Treba je povecat kapacitete v zaporih in znizati standarde tam. Vsaj na nivo standardov v bolnišnicah.
Prve piznam iz medijev, druge iz prve roke.
Prve piznam iz medijev, druge iz prve roke.
Nazadnje urejeno:
Vi bistvu tole bolj potrebujemo, kot religijo.Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
4) Kdo rab športnike in umetnike
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Senior, malo umiri žogico. Dojamem kaj hočeš povedati.
Dokler večina ni bila na minimalcu je bil sistem krepko v plusu in tudi penzije so bile solidne. Nato pa:
- so prisilno upokojili plejado JU z benificiranim stažem, ki bi morala še veselo prispevati ne pa trošiti
- da so lahko nemoteno kradli oz. "lastninili" so ljudi ki so bili pred penzijo metali najprej na zavod (da so jih premaknili na pleče vseh državljanov razen te firme ker itak ni plačevala prispevkov), od tam pa v predčasen pokoj. Zopet novi porabniki.
-število vplačnikov se manjša, hkrati se zmanjšuje še količina prispevka
V Avstriji, Italiji, Nemčiji... so take rabote ne samo nedopustne, so prepovedane, preganjane, kaznive. Zato pa lahko potem tam upokojenec dobi spodobno penzijo. A ne pri 50 letih kot se je dogajalo pri nas! Tam se ne rešuje socialnoi problem (in hkrati ustvarja še večji) s pošiljanjem ljudi na zavod in potem v predčasni pokoj z 300 EUR penzije ki ne zadostuje niti za osnovno preživetje.
V ZDA (pa še kje) greš lahko v pokoj pri 50ih, če imaš dovolj denarja za to, da živiš...
Šparat že, sam mislim da bi bilo potrebno predhodno kakšnega odgovornega (tudi iz preteklosti) na kakšen ošiljen kol nataknit sredi prešerca... Za zgled in opomin drugim da je konec zajebancije...
Si pa manipulant. To kar je erikson nalepil nima nobene zveze s tem kar si prej trdil ti. Nobene. Ti si namrec trdil, da se tvoji socialni prispevki nalagajo v sklad. Jaz pa sem ti napisal da tega sklada ni. In vse tvoje razmisljanje povezano s skladom v katerega vplacujes, je brezpredmetno ker tega sklada ni.Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Prav, seveda ti ni treba razumet. Tega mi ni treba zahtevat od nikogar, niti od tebe. Zahtevat ne - poizkušat pa!
Povedal si mi, da opisujem teorijo "ravne zemlje", Erikson je pa prilepil kartico sredstev države, iz katere se kar lepo vidi, kako so sredstva nenamensko porabljana.
Tako je to. Seveda ne boš nikoli v življenju priznal, da se v državnih službah denar predvsem troši, dela pa ne.
25% oz 1/4 plače vsakega zaposlenega pri nas, gre v pokojninski fond. Pa je premalo.
Toliko o teoriji o ravni zemlji !
Citat:
Cena šolanja zdravnika s specializacijo: 450 tisočakov
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
In - Da! Pokojninski sklad je predvsem "sklad". Pa zdravstveni tudi. Pa za porodniško varstvo prav tako, pa šolstvo itd ...
Problem je v gospodarju, ki s temi skladi upravlja. Se bi morda strinjal s temi trditvami?