V trgovino samo z listkom

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
tipicno je tudi pakiranje izdelkov za revne kupce. Ok, naredis naprimer sbudget in se zavestno odlocis da bos imel tu manjse dobicke.

Trgovec se odloči za prvate label, ker bo imel večje dobičke, ne manjše. Proizvajalci pa imajo posledično manjše, če se odločijo za filanje trgovskih znamk.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Ne bi vedel. Kot predavatelj je zaželen po celem svetu,...tako da dvomim, da bo kaj hitro spet pri nas. So pa bila predavanja fenomenalna res.Nabita dvorana (pa ni bilo zastonj).

Ena fora s štarta predavanj. Koliko od vas se jih obnaša povsem neracionalno? Dvignejo trije roko. Reče Lindstrom "izogibajte se teh treh oseb....vsi ostali, ki pa niste dvignili roke ste lažnivci". In potem prvi primer...koliko od vas vzame drugi časopis/revijo z vrha kupa? Večina dvorane itak.... 95% američanov vzame drugi časopis z vrha. Potem pa imaš tiste, ki vzamejo časopis, ga prelistajo, grejo do blagajne in si "premislijo" ter ga vrnejo....v 85% primerih na drugo mesto z vrha".
smile-1.gif

"Koliko od vas trka na les za srečo?".....

Med drugim je govoril tudi o "religiji Apple".

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ne bi vedel. Kot predavatelj je zaželen po celem svetu,...tako da dvomim, da bo kaj hitro spet pri nas. So pa bila predavanja fenomenalna res.Nabita dvorana (pa ni bilo zastonj).

Ena fora s štarta predavanj. Koliko od vas se jih obnaša povsem neracionalno? Dvignejo trije roko. Reče Lindstrom "izogibajte se teh treh oseb....vsi ostali, ki pa niste dvignili roke ste lažnivci". In potem prvi primer...koliko od vas vzame drugi časopis/revijo z vrha kupa? Večina dvorane itak.... 95% američanov vzame drugi časopis z vrha. Potem pa imaš tiste, ki vzamejo časopis, ga prelistajo, grejo do blagajne in si "premislijo" ter ga vrnejo....v 85% primerih na drugo mesto z vrha".
smile-1.gif

"Koliko od vas trka na les za srečo?".....

Med drugim je govoril tudi o "religiji Apple".
...
hysterical-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Jaz pa ocitno ne bom nikoli stekal folka, ki se pelje med policami in nabira stvari, kot bi nepoznavalci nabirali gobe v gozdu, ce jih rabi ali pa ne.

Nič skrbet. Jih bo vsak mesec manj. Za kaka 2%, čez leto obsorej torej kakih 25%.
Jaz sem jih že celo začel grdo gledati. In opazijo, da sem hud, če imajo prepolne vozičke. Naj kupujejo ponoči, tajno, daleč od oči osiromašene večine...

Mimogrede: v Nišu (Srbija) ima večina plače med 50 in 150 evrov. Pri le malce cenejši hrani, kot je pri nas.
Tam si gotovo sumljiv, če voziček napolniš na več kot 20%. In kandidat za to, da dobiš, ko prideš ven - po pitchki in ti izpraznijo voziček in spiz.dijo...

Tudi pri nas bo čez nekaj let tako. Folku bo dojadilo skoz hodit po moko in olje na Rdeči križ...

Daj povej mi po kateri trgovini grdo gledaš kupce, da se ti naj... mamice. Kaj tebe briga kaj in koliko kdo kupuje. Ne kupuješ mu ti niti ga kako drugače ne financiraš. Koji si ti, da boš nekomu nekaj omejeval, kjer se te zadeva sploh ne tiče, ni tebi na škodo, ne moti te (razen v tvoji prazni glavi) itd.

Ljudje glejete svoja posla in se ne umešavajte tam, kjer vam ni mesto. Še posebej takrat, ko nima nikakršnega vpliva na vaš življenski vsakdanjik.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
No ja ne bom rekel, da se ne izluši kakšna zanimiva zadeva, je pa tudi vas vzel na foro in vam serviral nekaj for in takoj v aplavz. Kakšne navade so v Ameriki pa meni osebno dol visi, naj mi pove zakaj capl menja etikete na sadju, ko se tehta in namesto ananasa izbere peteršilj.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Daj povej mi po kateri trgovini grdo gledaš kupce, da se ti naj... mamice.

Mercator na Puharjevi. Med deseto in dvanajsto je tam folka, da ni res. V glavnem pitschke z ministrstev, kakšne tajnice, itd. Dohodki omenjenih (za prenašanje papirjev iz pisarne v pisarno) so, kot vem - 900 do 1100 evrov. Malice take in drugačne, filetki, solatke za pocrkljat po 15 evrov kilogram, tudi kakšen pršutek, ali tatarc pade takim v sendvič. Ni da ni...

Upam, da jih ravno od teh 10% v letu 2012 izgubi službo. V to sem pravzaprav popolnoma prepričan. In upam, da bodo nekega dne tudi omenjene dame in damice brskale po kantah...

Potem pa bodo kupovale (tako, kot mnogi) že malce črne banane po 0.50 evra kila in malce nagnita jaboljka. In najcenejšo salamo (pasja radost)...

Imam pravico do svojega mnenja, imam pravico do kritičnosti, imam pravico, da ugotavljam, da se eni obnašajo, kot da smo v časih, ko je sklad Galileo imel 300% donosa letno. Še pomnite, tovariši?

Nekatere mamice v Lidlu, ali raje v Eurospinu pa pridejo na blagajno z max. štirimi artikli, ker imajo celih 8 evrov dnevnega budžeta za hrano za dve, ali tri osebe... Pfuj!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
In kaj tebe briga kaj si kdo kupuje? Jaz si tudi nabavim tatarca pa vsak dan imam toplo malico. Tudi pršut pade pa še kakšna malenkost. Brigaj se zase, mene pa le grdo pogledaj oz če ne mene, boš že naletel na nekoga, ne dvomim pa da dobro izbereš svoje "žrtve", takšna, ki ti ne bo upala sikata in te prijeti za goltanc pa ti tiho mašo odpredavat.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
A tako kot bo folk spet začel videokasete kupovati, ker je slika na VHS kasetah boljša kot na Youtube?
hysterical-1.gif

Ja, panoramski mož, poznam dva gospoda, ki še snemata na VHS. Ju bo zato prišla iskat policija?
In na podarimo.si TAKOJ pridejo iskat vse VHS kasete, ki jih kdo z oglasom pokloni...

Oni neumni, ti uibr pameten? Močno dvomim...

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Halooo. Kaj tebe boli kita, kaj si kdo kupuje za malico. Jebeni pršut v sendviču se ti zdi preseravanje, WTF? A pri vas je pršut med malico statusni simbol al kaj?
hysterical-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Upam, da jih ravno od teh 10% v letu 2012 izgubi službo. V to sem pravzaprav popolnoma prepričan. In upam, da bodo nekega dne tudi omenjene dame in damice brskale po kantah...
Če se bo začelo odpuščati v JU se bo začelo od spodaj navzgor....do 10% procentov prideš hitro, če odpustiš čistilke, kuharje, vzdrževalce, mehanike in potem začneš pod krinko optimizacije delovnih procesov odpuščati tiste s IV. in (maloverjetno) V. stopnjo izobrazbe.

Dame katere jih omenjaš odpuščanje ne bo prizadelo, mogoče jim bo pri plačah šlo celo na boljše.....dodatek za povečan obseg dela....čeprav se ga trenutno kao ne da dobit....če verjameš v pravljice

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
A tako kot bo folk spet začel videokasete kupovati, ker je slika na VHS kasetah boljša kot na Youtube?
hysterical-1.gif

Ja, panoramski mož, poznam dva gospoda, ki še snemata na VHS. Ju bo zato prišla iskat policija?
In na podarimo.si TAKOJ pridejo iskat vse VHS kasete, ki jih kdo z oglasom pokloni...

hysterical-1.gif

Pa ti res nisi gladek.

BTW, jaz poznam človeka, ki se ukvarja s klinopisom. Zihr je bolj pameten od tebe in mene, ki uporabljava računalnik.
evil.gif

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
41
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
tipicno je tudi pakiranje izdelkov za revne kupce. Ok, naredis naprimer sbudget in se zavestno odlocis da bos imel tu manjse dobicke.

Trgovec se odloči za prvate label, ker bo imel večje dobičke, ne manjše. Proizvajalci pa imajo posledično manjše, če se odločijo za filanje trgovskih znamk.

Ali pa celo minus.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
hysterical-1.gif

Sem hotel napisat eno neumno primerjavo, pa se nobene tako neumne ne spomnim.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Daj povej mi po kateri trgovini grdo gledaš kupce, da se ti naj... mamice.

Mercator na Puharjevi. Med deseto in dvanajsto je tam folka, da ni res. V glavnem pitschke z ministrstev, kakšne tajnice, itd. Dohodki omenjenih (za prenašanje papirjev iz pisarne v pisarno) so, kot vem - 900 do 1100 evrov. Malice take in drugačne, filetki, solatke za pocrkljat po 15 evrov kilogram, tudi kakšen pršutek, ali tatarc pade takim v sendvič. Ni da ni...

Potem pa bodo kupovale (tako, kot mnogi) že malce črne banane po 0.50 evra kila in malce nagnita jaboljka. In najcenejšo salamo (pasja radost)...

Imam pravico do svojega mnenja, imam pravico do kritičnosti, imam pravico, da ugotavljam, da se eni obnašajo, kot da smo v časih, ko je sklad Galileo imel 300% donosa letno. Še pomnite, tovariši?

Nekatere mamice v Lidlu, ali raje v Eurospinu pa pridejo na blagajno z max. štirimi artikli, ker imajo celih 8 evrov dnevnega budžeta za hrano za dve, ali tri osebe... Pfuj!

tak je...diagnoza 100% potrjena....tup si u piækomaterno da ti ni pomoči
hysterical-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Halooo. Kaj tebe boli kita, kaj si kdo kupuje za malico. Jebeni pršut v sendviču se ti zdi preseravanje, WTF? A pri vas je pršut med malico statusni simbol al kaj?
hysterical-1.gif
Rad bi tebe vidu kolk hrane in položnic v življenju si si sam plačal......
hysterical-1.gif

...luzatorji hohštaplarski ..
uf-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Lahko tudi, da je sam prašič, ko pa je doma na čakanju, žena pa dela. če sploh ima ženo v tapravem pomenu.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
hysterical-1.gif
Rad bi tebe vidu kolk hrane in položnic v življenju si si sam plačal......
hysterical-1.gif

...luzatorji hohštaplarski ..
uf-1.gif

Od 25. leta živim na svojem v ljubljani. Nihče mi nič ne plačuje. Sicer ne da se te tiče, ampak tako da veš...si lahko privoščim tudi sendvič s pršutom!

hysterical-1.gif