Lej, če pravim:
- da so podatki, ki so tu predstavljeni pač dejstvo, ki v SLO obstaja
- da so opažanja nekaterih, ki trdite(jo), da gre v Sloveniji katastrofično slabo, zgolj subjektivno mnenje, do katerega ima vsak pravico, ni pa to absolutna resnica
- da povsod po svetu obstajajo lastniki in delavci, kar pomeni, da povsod lastniki izkoriščajo delavce (ker drugače ne bi bogateli - Piketty ima po mojem mnenju prav)
to ne pomeni, da utajujem, kradem ali zaposlujem na črno. Zelo sem za to:
- da se zakone spoštuje, posebej delovno pravno zakonodajo, mislim, da je predlog, ki je v obravnavi katastrofa in upam da bodo sindikati (kaj že počnejo) uspeli zadevo urediti,
- da vsi plačujejo davke (in nimam nič proti, če plačujem več davkov kot povprečnež, ker sem napovpračno plačan, ker pač nisem povprečnež)
- da vem, da davki pri nas so višji kot ponekod drugod, vendar da za to marsikaj dobim (seveda bi lahko več, ampak nekaj mojega denarja gre za povprečneže)
Skratka - to da trdim(o), da v Sloveniji ne gre tako slabo, kot pravijo(te) nekateri, da se to celo nekateri trudi(m)jo dokazovati s preverljivimi številkami (oprositi johan, ne poznam tvojih sosedov, da bi vedel koliko imajo), ne pomeni, da "krademo", pa, vsaj zase lahko tako rečem, tudi ne, da smo s stanjem zadovoljni.
Dejstvo pa je, da v vsaki družbi obstaja skupina ljudim, ki je večno nezadovoljnih, da pa bi kaj naredili, da bi vzroke nezadovoljstva odpravili, jim pa ne pade na pamet.
PS. Saj vem da govorim v veter ampak tako opevana Avstrija (ja Johan, prav ta) je imela 2012 (OECD Data poverty rate) indeks revščine 0,096, Slovenija pa 0,094, pri tem je treba vedeti, da je manjša številka boljša. a seveda s tem nikakro ne trdim, da nam gre bolje kot Avstrijcem, samo da verjetno tudi v Avtriji obstja skupina ljudi, ki je (upravičeno?) večno nezadovoljnih, ker nji pa ne gre dobro.