarji so zraven hladilnika priložili zobotrebce pa palčke za sadje v koktejlih.
confused-1.gif

No, ribežna potem v Interšparu nisem kupil, sem ga kupil v drugi trgovini, ker sem vedel, kje je.
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Nevem kaj povprečnemu potrošniku ni jasno, enostavno nemorejo mi spipat več z žepa, kot sem pripravljen plačat.

Pa ne da bi gledal na ceno, ampak mi je hitro jasno kaj je, kaj pa ni nafuk. In razni deodoranti od reksone na -50% policah
so definitivno bestbuy, medtem ko 2 za ceno enega dušgela AXE nista, ker sta recimo 125ml, 250ml, pa stane trideset centov več ko
"2 za 1", pa še zbiram lahko med x vonji, medtem ko sem pri 2-1 omejen na enega ali dva.

Enako ko se kupuje meso, bilokatero, klobase, hrenovke, piščanec, vedno je treba v kotu etikete na polici gledat ceno na kg in
ne ceno dejanskega produkta. Tukaj lahko plačaš tudi do 60% več kot bi moral.

Danes sem zrabutal XXL hedenšoulders in še nekaj produktov iz 4,56 na 1,89€, itak preden naložim v voz, letim na polico gledat
kolko to dejansko stane po starem in če cena štima, cena še je vedno bla nad 4 (ne pa 4,56) ampak še vedno hud nakup.

Na koncu se tukaj človek pajtla za cca 10e ampak bol ko teh 10e profe se mi gre, da me šparovci pa tušovci ne naf00kajo.

To z nalaganjem na kartico bonus je pa itak utopija, profe od tukaj nebo, nek procent marže ti sicer namenijo, ni slabo če se
poslužujemo tega, je pa slabo če kupujemo kot zmešani "sej dobim na kartico nazaj", prvo se more nakup splačat, pol pa
je tista bonus kartica le bombonček. Pa tudi ne vedno.

Hrano kupujem večinoma v avstriji, žajfe razen parfumov pa spet v sloveniji, cote preko interneta, to pa je to.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Tega je ogromno - najdražji izdelki v višini oči, poceni izdelki zgoraj in spodaj - drugačna glasba dopoldan kot popoldan...
Ravno zadnjič sem se v tanajvečjem Interšparu spomnil na tole temo, ko sem ugotovil, da kljub vsem silnim raziskavam ti "razporejevalci robe" še vedno ne znajo zadev pravilno razmetat, jim Amerika očitno še ne potegne dovolj.

Namreč, kupil sem sir za ribat, pa bi krasno zraven pasal še primeren ribežn, ampak ne, vrli marketingarji so zraven hladilnika priložili zobotrebce pa palčke za sadje v koktejlih.
confused-1.gif

No, ribežna potem v Interšparu nisem kupil, sem ga kupil v drugi trgovini, ker sem vedel, kje je.
evil.gif
Artikli niso rastavljeni po logiki ,ampak je odvisno kolk je ker potnik šefu kuferang nafilal.......

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
To si dobro napisal, tudi sam vedno pri vseh stvareh pogledam cena na kg in pa cena na liter.....s temi pakiranji te hitro zavedejo, niso neumni...ravno danes ko sem kupoval široke rezance, npr. od Barile so bili v normalni škati, potem pa eni fancy (prvo nisem vedel da so) v 2x večji škatli, seveda ožji, s tako embalažo da se notri vidi in postavljena na polico da je škatla zgledala 2x večja od Barrile...notri je bilo pa 250g, Barrile pa 500g za isto ceno...in tisti ki ne pogleda ga hitro zadeva zavede, če samo meče v voziček.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ponavadi ko stojim v vrsti, malo pošmekam, kaj so kaj drugi kupili, folk kupuje take bedarije da se ti zmeša.

Teta pred mano je nakupla za 50e robe, pa nevem če je blo kaj pametnega. Pa ok, sam tut kupujem pravo kokakolo,
hajniken, cigarete, samo folk res troši na takih bedarijah, da se ti zmeša. Pa ok, naj vsak troški kjer hoče in kolikor hoče,
ampak ko folku vidiš da res nima cekina pa dela take debilne nakupe da se ti meša.

Pa jaz ne škrtarim na hrani, samo mam pa ekonomijo ponudnikov tako razdelano da ni šans da plačam cent več kot bi res bilo treba,
spet ne zarad dnara ampak samo da sem ziher, da me nebodo nafukali pri nakupu litra mleka, deodoranta in šampona.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Ja se strinjam.Jaz mam že pri 5 problem,da kakega pozabim:D pol pa pridem domov,pa u shit, nazaj v market:(

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.980
40
48
Tele XXXL pakunge so dvorezen mec. Pridejo v postev, ce imajo dovolj dolg rok trajanja (vkljucno s tisto famozno ikono ranga "porabiti v roku 3 mesecev po odprtju" na kozmetiki) ali pa ce je ogromna familija, sicer je denar vrzen stran (dobesedno). Enkrat sem skoraj kupil Coca-Colo v nevemkaksni giga-tera-flaski (in je bila cena na mililiter precej nizja od navadnih litrskih), pa sem se pravocasno ugotovil, da hladilnika, v katerega bi v pokoncni polozaj sla taka flaska, nisem imel (v lezecem pa bi CO2 hitro izgubil svojo carobno moc). Zadeve bi te torej forsirala, da bi v krajsem casu porabil vecjo kolicino kot sicer (ali pa vrgel stran).

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Ja ne vem a si ne morete 10 artiklov zapomniti iz glave? Jaz nikoli ne pišem listkov, ker dobro vem kaj potrebujem in tisto kupim, brez balasta. Če gre pa za večji nakup je pa žena vsa vesela z listki, jaz se pa smejem
grin1.gif

Lahko tebi govort k maš fotografski spomin, eni nismo tolk lucky...
grin1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Bil sem na njegovih (Lindstrom - avtor članka) predavanjih v petek v Monsu. Res zanimiva predavanja in odličen način prezentiranja. Kapo dol res. Berem tudi njegovo zadnjo knjigo "Brandwashed", priporočam.
zmaga.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Izdelki, ki jih želiš pushati v višini oči, nišni, dražji izdelki višje, bulk večja pakiranja na dnu. En kup je teh for.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: